Articolul precedentFamilia cerului
  Articolul următorIsus Piatra de poticnire

  Esența vieții

  Vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul. Ioan 3:8

  Putem trăi săptămâni fără hrană, zile fără apă, dar doar câteva minute fără aer. Aerul aduce viaţă, vigoare şi energie electrizantă în fiecare celulă din organism. Cel mai vital element din aer este oxigenul.

  Cum ajunge puterea vitalizantă a oxigenului în fiecare celulă a corpului? Aici colaborează sistemul de distribuire al corpului şi circulaţia sângelui. Inima trimite sânge umplut cu globule roşii, a căror hemoglobină ia oxigenul proaspăt din plămâni şi îl distribuie fiecărei celule. Acolo, ea schimbă oxigenul proaspăt cu dioxidul de carbon, produs de procesele normale ale celulelor vii, transportându-l înapoi spre plămâni pentru a-l îndepărta din organism. Între timp, partea fluidă a sângelui transportă nutrienţii indispensabili, care să satisfacă fiecare celulă flămândă.

  Aceasta ne reaminteşte de două aspecte esenţiale ale vieţii de creştin – părtăşia cu Isus şi lucrarea pentru alţii. În mod constant, noi primim de la Duhul Sfânt putere energizantă şi dătătoare de viaţă. Şi, la rândul nostru, trebuie s-o împărtăşim celor cu care venim în contact.

  Aceasta înseamnă viaţă. Părtăşia cu Isus, prin Duhul Sfânt, ne ajută să primim putere, tărie, bucurie, dragoste şi pace de la El pentru a fi mai eficienţi în lucrarea pentru alţii. Pentru alţii, vieţile noastre pot deveni oxigenul vital, dătător de viaţă, al lui Dumnezeu, care ajută la susţinerea lor în încercări şi descurajare.

  Respiră adânc de trei ori şi laudă-L pe Dumnezeu pentru Duhul Sfânt -adevărata esenţă a vieţii/

  Marjorie V. Baldwin

  Esența vieții - 2017. Părtăşia cu Isus, prin Duhul Sfânt, ne ajută să primim putere, tărie, bucurie, dragoste şi pace de la El pentru a fi mai eficienţi în lucrarea pentru alţii. Pentru alţii, vieţile noastre pot deveni oxigenul vital, dătător de viaţă, al lui Dumnezeu, care ajută la susţinerea lor în încercări şi descurajare.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...