Articolul precedentL-ai ajutat pe Isus?
  Articolul următorUn munte de predici

  Luptând în războiul civilizației

  Isus le-a zis: „Veniţi singuri la o parte, într-un loc pustiu şi odihniţi-vă puţin.” Căci erau mulţi care veneau şi se duceau şi ei n-aveau vreme nici să mănânce. Marcu 6:31

  Cu mult timp în urmă, atât cât îşi amintesc participanţii la Războiul civil, palpitaţiile inimii erau atât de obişnuite în rândul trupelor militare, încât condiţia a devenit cunoscută ca „inima soldatului”.

  În primul război mondial, o anxietate paralizantă s-a dezvoltat în rândurile soldaţilor. Medicii se refereau la ea, ca fiind „şocul de carapace”, deoarece credeau că era cauzată de artileria grea.

  În timpul celui de-al doilea război mondial, simptomele erau numite „oboseală de luptă”. Apoi, veteranii Războiului din Vietnam au experimentat „tulburare de stres post traumatic”.

  Ştim acum că toate aceste boli aveau o singură cauză. Soldaţii cedau în faţa unui constant baraj de episoade stresante de luptă. Ei nu puteau găsi nici un fel de odihnă, nici reînnoire. Şi în acest mediu nesfârşit de luptă sau fugă, sistemele lor de rezervă se prăbuşeau în cele din urmă.

  Dar dumneavoastră nu sunteţi în război. Sau sunteţi? Şanse sunt ca dumneavoastră să fiţi implicaţi în bătălii nesfârşite, cu tensiuni financiare la serviciu sau probleme de familie. Dacă uneori vă vine să fugiţi de toate, sunteţi un caz din războiul modern „civilizat”.

  Cartea lui Alvin Toffler, Future Shock (Şocul viitorului) descrie acest război civilizat, ca fiind „necazul atât fizic, cât şi psihologic, care se ridică dintr-o încărcătură prea mare a… sistemelor adaptative şi a proceselor de luare de decizii. Mai simplu, este răspunsul uman la suprastimulare.”

  Suprastimularea echivalează cu supraîncărcarea. Se estimează că suntem expuşi la factori stresanţi de 100 de ori mai numeroşi decât erau expuşi bunicii noştri. Toffler insistă că războiul civilizaţiei ne expune prea mult la implicare în trei domenii:

  1. Supraîncărcare senzitivă. Organismul uman răspunde la zgomot aşa cum răspunde la teamă şi mânie. Fiecare sunet plăcut, la un volum mai mare, poate declanşa un răspuns de luptă sau fugă în noi, iar de la al doilea război mondial, nivelurile zgomotului din Statele Unite au crescut de 32 de ori.

  2. Supraîncărcare informativă. Trăim în mijlocul unei explozii informaţionale, bombardaţi cu telefoane care sună tot timpul, ziare, reviste, noi posturi de radio, cărţi şi computere.

  3. Supraîncărcare decizională. Toffler sugerează că suntem asaltaţi cu un minimum de 560 de mesaje de reclamă în fiecare zi!

  Doamne, ajută-mă să îndepărtez factorii stresanţi din viaţă şi să mă apropii mai mult de Tine.

  DeWitt S.Williams

  Luptând în războiul civilizației - 2017. Dumneavoastră sunteți implicaţi în bătălii nesfârşite, cu tensiuni financiare la serviciu sau probleme de familie. Dacă uneori vă vine să fugiţi de toate, sunteţi un caz din războiul modern „civilizat”. Dumnezeu ne ajută să îndepărtăm factorii stresanţi din viaţă şi să ne apropiem mai mult de El.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...