La împlinirea vremii

Mari sunt lucrările Domnului, cercetate de toţi cei ce ie iubesc. Psalmii 111:2

Am asistat la naşterea a mii de copii, dar sunt încă uimit de felul în care Dumnezeu a proiectat minunatul proces, numit naştere.

Când se împlineşte vremea, bebeluşul este gata să-şi părăsească casa lui caldă şi confortabilă din corpul mamei. Distanţa pe care trebuie s-o străbată prin canalul de naştere al mamei este relativ scurtă, totuşi posibil periculoasă. Capul relativ mare al copilului trebuie să treacă prin nişte deschideri ale oaselor care formează canalul, deschideri care sunt de multe ori mai înguste decât ar părea să fie confortabil. Spaţiul osos este mai mare în lateral, în partea superioară a canalului, şi mai mare în înălţime, în partea inferioară a lui. Din moment ce Creatorul a format atât copilul, cât şi pe mama lui, El i-a plănuit să se potrivească aproape perfect! Printr-o serie atentă de mişcări lente, răsuciri ale capului copilului, naşterea are loc de obicei fără probleme.

Dumnezeu a plănuit ca atunci când copilul începe să treacă prin canalul de naştere, capul lui se proiectează mai întâi înainte, astfel că bărbia lui i se sprijină în piept. Aceasta permite ca cea mai îngustă parte a capului copilului să meargă înainte. Şi ca să ajute procesul, partea din spate a craniului copilului este încă suficient de moale ca să se modeleze conform spaţiului deschizăturii. În timp ce contracţiile împing copilul, încet dar ferm, spre ieşire, capul lui se întoarce invers, ca să poată aluneca prin partea superioară a canalului. Apoi, în timp ce copilul trece în jos, capul i se roteşte cu 90 de grade, ca să poată trece prin partea de mijloc a canalului. În cele din urmă, în timp ce copilul iese din canalul de naştere al mamei, capul lui se întoarce cu spatele, făcând ieşirea mai uşoară.

De același autor

Aceste mişcări şi răsuciri atent orchestrate au loc fără nici un efort din partea mamei sau a copilului. Ele au loc în mod natural, din cauză că forma capului copilului se potriveşte cu forma bazinului mamei.

Ce exemplu al unui arhitect şi inginer infinit, care a proiectat această minunată performanţă! În faţa unei astfel de dovezi, este greu să nu crezi într-un Creator – Dumnezeu iubitor.

Te laud, Dumnezeul meu, pentru minunata Ta putere creatoare.

Elmar P. Sakala

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

La împlinirea vremii - 2017. Mari sunt lucrările Domnului, cercetate de toţi cei ce ie iubesc. Psalmii 111:2 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.