Articolul precedentPăcatul de neiertat
  Articolul următorDiavolii nu se încred

  Suflarea de viață

  Apropiaţi-vă de Dumnezeu şi El Se va apropia de voi. Iacov 4:8

  Ziua era una de vis. Pământul ieşise proaspăt din mâna Creatorului. „Să facem om după chipul Nostru” a spus El (Geneza 1:26). Aplecându-Se, El a format prima fiinţă omenească din ţărâna pământului. Stătea întins acolo. Fragil. Făcut din ţărână. Nu era nici o mişcare sau viaţă.

  Dumnezeu S-a aplecat din nou și a suflat în acea formă de praf. Aerul a început să curgă prin nările fiinţei în jos spre plămâni. Aducea viaţă. Ce bucurie a simţit Dumnezeu, în timp ce era martorul primei respiraţii a noii Lui creaturi!

  Aerul este suflarea de viaţă. Noi depindem pe deplin de el, ca să primim oxigenul care să opereze uzinele celulelor. Aceste uzine, numite mitocondrii, sunt coloana vertebrală a fiecărei activităţi care are loc în organismul nostru. Ele folosesc oxigenul, ca să ardă hrana ce alimentează celulele.

  Există şi o aprovizionare cu aer care aduce putere experienţei noastre creştine. Puterea vine din aerul care nu este poluat de nici un fel de fum. Martin Luther numea acest aer „respiraţia sufletului”, pentru că aşa cum corpurile noastre fizice au nevoie de aer, ca să supravieţuiască, la fel şi partea noastră spirituală are nevoie de puterea acestui aer, ca să continue să crească. Aerul care produce o aşa atmosferă cerească este rugăciunea.

  „Rugăciunea este deschiderea inimii în faţa lui Dumnezeu, ca în faţa unui prieten. Nu pentru că este necesar să-L încunoştinţăm pe Dumnezeu de ceea ce suntem, ci ca să putem să-L primim pe El. Rugăciunea nu Îl coboară pe Dumnezeu la noi, ci ne înalţă pe noi la El” (Calea către Hristos, p. 84).

  Dumnezeu doreşte foarte mult să fie prietenul tău. El vrea să vorbeşti cu El, aşa cum ai conversa cu cel mai bun prieten al tău. Singura cale prin care poţi face aceasta este prin rugăciune. Împărtăşeşte gândurile, problemele, bucuriile şi succesele tale. El ascultă. Biblia sugerează că ar trebui să ne „rugăm neîncetat” (1 Tesaloniceni 5:17). Aceasta înseamnă să ne obişnuim atât de mult cu gândul că Dumnezeu este prietenul nostru, încât să avem o continuă comunicare deschisă cu El. Aceasta se întâmplă când rugăciunea devine la fel de naturală ca şi respiraţia!

  Cauţi o viaţă plină de vitalitate, fericire şi bucurie?

  Ai nevoie de o gură de aer proaspăt?

  Rugăciunea este aerul pe care sufletul tău are nevoie să-l respire.

  Diviziunea Nord – Americană, Departamentul pentru lucrări ale bisericii

  Suflarea de viață - 2017. Rugăciunea este deschiderea inimii în faţa lui Dumnezeu, ca în faţa unui prieten. Nu pentru că este necesar să-L încunoştinţăm pe Dumnezeu de ceea ce suntem, ci ca să putem să-L primim pe El. Rugăciunea nu Îl coboară pe Dumnezeu la noi, ci ne înalţă pe noi la El
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...