Cea mai fericită zi în 38 de ani

„Iată că te-ai făcut sănătos; de acum să nu mai păcătuiești ca să nu ţi se întâmple ceva mai rău.” Ioan 5:14

Stătea la scăldătoarea Betesda de 38 de ani, fără nici un ajutor. Paralizat cumva din cauza unui stil de viaţă nesănătos, el spera că apele magice vor aduce o rezolvare rapidă problemei sale.

Ziua aceea începuse ca oricare alta din ultimele aproximativ 14.000 de zile. Se târa spre apă, sperând că va fi primul care va aluneca în undele ei vindecătoare.

Apoi, a văzut reflexia feţei unui Străin, deformată de unde. Înainte de a privi în sus, a auzit o întrebare ciudată: „Vrei să te faci sănătos?”

Acest om trebuie să fie nou pe aici, se gândea în sine paraliticul. Oricine vine spre templu mă vede aici.

„Doamne, n-am pe nimeni care să mă bage în scăldătoare”. Mijindu-şi ochii, ca să vadă faţa Străinului, luminată din spate de soare, paraliticul a simţit un potop de speranţă explodându-i în tot corpul. Se va mişca apa cât stă omul acesta aici? Va fi El, primul care mi-a arătat vreodată interes, cel care să-mi readucă speranţa de vindecare?

Apoi, Străinul a dat un ordin la fel de ciudat ca şi întrebarea Lui: „Scoală-te! Ia-ţi patul şi umblă.”

Paraliticul se uita la ape, soluţia lui de rezolvare rapidă. În acea privire scurtă a văzut apele aşa cum erau: fără putere. Cuvintele Străinului îi răsunau încă în urechi: „Scoală-te!”

Deşi Străinul a cerul imposibilul, paraliticul a simţit puterea ataşată acelei porunci. S-a hotărât să încerce. Ce avea de pierdut?

Şi imediat omul a fost vindecat.

Boala paraliticului era în primul rând rezultatul propriilor lui obiceiuri rele. Spunând omului „să nu mai păcătuieşti, ca să nu ţi se întâmple ceva mai rău”, Isus a subliniat faptul că, deseori, aducem boala asupra noastră, încălcând legile lui Dumnezeu. Sănătatea poate fi păstrată doar prin ascultare (vezi Divina vindecare, p. 63, 90).

Mulţi care sunt bolnavi astăzi stau „lângă scăldătoare”, încrezându-se în puterea omenească pentru o soluţie rapidă a problemelor pe care le-au adus asupra lor înşişi. Dar numai Isus ne poate vindeca în întregime. Tratând corpul nostru şi ignorându-ne sufletul nu este destul.

Nu aştepta să simţi că poţi. Crede Cuvântul Său şi vei fi vindecat.

Dane J. Griffin

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video