Articolul precedentAm câştigat!
  Articolul următorMuntele conștiinței

  Legătura minte – corp

  Căci aşa cum gândeşte în inima lui, aşa şi este. Proverbe 23:7

  Este un lucru ştiut că există o puternică legătură între corp şi minte. Chiar o deficienţă uşoară de 30 sau 40 de substanţe nutritive, cunoscute, poate altera biochimia şi funcţionarea creierului, şi să aibă ca rezultat probleme emoţionale atât de comune, cum ar fi iritabilitatea, oboseala şi depresia. Pentru ca să transmită semnalele în mod eficient, creierul, trebuie să aibă cantităţile necesare din anumiţi „nutrienţi”. Ceea ce introducem în corpurile noastre ne afectează mintea.

  Dar există şi o legătură minte-corp. După cum spune Mark Richliu, fost editor executiv al revistei Prevention (Prevenirea): „Gândurile şi sentimentele tale sunt hrană pentru mintea ta. Aşa cum avem nevoie de un anume echilibru de vitamine, proteine şi alte substanţe nutritive, ca să ajutăm corpurile noastre să atingă sănătatea şi nivelul de energie maximă, fiecare dintre noi are nevoie de un echilibru specific de „nutrienţi” mintali pentru o minte fericită, liniştită şi creativă… Oamenii care au legături strânse cu alţii, care împărtăşesc gânduri şi timp, necazuri şi râs, cu suflete de acelaşi fel, culeg profunde beneficii ale sănătăţii”.

  Deşi Richliu şi-a bazat afirmaţia pe o cercetare ştiinţifică recentă, ideea de legătură dintre minte şi corp nu este cu adevărat nouă. Iată câteva afirmaţii uimitoare – uimitoare pentru că au fost publicate în 1905, când restul lumii era în totală necunoştinţă de influenţa minţii asupra corpului.

  „Relaţia care există între minte şi corp este foarte intimă. Când unul este afectat, celălalt simpatizează cu el. Starea minţii afectează sănătatea într-un grad mult mai mare decât îşi dau seama mulţi. …Tristeţe, teamă, nemulţumire, vină, neîncredere, remuşcare, toate tind să distrugă forţele vieţii şi să invite descompunerea şi moartea… Curajul, speranţa, credinţa, simpatia, dragostea, promovează sănătatea şi prelungesc viaţa. O minte mulţumită, un spirit vesel este sănătate pentru corp şi tărie pentru suflet. „O inimă veselă este un bun leac” (Proverbe 17:22).

  În tratamentul celor bolnavi, efectul influenţei mintale nu ar trebui trecut cu vederea. Folosită în mod corect, această influenţă este unul dintre agenţii cei mai eficienţi în combaterea bolii” (Divina vindecare, p. 225).

  Când un gând negativ îţi străfulgera prin minte, împinge-l afară cu o făgăduinţă pozitivă a Bibliei.

  Jan W. & Kay Kuzma

  Legătura minte - corp - 2017. Tristeţe, teamă, nemulţumire, vină, neîncredere, remuşcare, toate tind să distrugă forţele vieţii şi să invite descompunerea şi moartea... Curajul, speranţa, credinţa, simpatia, dragostea, promovează sănătatea şi prelungesc viaţa. O minte mulţumită, un spirit vesel este sănătate pentru corp şi tărie pentru suflet.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...