Articolul precedentFaţa lui Dumnezeu
  Articolul următorNu te măsura pe tine însuți

  Simplifică! Simplifică!

  Pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viata veşnica. Ioan 3:16

  Cu câţiva ani în urmă, m-am alăturat unui grup pentru o excursie de zece zile, cu rucsacul în spate, de-a lungul lanţului muntos Sierra Nevada. Tot ceea ce aveam nevoie – hrană, haine, echipament pentru gătit, cort trebuia să intre în rucsac. Din moment ce greutatea recomandată pentru un rucsac este o treime din greutatea corpului, trebuia să-mi ţin rucsacul sub 30 kg.

  Fusesem în câteva drumeţii, în timpul weekend-ului, mai înainte, dar bagajul pentru zece zile nu se poate compara cu cel pentru două. Trebuia să-mi amintesc că aveam nevoie să simplific. Nu hrană specială, ci doar hrană uscată sau îngheţată, care să se amestece cu apă fierbinte. Nu două geci, pentru schimb, ci doar una. Nu trei perechi de pantaloni, ci doar una pe care o îmbrăcam. Nu şase rânduri de lenjerie de corp, ci doar două. Nu pantofi sau prosoape în plus. Nu cărţi pentru citit seara. Fiecare lucru trebuia să treacă testul: „Am nevoie de asta cu adevărat?” Un prieten a tăiat coada de la periuţa de dinţi, ca să elimine greutatea în plus. Fiecare kilogram lăsat acasă a fost o uşurare binecuvântată în timpul acelor zece zile.

  Uneori, credeam că mântuirea este prea complicată – cel puţin aşa cum o fac unii să pară. Părea ca şi cum a ajunge în cer depinde de ce mâncăm, cum ne îmbrăcăm, unde mergem, cum interpretăm profeţiile Bibliei, cum alegem să ne închinăm, şi aşa mai departe. Formula simplă din loan 3,16 devenise un rucsac de 100 de kg.

  Dar Isus a lăsat lucrurile clare, într-o mustrare aspră. El a declarat: „Vai de voi. cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi închideţi oamenilor împărăţia cerurilor: nici voi nu intraţi în ea şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să intre.” (Matei 23:13).

  Simplifică! Simplifică! Mântuirea nu este atât de complicată. Profetul Mica a redus-o la trei clemente simple: „să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău” (Mica 6.8). Ah! Asta este o uşurare a greutăţii de pe umerii mei.

  Cum ți-ai putea simplifica viaţa, astfel încât încărcătura pe care o porţi să nu te doboare?

  Larry Richardson

  Simplifică! Simplifică! - 2017. Mântuirea nu este atât de complicată. Profetul Mica a redus-o la trei clemente simple: „să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău” (Mica 6.8). Ah! Asta este o uşurare a greutăţii de pe umerii mei.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...