Articolul precedentProfită de prezent
  Articolul următorAsigurarea că suntem primiți

  Campion olimpic

  Din pricina puținei voastre credinţe, le-a zis Isus. Adevărat vă spun că, dacă ați avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: „Mută-te de aici colo” şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă. Matei 17:20

  De când mă ştiu am visat să fiu campion olimpic. Senzaţia adrenalinei pulsând în sânge, inima bătând cu putere şi transpirata curgând în timp ce lupt pentru medalia de aur pentru ţara mea. O, ce palpitant ar fi!

  Copil fiind, îmi strângeam toţi prietenii din vecini şi ne prefăceam că concurăm unii cu alţii la gimnastică. Încercam tot timpul să reprezint America. Ar fi trebuit să ne fi văzut în curte, făcând rostogoliri şi piruete.

  Acel vis s-a oprit brusc într-o iarnă când eram în clasa a patra. Mă dădeam cu sania în munţii Colorado cu prietenii şi familia mea. Nerăbdător, am strigat la tata: „împinge-mă pe mine primul”. Apoi, în timp ce prindeam viteză la vale, am lovit un hop uriaş, care m-a aruncat în aer şi apoi în cot. Impactul mi-a rupt foarte rău braţul.

  Deşi braţul mi s-a vindecat după accident, a rămas teribil de curbat, şi curând mi-am dat seama că, probabil, nu voi deveni niciodată campion olimpic. N-am lăsat ca aceasta să oprească interesul meu pentru gimnastică şi alte sporturi, căci mi-am amintit de versetul biblic care spune: „întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te” (Iosua 1,7).

  Am refuzat să las acel accident să mă oprească de la a mă bucura de sportul pe care l-am iubit tot timpul în şcoala generală, liceu, colegiu şi mai departe. Poate că nu voi conduce ţara mea la câştigarea unui campionat, dar pot totuşi să lupt, ca să devin cel mai bun posibil. Şi pot fi un campion de forţă şi curaj pentru alţii care experimentează eşecuri – pentru alţii ale căror vise au fost spulberate, ca şi cotul meu.

  Dacă Satana a pus greutăţi în viaţa dumneavoastră, vă încurajez să cereţi împlinirea făgăduinţei din Matei 17:20, căci cu ajutorul lui Dumnezeu nimic nu este imposibil. Poate nu puteţi fi un campion olimpic, dar Dumnezeu vă poate schimba atitudinea dintr-una de dezamăgire într-una de acceptare. Cu Dumnezeu puteţi fi un campion şi să primiţi medalia de aur a regatului Său.

  Dacă te lupţi cu gândul că nu poţi realiza lucrurile pe care le-ai fi dorit, pentu că Satana a pus un bolovan pe calea ta, acceptă acea provocare şi foloseşte obstacolul, ca să urci spre noi înălţimi.

  Todd Hoyt

  Campion olimpic - 2017. Dacă Satana a pus greutăţi în viaţa dumneavoastră, vă încurajez să cereţi împlinirea făgăduinţei din Matei 17:20, căci cu ajutorul lui Dumnezeu nimic nu este imposibil. Cu Dumnezeu puteţi fi un campion şi să primiţi medalia de aur a regatului Său.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...