Articolul precedentL-ai ajutat pe Isus?
  Articolul următorUn munte de predici

  Luptând în războiul civilizației

  Isus le-a zis: „Veniţi singuri la o parte, într-un loc pustiu şi odihniţi-vă puţin.” Căci erau mulţi care veneau şi se duceau şi ei n-aveau vreme nici să mănânce. Marcu 6:31

  Cu mult timp în urmă, atât cât îşi amintesc participanţii la Războiul civil, palpitaţiile inimii erau atât de obişnuite în rândul trupelor militare, încât condiţia a devenit cunoscută ca „inima soldatului”.

  În primul război mondial, o anxietate paralizantă s-a dezvoltat în rândurile soldaţilor. Medicii se refereau la ea, ca fiind „şocul de carapace”, deoarece credeau că era cauzată de artileria grea.

  În timpul celui de-al doilea război mondial, simptomele erau numite „oboseală de luptă”. Apoi, veteranii Războiului din Vietnam au experimentat „tulburare de stres post traumatic”.

  Ştim acum că toate aceste boli aveau o singură cauză. Soldaţii cedau în faţa unui constant baraj de episoade stresante de luptă. Ei nu puteau găsi nici un fel de odihnă, nici reînnoire. Şi în acest mediu nesfârşit de luptă sau fugă, sistemele lor de rezervă se prăbuşeau în cele din urmă.

  Dar dumneavoastră nu sunteţi în război. Sau sunteţi? Şanse sunt ca dumneavoastră să fiţi implicaţi în bătălii nesfârşite, cu tensiuni financiare la serviciu sau probleme de familie. Dacă uneori vă vine să fugiţi de toate, sunteţi un caz din războiul modern „civilizat”.

  Cartea lui Alvin Toffler, Future Shock (Şocul viitorului) descrie acest război civilizat, ca fiind „necazul atât fizic, cât şi psihologic, care se ridică dintr-o încărcătură prea mare a… sistemelor adaptative şi a proceselor de luare de decizii. Mai simplu, este răspunsul uman la suprastimulare.”

  Suprastimularea echivalează cu supraîncărcarea. Se estimează că suntem expuşi la factori stresanţi de 100 de ori mai numeroşi decât erau expuşi bunicii noştri. Toffler insistă că războiul civilizaţiei ne expune prea mult la implicare în trei domenii:

  1. Supraîncărcare senzitivă. Organismul uman răspunde la zgomot aşa cum răspunde la teamă şi mânie. Fiecare sunet plăcut, la un volum mai mare, poate declanşa un răspuns de luptă sau fugă în noi, iar de la al doilea război mondial, nivelurile zgomotului din Statele Unite au crescut de 32 de ori.

  2. Supraîncărcare informativă. Trăim în mijlocul unei explozii informaţionale, bombardaţi cu telefoane care sună tot timpul, ziare, reviste, noi posturi de radio, cărţi şi computere.

  3. Supraîncărcare decizională. Toffler sugerează că suntem asaltaţi cu un minimum de 560 de mesaje de reclamă în fiecare zi!

  Doamne, ajută-mă să îndepărtez factorii stresanţi din viaţă şi să mă apropii mai mult de Tine.

  DeWitt S.Williams

  Luptând în războiul civilizației - 2017. Dumneavoastră sunteți implicaţi în bătălii nesfârşite, cu tensiuni financiare la serviciu sau probleme de familie. Dacă uneori vă vine să fugiţi de toate, sunteţi un caz din războiul modern „civilizat”. Dumnezeu ne ajută să îndepărtăm factorii stresanţi din viaţă şi să ne apropiem mai mult de El.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...