Articolul precedentGarda mea de corp
  Articolul următorLupta cea bună a credinței

  Laptele curat al Cuvântului

  Lepădaţi dar orice răutate, orice vicleşug, orice fel de prefăcătorie, de pizmă şi de clevetire; şi, ca nişte prunci născuţi de curând, să doriţi laptele duhovnicesc şi curat, pentru ca prin el să creşteţi spre mântuire, dacă ați gustat în adevăr că bun este Domnul. 1 Petru 2:1-3

  Nici o imagine nu mă intrigă mai mult ca aceea care arată un copil privind adânc în ochii mamei lui şi, cu aceeaşi tandreţe, privirea cercetătoare a mamei asupra copilului pe care îl alăptează. Studiile au arătat că există o legătură mai mare între copilul hrănit la sân şi mama lui decât între copilul hrănit cu biberonul şi mama sa.

  Omenirea are încă de îmbunătăţit ceea ce Dumnezeu a făcut pentru hrănirea copiilor. Nu numai că incidenţa bolii descreşte foarte mult, prin faptul că copilul primeşte imunitatea mamei prin lapte, dar studiile au arătat că inteligenţa şi dezvoltarea cresc. În mod evident, creierul continuă să se dezvolte la copiii hrăniţi la sân, din cauza elementelor chimice care se găsesc doar în laptele de mamă. Oamenii de ştiinţă au descoperit mai mult de 90 de elemente în laptele de mamă, care se schimbă în concentraţie conform cu nevoile copilului.

  Mama beneficiază de hrănirea la sân, ca şi copilul. Mamele care alăptează sângerează mai rar, din cauza unei substanţe chimice secretate în timpul alăptării. Această substanţă face ca uterul să se contracte la mărimea lui normală şi sistemul circulator acum nefolosit al uterului se închide. O altă substanţă chimică are un efect calmant sau liniştitor asupra mamei. Alăptarea la sân este convenabilă pentru mamă, pentru că nu trebuie să spele biberoane şi nici nu are nevoie de formule de preparare sau să cumpere lapte – astfel costul alăptării la sân este foarte mic.

  Ellen White spune: „Cea mai bună hrană pentru un copil este hrana oferită de natură. N-ar trebui să fie privat de ea, fără să fie nevoie” (Divina vindecare, p. 361).

  Luând în consideraţie toate beneficiile pe care le are laptele pe care Dumnezeu le-a prevăzut pentru copil, mă gândesc fără să vreau la fraza „laptele curat al adevărului” din 1 Petru 2,2. Ce Dumnezeu minunat avem, să prevadă atât de bine împlinirea nevoilor copiilor, fie ei copii care sug la sânul mamelor lor, sau copii spirituali, ca mine şi ca tine. „Laptele curat”, găsit în Cuvântul lui Dumnezeu, este cu mult superior celor mai elocvente cuvinte omeneşti. De ce atunci bem atât de puţin din această hrănire spirituală?

  Bei tu zilnic din „laptele curat al adevărului” pentru sănătatea sufletului tău?

  De ce îl înlocuieşti cu „laptele” făcut de om când laptele lui Dumnezeu este abundent şi fără plată?

  Betty M. Larson

  Laptele curat al Cuvântului - 2017. Ce Dumnezeu minunat avem, să prevadă atât de bine împlinirea nevoilor copiilor, fie ei copii care sug la sânul mamelor lor, sau copii spirituali, ca mine şi ca tine. „Laptele curat”, găsit în Cuvântul lui Dumnezeu, este cu mult superior celor mai elocvente cuvinte omeneşti.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...