Articolul precedentFugi!
  Articolul următorMuntele Cuvântului lui Dumnezeu

  Micul dejun cu regele

  Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa! Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine şi aştept. Psalmii 5:3

  Nu sunt o persoană căreia să-i placă să se scoale dimineaţa. Mă trezesc, mai dormitez şi mă dau jos din pat foarte greu. Uneori, chiar mă gândeam că, dacă Dumnezeu dorea cu adevărat ca eu să mă bucur de orele dimineţii, le-ar fi creat mai târziu, în timpul zilei! Dar am învăţat că, doar pentru că îmi este greu să pornesc dimineaţa, nu este o scuză să sar peste micul dejun.

  Studiul despre micul dejun Iowa (din 1949 până în 1961) mi-a arătat că cei care mâncau dimineaţa puteau să îndeplinească sarcini fizice şi mintale mai eficiente, cu timp de reacţie mai scurt şi cu mai puţin tremor neuromuscular decât cei care săreau peste masa de dimineaţă. Studenţii care mâncau dimineaţa aveau atitudini mai bune şi realizări academice mai înalte. Copiii sunt mult mai puţin capabili să tolereze perioade lungi fără hrană din cauza metabolismului lor crescut. Ei obosesc repede, devin apatici şi iritabili.

  Există o zicală cunoscută, care spune că ar trebui să mâncăm la micul dejun ca un rege, la prânz ca un om bogat şi la cină ca un cerşetor. Felul cum îţi tratezi organismul cu o noapte înainte va determina dacă te simţi gata pentru un mic dejun regesc. Dacă mănânci mult seara şi mergi la culcare imediat, corpul tău trebuie să lucreze, ca să digere acea mâncare, în loc să primească cele opt ore de odihnă totală, de care are nevoie. De aceea te scoli dimineaţa ameţit şi nu ai chef să mănânci, iar unii oameni nu mănâncă decât fructe dimineaţa, pentru că sunt mai uşor de digerat pentru un sistem care a lucrat o parte din noapte.

  Realitatea este că hrana pe care o ingerezi în corp dimineaţa îţi va afecta întreaga zi – fie că este hrană fizică, fie că este hrană spirituală. Iată de ce ar trebui nu numai să mănânci dimineaţa ca un rege, ci şi să iei micul dejun cu Regele.

  Înainte de a te da jos din pat, petrece câteva minute lăudându-L pe Regele tău. Apoi, încalţă-te cu adidaşii, fă o plimbare pe jos şi vorbeşte cu El. Întoarce-te înviorat şi gata să citeşti „mana de dimineaţă” din Cuvântul Său.

  Dacă începi ziua cu un mic dejun cu Regele, îţi garantez că vei avea mai mult chef să mănânci dimineaţa ca un rege.

  Încearcă să mănânci seara ca un cerşetor şi vezi dacă nu te face să ai un mic dejun spiritual cu Regele şi un mic dejun fizic ca un rege.

  Kay Kuzma

  Micul dejun cu regele - 2017. Hrana pe care o ingerezi în corp dimineaţa îţi va afecta întreaga zi - fie că este hrană fizică, fie că este hrană spirituală. Iată de ce ar trebui nu numai să mănânci dimineaţa ca un rege, ci şi să iei micul dejun cu Regele.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...