Articolul precedentHristos, primul în toate
  Articolul următorMuntele de bun simț

  Alegându-L pe Domnul

  Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi cu toată puterea ta. Marcu 12:30

  Ca şi creştini, suntem învăţaţi să credem în Dumnezeu, să ne încredem în El, să ne predăm Lui şi să depindem de El pentru nevoile noastre Trebuie să fim martori în faţa altora despre dragostea şi grija neîncetată a lui Dumnezeu. Am ştiut aceasta şi am crezut-o de când eram copil.

  Apoi, a lovit nenorocirea. În ciuda unui stil de viaţă sănătos, am devenit o victimă a sindromului de oboseală cronică. Energia mea se dusese, iar viaţa mea devenise o serie de încercări. Durere, oboseală şi simptome schimbătoare umpleau fiecare zi. M-am trezit plângându-mă amar înaintea lui Dumnezeu pentru nedreptatea de a nu-mi putea întreţine familia sau de a nu putea mărturisi altora felul minunat în care ne-a binecuvântat El. Chinul fizic şi mintal erau tovarăşii mei în mod constant.

  Cu multă consternare, mă întrebam unde se dusese toată credinţa şi adorarea mea faţă de grija permanentă a lui Dumnezeu. Mă întrebam ce înseamnă aceste versete: „Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28) şi „Să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări” (Iacov 1:2). Mă luptam cu vise pierdute şi îndoieli în creştere.

  Într-o zi, mi-am dat seama că până și cuvintele pe care le foloseam, ca să mărturisesc altora mă condamnau. Credinţa mea era o carapace goală de cuvinte, care a căzut la test. Chiar rugăciunile mele erau pentru lucrurile pe care eu le doream, nu pentru ceea ce Dumnezeu dorea de la mine.

  Am învăţat că Dumnezeu aşază un test înaintea fiecărei persoane. Cu făgăduinţa unei iubiri necondiţionate, El ne dă libertatea de a „alege astăzi cui vrem să slujim” (Iosua 24:15). Trebuie să-L acceptăm pe Dumnezeu, cu credinţa noastră bazată nu pe circumstanţe, ci pe Cuvântul Său.

  Indiferent de încercările care vin asupra noastră, ele ne vor întări credinţa în Tatăl nostru, când ne încredem în El ca să ne susţină. Evrei 13:8 spune: „Isus este acelaşi ieri, azi şi-n veci!” Noi suntem singurii variabili.

  În vieţile noastre de circumstanţe, care se schimbă continuu, putem supravieţui doar într-un singur fel – o încredere totală în Tatăl nostru ceresc.

  Prinde-te de statornicia lui Dumnezeu când viaţa ta se clatină.

  Caută să imiţi caracterul Lui constant, ca să poţi totdeauna să străluceşti în dragostea Sa, indiferent de circumstanţele pămănteşti.

  L. J. Saxon

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...