Articolul precedentIubire de câine
  Articolul următorBiruință prin supunere

  Dumnezeu ne înțelege nevoia

  „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” Isaia 65:24

  Toată viaţa, Virginia s-a bucurat de apropierea şi confortul familiei şi prietenilor. Apoi, soţul ei a murit şi propriile ei incapacităţi s-au înrăutăţit. Fiul său a dus-o să locuiască într-un cămin de bătrâni, aproape de locuinţa lui. Deşi condiţiile erau foarte bune, ea încă ura locul acela. Se simţea furioasă pe soţul ei, pentru că murise, şi pe Dumnezeu, că permisese ca aceasta să se întâmple. Singura ei mângâiere era corespondenţa cu vechii prieteni şi familia.

  Într-o zi, uitându-se în calendar, a observat că se apropiau zilele de naştere a cinci persoane. Nu avea nici o felicitare şi nici o cale de a cumpăra vreuna. Părea că este ultima dovadă a abandonării de către Dumnezeu. Furioasă şi deprimată, a strigat: „Doamne, nici măcar nu-Ţi pasă? Stau aici în locul acesta, şi am nevoie de doar cinci felicitări, şi nu pot să obţin nici măcar asta?”

  În ziua următoare, încă descurajată, s-a întors de la masa de prânz, ca să găsească un plic mare de la o femeie de care nu auzise timp de mai bine de 10 ani. Femeia vizitase o prietenă comună. De la ea auzise că Virginia era într-un cămin de bătrâni. „M-am gândit că poţi să foloseşti asta” scria ea.

  Înăuntru erau cinci felicitări şi timbre. „M-au trecut fiori pe şira spinării” spunea Virginia mai târziu. „Mai ales când m-am uitat la data poştei şi am văzut că fusese pusă la poştă cu cinci zile în urmă!”

  Ea a acceptat aceasta ca o dovadă că Dumnezeu nu o abandonase şi nici nu se întorsese împotriva ei. El a ales chiar lucrul acela mic, despre care ea credea că este prea mic, ca să-l ceară cuiva, ca să demonstreze că Lui, Creatorului Universului, îi pasă.

  Acel eveniment nu a îndepărtat singurătatea ei în întregime, nici n-a rezolvat problemele ei fizice. Dar a ajutat-o să accepte mai bine situaţia în care se afla, dându-şi seama că Dumnezeu îi cunoştea nevoile şi dorinţele chiar înainte ca ea însăşi să le cunoască.

  „Aşază-ţi dorinţele, bucuriile, necazurile, grijile şi temerile înaintea lui Dumnezeu. Nu Îl poţi împovăra; nu poţi să-L oboseşti. El care numără perii capului tău, nu este indiferent la dorinţele copiilor Săi” (Calea către Hristos, p. 91).

  Te-ai simţit vreodată ca şi cum Dumnezeu te-ar fi abandonat sau ți-a întors spatele? De ce să nu-I vorbeşti despre asta?

  Lois (Rittenhouse) Pecce

  Acest articol face parte din cartea „Dacă vrei să trăiești” de Jan Kuzma

  Dumnezeu ne înțelege nevoia - 2017. Aşază-ţi dorinţele, bucuriile, necazurile, grijile şi temerile înaintea lui Dumnezeu. Nu Îl poţi împovăra; nu poţi să-L oboseşti. El care numără perii capului tău, nu este indiferent la dorinţele copiilor Săi.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...