Articolul precedentLa bine şi la greu?
  Articolul următorMoartea zilnică a eului

  Urcând spre vârste înaintate

  Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar şi tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă şi nu ostenesc. Isaia 40:30-31

  Hulda Crooks a urcat pentru prima dată Muntele Whitney, înalt de 14.495 de picioare (aprox.
  4.348 m), cel mai înalt munte din America de Nord, în 1962, când avea 66 de ani, şi a continuat să-l urce aproape în fiecare an, până când a împlinit 91 de ani.

  Când avea 91 de ani, a urcat Muntele Fuji din Japonia, de 12.388 de picioare (aprox. 3.716 m), atingându-i vârful pe 24 iulie 1987 şi fiind cea mai în vârstă femeie care l-a atins. Şase săptămâni mai târziu, a urcat din nou Muntele Whitney. Oricât de incredibil ar părea, între vârsta de 81 şi 90 de ani, ea a urcat 97 de piscuri. Când cineva a provocat-o să urce scările până în vârful Domului Capitoliului din Washington D. C. (scările sunt uneori mai dificile decât o potecă montană), Hulda Crooks a acceptat provocarea şi a câştigat. Când avea 94 de ani medicul i-a spus că avea inima şi plămânii unei persoane de 18 ani.

  Ea trăieşte conform filozofiei: „muşchii, dacă nu sunt folosiţi, se atrofiază. Oasele, dacă nu sunt puse sub stres, pierd minerale şi slăbesc. Articulaţiile, dacă nu sunt mişcate suficient în mers, lucru sau alte forme de exerciţiu, înţepenesc din cauza nefolosirii. Este clar că organismul nostru are nevoie de o îngrijire inteligentă.”

  Hulda a dovedit că o schimbare în stilul de viaţă poate avea loc la orice vârstă. Ea se descrie pe sine în adolescenţă, ca fiind nervoasă, anemică şi tot timpul obosită. La 31 de ani, când era supraponderală şi nu prea bine din punct de vedere fizic, soţul ei, medic, a încurajat-o să devină activă fizic. Ea i-a urmat sfatul şi acest lucru i-a schimbat viaţa. De atunci, ea spune că nu putem separa dieta şi exerciţiul. „Dieta oferă materialele pentru funcţiile corpului. Exerciţiul este absolut esenţial în păstrarea unei bune circulaţii. Dacă nu exersăm, circulaţia este leneşă şi aceasta afectează întregul organism, mintea şi restul corpului.”

  Viaţa Huldei este o inspiraţie pentru toţi, indiferent de vârstă, să se ridice şi să umble!

  Ce schimbări de stil de viaţă trebuie să fac, ca să „alerg şi să nu fiu obosit”, sau ca să „umblu şi să nu ostenesc”?

  Jan W. & Kay Kuzma

  Urcând spre vârste înaintate - 2017. Dieta oferă materialele pentru funcţiile corpului. Exerciţiul este absolut esenţial în păstrarea unei bune circulaţii. Dacă nu exersăm, circulaţia este leneşă şi aceasta afectează întregul organism, mintea şi restul corpului.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...