Articolul precedentA doua şansă
  Articolul următorCăutarea neprihănirii prin Isus

  Odihna de stress

  Veniţi la Mine toţi cei trudiţi şi împovăraţi şi Eu vă voi da odihnă. Matei 11:28

  Imaginaţi-vă că vă întoarceţi cu maşina acasă dintr-o călătorie în care aţi admirat diferite peisaje şi vă găsiţi în Amityville, New York. Este ora două noaptea. Sunteţi singur. Luând o direcţie greşită, vă găsiţi într-o parte sinistră a oraşului. Priviţi la indicatorul de benzină. E pe roşu.

  Trăgând pe dreapta, ieşiţi în întuneric, ca să căutaţi un telefon public. Deodată, auziţi paşi grei în urmă. Priviţi înapoi, apoi în stânga şi în dreapta, dar nu vedeţi pe nimeni. Paşii sunt din ce în ce mai grăbiţi, mai apropiaţi şi apoi o mână uriaşă vă prinde faţa, înăbuşindu-vă strigătul.

  Cum vă simţiţi? Ştiinţa a arătat că trupul nostru răspunde automat la situaţii stresante. Numim acest răspuns „luptă sau fugi”. Stresul cauzează anumite schimbări care au loc imediat în organismul nostru:

  • Circulaţia, respiraţia şi funcţiile muşchilor se accelerează.

  • Apare în sânge mai mult zahăr bogat în energie.

  • Mecanismele de coagulare a sângelui se accelerează.

  • Celulele sângelui intră în fluxul sanguin din locurile de depozitare.

  • Simţurile devin mai ascuţite.

  • Sistemul digestiv se opreşte temporar.

  Aceste răspunsuri te ajută să faci faţă urgenţelor din viaţă. Dar ce s-ar întâmpla dacă aceste procese ar avea loc în corpul tău 10 ore pe zi, timp de 10 ani, şi niciodată să nu poţi să le opreşti? Unii oameni trec prin viaţă grăbindu-se şi luptând, ca şi cum o mână uriaşă i-ar ştrangula toată ziua. Aceasta se numeşte stres.

  Dar nu trebuie să fie aşa. Există o cale de a găsi odihnă. O parte din soluţie se află în percepţia noastră de viaţă. De obicei, facem faţă mai bine necazului, dacă intercalăm câteva pauze pe zi.

  Şi credeţi-L pe Dumnezeu pe cuvânt, când spune: „Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti… Să nu faci nici o lucrare în ea” (Exod 20,8-10) şi veţi găsi că necazurile dumneavoastră nu sunt chiar aşa de grele. O zi pe săptămână vă puteţi odihni de acel sentiment de stres extrem, pe care l-aţi simţi, dacă cineva v-ar prinde. Dumnezeu v-a dat voie.

  Când simţi presiunea crescând în timpul zilei de azi, ia o mică pauză.

  Şi nu uita să te odihneşti în Sabat!

  (pe baza unui articol al NAD Church Ministries)

  Nancy Newball

  Odihna de stress - 2017. Necazurile dumneavoastră nu sunt chiar aşa de grele. O zi pe săptămână vă puteţi odihni de acel sentiment de stres extrem, pe care l-aţi simţi, dacă cineva v-ar prinde. Dumnezeu v-a dat voie.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...