Articolul precedentFamilia cerului
  Articolul următorIsus Piatra de poticnire

  Esența vieții

  Vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul. Ioan 3:8

  Putem trăi săptămâni fără hrană, zile fără apă, dar doar câteva minute fără aer. Aerul aduce viaţă, vigoare şi energie electrizantă în fiecare celulă din organism. Cel mai vital element din aer este oxigenul.

  Cum ajunge puterea vitalizantă a oxigenului în fiecare celulă a corpului? Aici colaborează sistemul de distribuire al corpului şi circulaţia sângelui. Inima trimite sânge umplut cu globule roşii, a căror hemoglobină ia oxigenul proaspăt din plămâni şi îl distribuie fiecărei celule. Acolo, ea schimbă oxigenul proaspăt cu dioxidul de carbon, produs de procesele normale ale celulelor vii, transportându-l înapoi spre plămâni pentru a-l îndepărta din organism. Între timp, partea fluidă a sângelui transportă nutrienţii indispensabili, care să satisfacă fiecare celulă flămândă.

  Aceasta ne reaminteşte de două aspecte esenţiale ale vieţii de creştin – părtăşia cu Isus şi lucrarea pentru alţii. În mod constant, noi primim de la Duhul Sfânt putere energizantă şi dătătoare de viaţă. Şi, la rândul nostru, trebuie s-o împărtăşim celor cu care venim în contact.

  Aceasta înseamnă viaţă. Părtăşia cu Isus, prin Duhul Sfânt, ne ajută să primim putere, tărie, bucurie, dragoste şi pace de la El pentru a fi mai eficienţi în lucrarea pentru alţii. Pentru alţii, vieţile noastre pot deveni oxigenul vital, dătător de viaţă, al lui Dumnezeu, care ajută la susţinerea lor în încercări şi descurajare.

  Respiră adânc de trei ori şi laudă-L pe Dumnezeu pentru Duhul Sfânt -adevărata esenţă a vieţii/

  Marjorie V. Baldwin

  Esența vieții - 2017. Părtăşia cu Isus, prin Duhul Sfânt, ne ajută să primim putere, tărie, bucurie, dragoste şi pace de la El pentru a fi mai eficienţi în lucrarea pentru alţii. Pentru alţii, vieţile noastre pot deveni oxigenul vital, dătător de viaţă, al lui Dumnezeu, care ajută la susţinerea lor în încercări şi descurajare.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...