Renunțând la ceea ce nu este bun

Întăreşte-te şi îmbărbătează-te. Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face. Iosua 1:9

Nu lăsa pe nimeni să te păcălească, cofeina dă dependenţă.

Copil fiind, nu-mi plăcea apa sau laptele, aşa că beam Coca-cola, Coke sau Pepsi. Beam atât de mult Pepsi, încât începusem să-l poftesc din ce în ce mai mult. Când aveam 25 de ani, era singura mea băutură – patru până la şase cutii pe zi. Totuşi, încă nu ştiam că eram dependentă.

În ianuarie 1989, o prietenă adventistă m-a invitat la biserică. Am luat micul dejun şi obişnuitul meu pahar cu Pepsi înainte de a pleca. Ea nu mi-a spus că avea programul făcut pentru toată ziua, aşa că spre seară, fără Pepsi de la micul dejun, dependenţa mea de cafeină era mai mult decât puteam suporta. M-am ridicat să plec brusc. Nu mă puteam concentra, nici nu-mi puteam duce Biblia, şi aproape că am căzut pe scări. Prietena mea s-a oprit la o benzinărie şi mi-a cumpărat un Pepsi, pe care l-am băut în 20 de secunde. Imediat, m-am simţit mai bine. Atunci mi-am dat seama că aveam o problemă cu băutura.

De același autor

M-a luat la ea acasă, mi-a făcut floricele şi fursecuri şi m-a ascultat şi m-a ţinut în braţe în timp ce plângeam în durere şi confuzie. Mi-a spus despre grija lui Dumnezeu pentru bunăstarea mea totală şi că El nu dorea ca eu să fiu prinsă în ciclul dependenţei. Nevrând să mă lase singură în starea în care mă aflam, ea mi-a spus să rămân la ea peste noapte. Deşi mi-a făcut un mic dejun minunat de hrănitor dimineaţa, am băut un Pepsi când am ajuns acasă.

După acea noapte, m-am rugat ca Dumnezeu să mă ajute să renunţ gradat la Pepsi, ca să nu trec prin simptome grave. I-am spus lui Dumnezeu sfârşitul de săptămână când vroiam să mă opresc complet. Doream să fiu singură cu Dumnezeu, dacă aveam simptome de renunţare la dependenţă.

Spre surpriza mea, Dumnezeu m-a ajutat, aşa că atunci când a venit ziua să mă opresc complet, n-am avut nici un simptom de poftă sau de retragere. Astăzi beau doar apă şi suc. Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu, căci El aude şi răspunde strigătelor noastre pentru sănătate şi vindecare.

Eşti dependent de vreo băutură sau mâncare? Te provoc să te rogi, să începi să consumi din ce în ce mai puţin, să alegi o zi în care să te opreşti şi să petreci acea zi cu Dumnezeu. El te va ajuta.

Therese Valin

Comentariile sunt închise

Renunțând la ceea ce nu este bun 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.