Articolul precedentMăreţia unui om
  Articolul următorEste greu și totuși ușor

  Prietenii și calitatea vieții

  Au venit la El nişte oameni, care I-au adus un slăbănog, purtat de patru inşi… Au desfăcut acoperişul casei unde era Isus şi… au coborât pe acolo patul în care zăcea slăbănogul. Când le-a văzut Isus credinţa, a zis slăbănogului: „Fiule, păcatele Îţi sunt iertate!” Marcu 2:3-5

  Ca să spun că sunt un fan al hocheiului este puţin.

  Deşi am fost un fan avid al hocheiului de când eram mică de tot, n-am văzut niciodată, pe viu, un meci din Liga naţională de hochei. Acum eram pe drum spre fabulosul Forum din Inglewood, California, ca să văd primul meu meci de hochei din Liga naţională. Că eram foarte emoţionată este din nou puţin spus.

  Eram şapte inşi înghesuiţi într-o maşină mică şi trebuia să lăsăm acasă scaunul meu cu rotile. Planul nostru era să fiu purtată de la intrarea în Forum până la locurile noastre. Din fericire pentru mine (şi pentru ceilalţi), cântăresc ceva mai puţin de 50 kg. Planurile… sunt ele vreodată corecte?

  Când am sosit la Forum, nici măcar n-am putut să ajungem în parcare, fără să mai vorbim de intrare. Prietenii mei au încercat să-i explice supraveghetorului situaţia, dar fără succes.

  Am început să mă tem că vor regreta că m-au luat cu ei sau că le stricasem seara. Dar n-a fost aşa. Don m-a purtat de la parcare până la locul meu. Ce intrare! Şi ce prieteni!

  Îmi amintesc această experienţă când citesc despre omul paralizat şi prietenii lui care au venit împreună să-L vadă pe Isus. Când el şi prietenii lui au ajuns la casa în care învăţa Isus, nici ei n-au putut intra. Mă întreb dacă şi el avea aceleaşi gânduri ca şi mine.

  Apoi le-a venit o idee. De ce să nu urce pe acoperiş, să taie o gaură în el şi, în sfârşit, să poată coborî? Nebuneşte… îmi place mult. Prietenii adaugă mult la calitatea vieţii cuiva.

  Din cauza credinţei lui, nu numai că omul a fost vindecat din punct de vedere fizic, dar Isus l-a vindecat şi de păcate.

  Din nefericire, Scriptura nu ne spune ce a crezut Isus despre prietenii săi şi despre mica lor escapadă. Cunoscându-L aşa cum îl cunosc eu, cred că a fost la fel de amuzat ca şi mine. El cunoştea valoarea prietenilor. Şi din cauza credinţei lor, tind să cred, prietenii au avut şi ei păcatele iertate şi au experimentat acea minunată binecuvântare a vindecării spirituale.

  Ce ai putea face astăzi, ca să-i arăţi cuiva că eşti un prieten credincios?

  Therese L. Allen

  Prietenii și calitatea vieții - 2017. Isus cunoştea valoarea prietenilor. Şi din cauza credinţei lor, tind să cred, prietenii au avut şi ei păcatele iertate şi au experimentat acea minunată binecuvântare a vindecării spirituale.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...