Fă tot ce poți mai bine, Dumnezeu va face restul

  Fiecare să-şi cerceteze fapta lui şi atunci va avea cu ce să se laude numai în ce-l priveşte pe el şi nu cu privire la alţii… Să nu obosim în facerea binelui. Galateni 6:4-9

  Mi-am trăit viaţa cu un nou scop în fiecare dimineaţă: să mă trezesc, să fac tot ce pot cât mai bine, şi să las restul în seama lui Dumnezeu. El m-a ajutat să trăiesc o viaţă împlinită şi plină de satisfacţii.

  Multe lucruri ni se întâmplă pe nedrept. E uşor să te laşi prins în sentimente de autocompătimire, amărăciune şi răzbunare. Dar am învăţat că, dacă continuu să fac ceea ce trebuie să fac cât pot mai bine, Dumnezeu face ca lucrurile să meargă mai bine decât aş putea face eu sau tu.

  Am văzut aceasta întâmplându-se când îmi satisfăceam stagiul militar. Mi-am făcut prima tresă şi apoi am făcut prima clasă în particular, după aceea am mers în armată. După cum s-a întâmplat, din cauza instruirii mele în medicină militară, prim ajutor şi laborator, aveam mai multă experienţă decât oricine altcineva din plutonul meu, aşa că aceasta a fost slujba mea.

  Când am primit prima înscriere la laborator, am lucrat ca să învăţ tot ce se putea cât mai bine şi am fost însărcinat să predau altora. Două luni mai târziu, aveam o teribilă durere de stomac şi greţuri. Luni, globulele mele albe crescuseră la 14.000 în sânge şi am sfârşit cu o operaţie de apendicită. Miercuri, febra mi-a crescut; am început să delirez şi am făcut pojar. După trei săptămâni, când m-am întors la lucru, ofiţerii de laborator fuseseră schimbaţi şi i-au promovat pe cei care erau acolo. Unul dintre cei pe care îi instruisem ajunsese subofiţer. „Hei”, spuneau prietenii mei nemulţumiţi, „Martin trebuia să primească acea avansare!” Dar asta-i viaţa. Uneori, din cauza circumstanţelor care există dincolo de controlul nostru, alţii primesc răsplata pe care tu o meriţi.

  Târziu, într-o noapte, lucram la urgenţă; aşezat în genunchi, curăţăm podeaua cu o perie, când chirurgul şef al spitalului a venit cu ceva analize. Când i-am arătat rezultatele, m-a întrebat: „Martin, ce grad ai tu?”

  „Sergent, domnule.” Am fost curând promovat ca sublocotenent. Celălalt, care era deja sergent, nu a primit o avansare.

  Am învăţat că, dacă eşti credincios în lucrarea ta, făcând tot ce poţi mai bine, fiind hotărât să înveţi tot ce se poate şi dând în slujbă mai mult decât ţi se cere, Dumnezeu face ca lucrurile să meargă bine.

  Dai tot ce poţi mai bine la lucru, în familia ta şi Dumnezeului tău?

  Edwin Martin

  Fă tot ce poți mai bine, Dumnezeu va face restul - 2017. Multe lucruri ni se întâmplă pe nedrept. E uşor să te laşi prins în sentimente de autocompătimire, amărăciune şi răzbunare. Dar am învăţat că, dacă continuu să fac ceea ce trebuie să fac cât pot mai bine, Dumnezeu face ca lucrurile să meargă mai bine decât aş putea face eu sau tu.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...