Fă tot ce poți mai bine, Dumnezeu va face restul

  Fiecare să-şi cerceteze fapta lui şi atunci va avea cu ce să se laude numai în ce-l priveşte pe el şi nu cu privire la alţii… Să nu obosim în facerea binelui. Galateni 6:4-9

  Mi-am trăit viaţa cu un nou scop în fiecare dimineaţă: să mă trezesc, să fac tot ce pot cât mai bine, şi să las restul în seama lui Dumnezeu. El m-a ajutat să trăiesc o viaţă împlinită şi plină de satisfacţii.

  Multe lucruri ni se întâmplă pe nedrept. E uşor să te laşi prins în sentimente de autocompătimire, amărăciune şi răzbunare. Dar am învăţat că, dacă continuu să fac ceea ce trebuie să fac cât pot mai bine, Dumnezeu face ca lucrurile să meargă mai bine decât aş putea face eu sau tu.

  Am văzut aceasta întâmplându-se când îmi satisfăceam stagiul militar. Mi-am făcut prima tresă şi apoi am făcut prima clasă în particular, după aceea am mers în armată. După cum s-a întâmplat, din cauza instruirii mele în medicină militară, prim ajutor şi laborator, aveam mai multă experienţă decât oricine altcineva din plutonul meu, aşa că aceasta a fost slujba mea.

  Când am primit prima înscriere la laborator, am lucrat ca să învăţ tot ce se putea cât mai bine şi am fost însărcinat să predau altora. Două luni mai târziu, aveam o teribilă durere de stomac şi greţuri. Luni, globulele mele albe crescuseră la 14.000 în sânge şi am sfârşit cu o operaţie de apendicită. Miercuri, febra mi-a crescut; am început să delirez şi am făcut pojar. După trei săptămâni, când m-am întors la lucru, ofiţerii de laborator fuseseră schimbaţi şi i-au promovat pe cei care erau acolo. Unul dintre cei pe care îi instruisem ajunsese subofiţer. „Hei”, spuneau prietenii mei nemulţumiţi, „Martin trebuia să primească acea avansare!” Dar asta-i viaţa. Uneori, din cauza circumstanţelor care există dincolo de controlul nostru, alţii primesc răsplata pe care tu o meriţi.

  Târziu, într-o noapte, lucram la urgenţă; aşezat în genunchi, curăţăm podeaua cu o perie, când chirurgul şef al spitalului a venit cu ceva analize. Când i-am arătat rezultatele, m-a întrebat: „Martin, ce grad ai tu?”

  „Sergent, domnule.” Am fost curând promovat ca sublocotenent. Celălalt, care era deja sergent, nu a primit o avansare.

  Am învăţat că, dacă eşti credincios în lucrarea ta, făcând tot ce poţi mai bine, fiind hotărât să înveţi tot ce se poate şi dând în slujbă mai mult decât ţi se cere, Dumnezeu face ca lucrurile să meargă bine.

  Dai tot ce poţi mai bine la lucru, în familia ta şi Dumnezeului tău?

  Edwin Martin

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...