Articolul precedentPeştişorul de pe maşină
  Articolul următorEste greu să te pierzi

  Fiziologia victoriei

  Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu:cea bună, plăcută și desăvârşită. Romani 12:2

  Îţi determini singur destinul prin alegerile pe care le faci în fiecare zi. Ceea ce gândeşti şi simţi îţi modelează caracterul moral, căci îţi influenţează toate cuvintele şi acţiunile. Este un fapt recunoscut: „El este ca unul care îşi face socotelile în suflet.” Proverbe 23,7

  Am fost foarte emoţionat când am citit cartea lui Eldon şi Esther Chalmers, Making the Most of Family Living (Bucurându-te din plin de viaţa de familie) şi am aflat că alegerile noastre fac, de fapt, schimbări fizice şi chimice în celulele creierului nostru şi în sistemul nostru nervos. De fiecare dată când luăm decizia să gândim în acelaşi fel, să repetăm aceleaşi cuvinte, sau să facem aceleaşi lucruri la fel, o mică moleculă de proteină, un buton, începe să se formeze la capătul unei fibre de la nivelul neuronului stimulat. Acest buton se măreşte şi se multiplică cu fiecare repetare. De asemenea, ea secretă şi o substanţă chimică care face ca mesajul să fie transferat de-a lungul căii nervoase. Butonii fac din ce în ce mai uşor să repeţi acelaşi lucru. Repetarea oricărui lucru, bun sau rău, face ca obiceiul să fie confirmat în vieţile noastre; şi obiceiurile fixate ne determină caracterul.

  Vestea bună este că putem să învingem modelele vechi şi păcătoase – acei butoni nu trebuie să rămână! Când alegem să-I predăm voinţa lui Isus şi să ne îmbrăcăm cu oferta harului său abundent, care să ne ţină departe de cădere – studiul zilnic al Cuvântului Său, rugăciunea din inimă şi căutarea prezenţei Sale – Duhul Sfânt începe să formeze butoni sfinţiţi, care secretă acidul gamma-aminobutiric, şi această substanţă chimică pune frâne acţiunii fierbinţi a vechiului obicei păcătos. Butonii noilor obiceiuri sfinţite cresc şi se multiplică prin alegerile pe care le facem şi astfel suntem transformaţi de o înnoire literală a minţii. Aceasta este şi fiziologia victoriei – cum putem dezvolta un caracter ca al lui Isus.

  Prin deplina predare a voinţei tale lui Isus, poţi cunoaşte bucuria victoriei asupra fiecărei tendinţe moştenite sau cultivate spre rău şi vei fi pregătit să-L întâlneşti pe Mântuitorul faţă în faţă.

  Isuse, am nevoie de butonii sfinţiţi, care să pună frâne obiceiurilor mele rele. Îmi predau Ţie voinţa mea.

  Kay Collins

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...