Cea mai fericită zi în 38 de ani

  „Iată că te-ai făcut sănătos; de acum să nu mai păcătuiești ca să nu ţi se întâmple ceva mai rău.” Ioan 5:14

  Stătea la scăldătoarea Betesda de 38 de ani, fără nici un ajutor. Paralizat cumva din cauza unui stil de viaţă nesănătos, el spera că apele magice vor aduce o rezolvare rapidă problemei sale.

  Ziua aceea începuse ca oricare alta din ultimele aproximativ 14.000 de zile. Se târa spre apă, sperând că va fi primul care va aluneca în undele ei vindecătoare.

  Apoi, a văzut reflexia feţei unui Străin, deformată de unde. Înainte de a privi în sus, a auzit o întrebare ciudată: „Vrei să te faci sănătos?”

  Acest om trebuie să fie nou pe aici, se gândea în sine paraliticul. Oricine vine spre templu mă vede aici.

  „Doamne, n-am pe nimeni care să mă bage în scăldătoare”. Mijindu-şi ochii, ca să vadă faţa Străinului, luminată din spate de soare, paraliticul a simţit un potop de speranţă explodându-i în tot corpul. Se va mişca apa cât stă omul acesta aici? Va fi El, primul care mi-a arătat vreodată interes, cel care să-mi readucă speranţa de vindecare?

  Apoi, Străinul a dat un ordin la fel de ciudat ca şi întrebarea Lui: „Scoală-te! Ia-ţi patul şi umblă.”

  Paraliticul se uita la ape, soluţia lui de rezolvare rapidă. În acea privire scurtă a văzut apele aşa cum erau: fără putere. Cuvintele Străinului îi răsunau încă în urechi: „Scoală-te!”

  Deşi Străinul a cerul imposibilul, paraliticul a simţit puterea ataşată acelei porunci. S-a hotărât să încerce. Ce avea de pierdut?

  Şi imediat omul a fost vindecat.

  Boala paraliticului era în primul rând rezultatul propriilor lui obiceiuri rele. Spunând omului „să nu mai păcătuieşti, ca să nu ţi se întâmple ceva mai rău”, Isus a subliniat faptul că, deseori, aducem boala asupra noastră, încălcând legile lui Dumnezeu. Sănătatea poate fi păstrată doar prin ascultare (vezi Divina vindecare, p. 63, 90).

  Mulţi care sunt bolnavi astăzi stau „lângă scăldătoare”, încrezându-se în puterea omenească pentru o soluţie rapidă a problemelor pe care le-au adus asupra lor înşişi. Dar numai Isus ne poate vindeca în întregime. Tratând corpul nostru şi ignorându-ne sufletul nu este destul.

  Nu aştepta să simţi că poţi. Crede Cuvântul Său şi vei fi vindecat.

  Dane J. Griffin

  Cea mai fericită zi în 38 de ani - 2017. Mulţi care sunt bolnavi astăzi stau „lângă scăldătoare”, încrezându-se în puterea omenească pentru o soluţie rapidă a problemelor pe care le-au adus asupra lor înşişi. Dar numai Isus ne poate vindeca în întregime. Tratând corpul nostru şi ignorându-ne sufletul nu este destul.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...