Articolul precedentMăreţia unui om
  Articolul următorEste greu și totuși ușor

  Prietenii și calitatea vieții

  Au venit la El nişte oameni, care I-au adus un slăbănog, purtat de patru inşi… Au desfăcut acoperişul casei unde era Isus şi… au coborât pe acolo patul în care zăcea slăbănogul. Când le-a văzut Isus credinţa, a zis slăbănogului: „Fiule, păcatele Îţi sunt iertate!” Marcu 2:3-5

  Ca să spun că sunt un fan al hocheiului este puţin.

  Deşi am fost un fan avid al hocheiului de când eram mică de tot, n-am văzut niciodată, pe viu, un meci din Liga naţională de hochei. Acum eram pe drum spre fabulosul Forum din Inglewood, California, ca să văd primul meu meci de hochei din Liga naţională. Că eram foarte emoţionată este din nou puţin spus.

  Eram şapte inşi înghesuiţi într-o maşină mică şi trebuia să lăsăm acasă scaunul meu cu rotile. Planul nostru era să fiu purtată de la intrarea în Forum până la locurile noastre. Din fericire pentru mine (şi pentru ceilalţi), cântăresc ceva mai puţin de 50 kg. Planurile… sunt ele vreodată corecte?

  Când am sosit la Forum, nici măcar n-am putut să ajungem în parcare, fără să mai vorbim de intrare. Prietenii mei au încercat să-i explice supraveghetorului situaţia, dar fără succes.

  Am început să mă tem că vor regreta că m-au luat cu ei sau că le stricasem seara. Dar n-a fost aşa. Don m-a purtat de la parcare până la locul meu. Ce intrare! Şi ce prieteni!

  Îmi amintesc această experienţă când citesc despre omul paralizat şi prietenii lui care au venit împreună să-L vadă pe Isus. Când el şi prietenii lui au ajuns la casa în care învăţa Isus, nici ei n-au putut intra. Mă întreb dacă şi el avea aceleaşi gânduri ca şi mine.

  Apoi le-a venit o idee. De ce să nu urce pe acoperiş, să taie o gaură în el şi, în sfârşit, să poată coborî? Nebuneşte… îmi place mult. Prietenii adaugă mult la calitatea vieţii cuiva.

  Din cauza credinţei lui, nu numai că omul a fost vindecat din punct de vedere fizic, dar Isus l-a vindecat şi de păcate.

  Din nefericire, Scriptura nu ne spune ce a crezut Isus despre prietenii săi şi despre mica lor escapadă. Cunoscându-L aşa cum îl cunosc eu, cred că a fost la fel de amuzat ca şi mine. El cunoştea valoarea prietenilor. Şi din cauza credinţei lor, tind să cred, prietenii au avut şi ei păcatele iertate şi au experimentat acea minunată binecuvântare a vindecării spirituale.

  Ce ai putea face astăzi, ca să-i arăţi cuiva că eşti un prieten credincios?

  Therese L. Allen

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...