Articolul precedentMinunea din toaletă
  Articolul următorMuntele necazurilor

  Întâlnirile sociale și lăcomia

  Dacă stai la masă la unul din cei mari, ia seama ce ai înainte: puneţi un cuţit în gât, dacă eşti prea lacom. Proverbe 23:1

  Relaţiile cu alţii sunt o parte importantă dintr-un stil de viaţă sănătos, fie că e vorba de mesele de părtăşie de la biserică, de picnicuri, nunţi sau de alte aniversări.

  Dar când mergi la aceste evenimente speciale, sfatul din Proverbe 23,1 este: Nu mânca tot ce se serveşte. Chiar şi la cele mai înalte nivele ale societăţii („când stai la masă cu unul din cei mari”), sfatul este să „iei seama ce ai înainte”. Faptul că găseşti o varietate incredibilă de mâncăruri şi toate sunt atât de gustoase, nu îţi dă dreptul să te îndopi. De fapt, Solomon spune că ar trebui „să-ţi pui un cuţit în gât, dacă eşti prea lacom”.

  Scriptura dă acest sfat pentru două motive bune. Mai întâi, dacă mănânci din toate şi prea mult, nu este sănătos. În al doilea rând, gândeşte-te la exemplul pe care ai putea să-l dai, alegând felurile de mâncare sănătoase şi mâncând cu moderaţie.

  Nu boicota un eveniment social doar pentru că hrana servită nu se potriveşte standardelor tale dietetice. Ia exemplul lui Isus.

  „În timp ce Hristos accepta invitaţii la sărbători şi întâlniri, el nu lua din toată hrana care I se oferea, ci mânca în linişte doar ceea ce era potrivit nevoilor sale fizice, evitând multele lucruri de care nu avea nevoie. Ucenicii Săi erau frecvent invitaţi împreună cu El şi conduita Lui era o lecţie pentru ei, învăţându-i să nu cedeze apetitului, mâncând prea mult sau mâncând hrană nesănătoasă. El le-a arătat că anumite mâncăruri puteau fi evitate şi altele alese.

  Hristos mergea la aceste sărbători, pentru că El dorea să le arate celor care se excludeau din societatea semenilor lor cât de greşiţi erau. El dorea să-i înveţe că adevărul era dat, ca să fie împărţit celor care nu-l aveau.” (Ellen G. White, Manuscript Releases, voi. 7, p. 412)

  Aşa că bucuraţi-vă de întâlnirile cu alţii, dar amintiţi-vă: „Un exemplu corect va face mai mult pentru binele lumii decât toată mărturisirea noastră.” (Parabolele Domnului Hristos, p. 305).

  Cum poţi fi un exemplu pozitiv pentru alţii, la următorul eveniment social la care vei participa?

  John A. Scharffenberg

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...