Cea mai fericită zi în 38 de ani

  „Iată că te-ai făcut sănătos; de acum să nu mai păcătuiești ca să nu ţi se întâmple ceva mai rău.” Ioan 5:14

  Stătea la scăldătoarea Betesda de 38 de ani, fără nici un ajutor. Paralizat cumva din cauza unui stil de viaţă nesănătos, el spera că apele magice vor aduce o rezolvare rapidă problemei sale.

  Ziua aceea începuse ca oricare alta din ultimele aproximativ 14.000 de zile. Se târa spre apă, sperând că va fi primul care va aluneca în undele ei vindecătoare.

  Apoi, a văzut reflexia feţei unui Străin, deformată de unde. Înainte de a privi în sus, a auzit o întrebare ciudată: „Vrei să te faci sănătos?”

  Acest om trebuie să fie nou pe aici, se gândea în sine paraliticul. Oricine vine spre templu mă vede aici.

  „Doamne, n-am pe nimeni care să mă bage în scăldătoare”. Mijindu-şi ochii, ca să vadă faţa Străinului, luminată din spate de soare, paraliticul a simţit un potop de speranţă explodându-i în tot corpul. Se va mişca apa cât stă omul acesta aici? Va fi El, primul care mi-a arătat vreodată interes, cel care să-mi readucă speranţa de vindecare?

  Apoi, Străinul a dat un ordin la fel de ciudat ca şi întrebarea Lui: „Scoală-te! Ia-ţi patul şi umblă.”

  Paraliticul se uita la ape, soluţia lui de rezolvare rapidă. În acea privire scurtă a văzut apele aşa cum erau: fără putere. Cuvintele Străinului îi răsunau încă în urechi: „Scoală-te!”

  Deşi Străinul a cerul imposibilul, paraliticul a simţit puterea ataşată acelei porunci. S-a hotărât să încerce. Ce avea de pierdut?

  Şi imediat omul a fost vindecat.

  Boala paraliticului era în primul rând rezultatul propriilor lui obiceiuri rele. Spunând omului „să nu mai păcătuieşti, ca să nu ţi se întâmple ceva mai rău”, Isus a subliniat faptul că, deseori, aducem boala asupra noastră, încălcând legile lui Dumnezeu. Sănătatea poate fi păstrată doar prin ascultare (vezi Divina vindecare, p. 63, 90).

  Mulţi care sunt bolnavi astăzi stau „lângă scăldătoare”, încrezându-se în puterea omenească pentru o soluţie rapidă a problemelor pe care le-au adus asupra lor înşişi. Dar numai Isus ne poate vindeca în întregime. Tratând corpul nostru şi ignorându-ne sufletul nu este destul.

  Nu aştepta să simţi că poţi. Crede Cuvântul Său şi vei fi vindecat.

  Dane J. Griffin

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...