Eu aleg cum vreau să mă simt

  Nu v-a ajuns nici o ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

  Ca director executiv al unei asociaţii creştine, alcătuite din mii de membri care se îngrijeau reciproc de taxele medicale ale celorlalţi, aţi putea crede că ştiam ce e mai bine. Eram supraponderal cu 45%. Luam medicamente pentru inimă, luam analgezice pentru artrită, aveam dureri de mijloc. Aveam diverticuloză. Eram neatent şi gâfâiam tot timpul. Aveam un singur criteriu pentru mâncare şi acesta era: „Ce gust are?”

  În cele din urmă, am admis că eram fără putere în propria mea tărie să schimb lucrurile şi că aveam nevoie disperată de ajutorul lui Dumnezeu. O cunoştinţă m-a introdus în câteva informaţii nutriţionale de bază, care m-au condus să mănânc doar fructe şi legume timp de 10 zile, ca să-mi curăţ organismul. Poftele mele s-au schimbat total în acea perioadă. Apoi, am făcut o alegere conştientă de cum doream să mă simt şi ce gust doream să aibă mâncarea. Alegând cum doream să mă simt, am descoperit mai târziu noi gusturi, cu o mai mare împlinire decât îmi dădeau cele vechi.

  Apoi, un prieten mi-a dat cartea Counsels on Diet and Foods (Dietă şi hrană). Am găsit-o instructivă şi foarte avansată. Am început să văd problema mea ca pe o poftă a firii. Eram sclavul fiecărui centimetru al limbii mele.

  Acum, după 17 luni, nu mai iau medicaţie pentru inimă şi pentru dureri, am cu 40 de kg mai puţin şi am mai multă energie decât oricând înainte de a termina colegiul (vârsta mea e mai aproape de 60 decât de 50 de ani). Toamna trecută eu şi fiul meu ne-am bucurat de drumeţii de 8-10 km pe zi. Îl laud pe Dumnezeu pentru o nouă viaţă şi o nouă înfăţişare.

  Puteţi vedea paralelele? După ce ajungem la punctul în care ne dăm seama că suntem fără putere în faţa păcatului, ne întoarcem la Domnul nostru plin de har, care este gata şi poate să ne ajute să ne schimbăm dinăuntru în afară. Ne pocăim, ne bucurăm de curăţia Lui, şi lansăm o viaţă bazată pe alegerile care Îi sunt plăcute şi care sunt cele mai bune pentru noi. El ne răsplăteşte, dându-ne împlinire şi binecuvântare. Apoi, El aduce oameni pe calea noastră care să ne atingă şi să ne ajute pe cale, în timp ce ne conduce la cei pe care îi putem ajuta.

  Dumnezeu este dătătorul noii vieţi. Cum să nu-L adorăm?

  Alegi ce gust vrei să aibă mâncarea şi cum vrei să te simţi?

  Dă o şansă de zece zile dietei de fructe şi vegetale pentru a-ţi reeduca gustul pentru plăcerile dietei originale a lui Dumnezeu.

  E. John Reinhold

  Eu aleg cum vreau să mă simt - 2017. După ce ajungem la punctul în care ne dăm seama că suntem fără putere în faţa păcatului, ne întoarcem la Domnul nostru plin de har, care este gata şi poate să ne ajute să ne schimbăm dinăuntru în afară.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...