Articolul precedentÎnfruntă-i!
  Articolul următorMântuire pentru toți

  Luptând cu bolile infecțioase

  „Iată, vin zilele”, zice Domnul, „când voi pedepsi pe toţi cei tăiaţi împrejur, care nu sunt tăiaţi împrejur cu inima – pe egipteni …pe cei care locuiesc în pustie; căci toate neamurile sunt netăiate împrejur şi toată casa lui Israel are inima netăiată împrejur.” Ieremia 9:25-26

  Nu cu mulţi ani în urmă, oamenii de ştiinţă au crezut că erau pe punctul de a cuceri bolile infecţioase. Avansurile în igienă, nutriţie, antibiotice şi imunizare, aparent, îndepărtaseră mult din ameninţarea flagelului infecţiei. În multe ţări, a vorbi despre boli ca rujeola, rubeola, tuberculoza, poliomielita sau varicela, suna ca istorie antică. Da, părea un adevărat triumf pentru omenire şi pentru ştiinţa medicală.

  Astăzi, totuşi, oamenii par lipsiţi de putere, când este vorba în special de bolile infecţioase. Pentru fiecare succes pare să se dezvolte o nouă ameninţare. Infecţii nou descoperite continuă să-şi ridice capetele urâte. Acum doisprezece ani, cine auzise de mortalul hantavirus, care nu cu mult timp în urmă a atras atenţia în zona de sud-vest a Statelor Unite? Cine ştia de boala diareică, numită criptosporoidoză, care într-o singură epidemie a cauzat diaree prelungită la 400.000 de locuitori din vestul SUA? Dar despre flagelul recent recunoscutei boli infecţioase, dat de căpuşă, cum este boala Lyme şi erlichioza? Şi apoi tragediile internaţionale ale virusului imunodeficienţei umane (HIV) şi al tuberculozei rezistente la medicamente.

  E. coli 0157 h7 a fost necunoscut până în 1982, dar din acel moment a cauzat infecţii puternice şi moarte din cauza consumului de carne de vită tocată. Alte boli infecţioase, relativ recente, au devenit o parte importantă din vocabularul nostru. Ele includ virusul Ebola, hepatita C, boala Legionarilor şi sindromul de şoc toxic.

  Progresul aparent al anilor de ieri în ştiinţa împotriva bolilor infecţioase este foarte asemănător cu lupta noastră împotriva păcatului. Uneori, ni se pare că suntem deasupra. Prin ingeniozitatea, hotărârea şi eforul nostru, ni se pare că putem să ne facem mai buni. Dar apoi, ne confruntăm cu realitatea. Doar prin Hristos puterea păcatului poate fi înfrântă în vieţile noastre.

  „Înţeleptul să nu se laude cu înţelepciunea lui, cel tare să nu se laude cu tăria lui, bogatul să nu se laude cu bogăţia lui. Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere şi că Mă cunoaşte, că ştie că Eu sunt Domnul care fac milă, judecată şi dreptate pe pământ! Căci în aceasta găsesc plăcere Eu, zice Domnul.” (Ieremia 9:23 – 24).

  Te poţi lăuda că îl cunoşti pe Dumnezeu?

  Ce ai putea să faci astăzi ca să ajungi să-L cunoşti mai bine?

  David J. DeRose

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...