Simplifică! Simplifică!

Pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viata veşnica. Ioan 3:16

Cu câţiva ani în urmă, m-am alăturat unui grup pentru o excursie de zece zile, cu rucsacul în spate, de-a lungul lanţului muntos Sierra Nevada. Tot ceea ce aveam nevoie – hrană, haine, echipament pentru gătit, cort trebuia să intre în rucsac. Din moment ce greutatea recomandată pentru un rucsac este o treime din greutatea corpului, trebuia să-mi ţin rucsacul sub 30 kg.

Fusesem în câteva drumeţii, în timpul weekend-ului, mai înainte, dar bagajul pentru zece zile nu se poate compara cu cel pentru două. Trebuia să-mi amintesc că aveam nevoie să simplific. Nu hrană specială, ci doar hrană uscată sau îngheţată, care să se amestece cu apă fierbinte. Nu două geci, pentru schimb, ci doar una. Nu trei perechi de pantaloni, ci doar una pe care o îmbrăcam. Nu şase rânduri de lenjerie de corp, ci doar două. Nu pantofi sau prosoape în plus. Nu cărţi pentru citit seara. Fiecare lucru trebuia să treacă testul: „Am nevoie de asta cu adevărat?” Un prieten a tăiat coada de la periuţa de dinţi, ca să elimine greutatea în plus. Fiecare kilogram lăsat acasă a fost o uşurare binecuvântată în timpul acelor zece zile.

Uneori, credeam că mântuirea este prea complicată – cel puţin aşa cum o fac unii să pară. Părea ca şi cum a ajunge în cer depinde de ce mâncăm, cum ne îmbrăcăm, unde mergem, cum interpretăm profeţiile Bibliei, cum alegem să ne închinăm, şi aşa mai departe. Formula simplă din loan 3,16 devenise un rucsac de 100 de kg.

Dar Isus a lăsat lucrurile clare, într-o mustrare aspră. El a declarat: „Vai de voi. cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi închideţi oamenilor împărăţia cerurilor: nici voi nu intraţi în ea şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să intre.” (Matei 23:13).

Simplifică! Simplifică! Mântuirea nu este atât de complicată. Profetul Mica a redus-o la trei clemente simple: „să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău” (Mica 6.8). Ah! Asta este o uşurare a greutăţii de pe umerii mei.

Cum ți-ai putea simplifica viaţa, astfel încât încărcătura pe care o porţi să nu te doboare?

Larry Richardson

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor