Articolul precedentCentrul tuturor lucrurilor
  Articolul următorEste greu să fii mântuit

  La împlinirea vremii

  Mari sunt lucrările Domnului, cercetate de toţi cei ce ie iubesc. Psalmii 111:2

  Am asistat la naşterea a mii de copii, dar sunt încă uimit de felul în care Dumnezeu a proiectat minunatul proces, numit naştere.

  Când se împlineşte vremea, bebeluşul este gata să-şi părăsească casa lui caldă şi confortabilă din corpul mamei. Distanţa pe care trebuie s-o străbată prin canalul de naştere al mamei este relativ scurtă, totuşi posibil periculoasă. Capul relativ mare al copilului trebuie să treacă prin nişte deschideri ale oaselor care formează canalul, deschideri care sunt de multe ori mai înguste decât ar părea să fie confortabil. Spaţiul osos este mai mare în lateral, în partea superioară a canalului, şi mai mare în înălţime, în partea inferioară a lui. Din moment ce Creatorul a format atât copilul, cât şi pe mama lui, El i-a plănuit să se potrivească aproape perfect! Printr-o serie atentă de mişcări lente, răsuciri ale capului copilului, naşterea are loc de obicei fără probleme.

  Dumnezeu a plănuit ca atunci când copilul începe să treacă prin canalul de naştere, capul lui se proiectează mai întâi înainte, astfel că bărbia lui i se sprijină în piept. Aceasta permite ca cea mai îngustă parte a capului copilului să meargă înainte. Şi ca să ajute procesul, partea din spate a craniului copilului este încă suficient de moale ca să se modeleze conform spaţiului deschizăturii. În timp ce contracţiile împing copilul, încet dar ferm, spre ieşire, capul lui se întoarce invers, ca să poată aluneca prin partea superioară a canalului. Apoi, în timp ce copilul trece în jos, capul i se roteşte cu 90 de grade, ca să poată trece prin partea de mijloc a canalului. În cele din urmă, în timp ce copilul iese din canalul de naştere al mamei, capul lui se întoarce cu spatele, făcând ieşirea mai uşoară.

  Aceste mişcări şi răsuciri atent orchestrate au loc fără nici un efort din partea mamei sau a copilului. Ele au loc în mod natural, din cauză că forma capului copilului se potriveşte cu forma bazinului mamei.

  Ce exemplu al unui arhitect şi inginer infinit, care a proiectat această minunată performanţă! În faţa unei astfel de dovezi, este greu să nu crezi într-un Creator – Dumnezeu iubitor.

  Te laud, Dumnezeul meu, pentru minunata Ta putere creatoare.

  Elmar P. Sakala

  La împlinirea vremii - 2017. Din moment ce Creatorul a format atât copilul, cât şi pe mama lui, El i-a plănuit să se potrivească aproape perfect! Printr-o serie atentă de mişcări lente, răsuciri ale capului copilului, naşterea are loc de obicei fără probleme.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...