Articolul precedentFamilia cerului
  Articolul următorIsus Piatra de poticnire

  Esența vieții

  Vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul. Ioan 3:8

  Putem trăi săptămâni fără hrană, zile fără apă, dar doar câteva minute fără aer. Aerul aduce viaţă, vigoare şi energie electrizantă în fiecare celulă din organism. Cel mai vital element din aer este oxigenul.

  Cum ajunge puterea vitalizantă a oxigenului în fiecare celulă a corpului? Aici colaborează sistemul de distribuire al corpului şi circulaţia sângelui. Inima trimite sânge umplut cu globule roşii, a căror hemoglobină ia oxigenul proaspăt din plămâni şi îl distribuie fiecărei celule. Acolo, ea schimbă oxigenul proaspăt cu dioxidul de carbon, produs de procesele normale ale celulelor vii, transportându-l înapoi spre plămâni pentru a-l îndepărta din organism. Între timp, partea fluidă a sângelui transportă nutrienţii indispensabili, care să satisfacă fiecare celulă flămândă.

  Aceasta ne reaminteşte de două aspecte esenţiale ale vieţii de creştin – părtăşia cu Isus şi lucrarea pentru alţii. În mod constant, noi primim de la Duhul Sfânt putere energizantă şi dătătoare de viaţă. Şi, la rândul nostru, trebuie s-o împărtăşim celor cu care venim în contact.

  Aceasta înseamnă viaţă. Părtăşia cu Isus, prin Duhul Sfânt, ne ajută să primim putere, tărie, bucurie, dragoste şi pace de la El pentru a fi mai eficienţi în lucrarea pentru alţii. Pentru alţii, vieţile noastre pot deveni oxigenul vital, dătător de viaţă, al lui Dumnezeu, care ajută la susţinerea lor în încercări şi descurajare.

  Respiră adânc de trei ori şi laudă-L pe Dumnezeu pentru Duhul Sfânt -adevărata esenţă a vieţii/

  Marjorie V. Baldwin

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...