Articolul precedentAdevărata frumuseţe
  Articolul următorNeprihănirea înseamnă Isus

  Renunțând la ceea ce nu este bun

  Întăreşte-te şi îmbărbătează-te. Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face. Iosua 1:9

  Nu lăsa pe nimeni să te păcălească, cofeina dă dependenţă.

  Copil fiind, nu-mi plăcea apa sau laptele, aşa că beam Coca-cola, Coke sau Pepsi. Beam atât de mult Pepsi, încât începusem să-l poftesc din ce în ce mai mult. Când aveam 25 de ani, era singura mea băutură – patru până la şase cutii pe zi. Totuşi, încă nu ştiam că eram dependentă.

  În ianuarie 1989, o prietenă adventistă m-a invitat la biserică. Am luat micul dejun şi obişnuitul meu pahar cu Pepsi înainte de a pleca. Ea nu mi-a spus că avea programul făcut pentru toată ziua, aşa că spre seară, fără Pepsi de la micul dejun, dependenţa mea de cafeină era mai mult decât puteam suporta. M-am ridicat să plec brusc. Nu mă puteam concentra, nici nu-mi puteam duce Biblia, şi aproape că am căzut pe scări. Prietena mea s-a oprit la o benzinărie şi mi-a cumpărat un Pepsi, pe care l-am băut în 20 de secunde. Imediat, m-am simţit mai bine. Atunci mi-am dat seama că aveam o problemă cu băutura.

  M-a luat la ea acasă, mi-a făcut floricele şi fursecuri şi m-a ascultat şi m-a ţinut în braţe în timp ce plângeam în durere şi confuzie. Mi-a spus despre grija lui Dumnezeu pentru bunăstarea mea totală şi că El nu dorea ca eu să fiu prinsă în ciclul dependenţei. Nevrând să mă lase singură în starea în care mă aflam, ea mi-a spus să rămân la ea peste noapte. Deşi mi-a făcut un mic dejun minunat de hrănitor dimineaţa, am băut un Pepsi când am ajuns acasă.

  După acea noapte, m-am rugat ca Dumnezeu să mă ajute să renunţ gradat la Pepsi, ca să nu trec prin simptome grave. I-am spus lui Dumnezeu sfârşitul de săptămână când vroiam să mă opresc complet. Doream să fiu singură cu Dumnezeu, dacă aveam simptome de renunţare la dependenţă.

  Spre surpriza mea, Dumnezeu m-a ajutat, aşa că atunci când a venit ziua să mă opresc complet, n-am avut nici un simptom de poftă sau de retragere. Astăzi beau doar apă şi suc. Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu, căci El aude şi răspunde strigătelor noastre pentru sănătate şi vindecare.

  Eşti dependent de vreo băutură sau mâncare? Te provoc să te rogi, să începi să consumi din ce în ce mai puţin, să alegi o zi în care să te opreşti şi să petreci acea zi cu Dumnezeu. El te va ajuta.

  Therese Valin

  Renunțând la ceea ce nu este bun - 2017. Spre surpriza mea, Dumnezeu m-a ajutat, aşa că atunci când a venit ziua să mă opresc complet, n-am avut nici un simptom de poftă sau de retragere. Astăzi beau doar apă şi suc. Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu, căci El aude şi răspunde strigătelor noastre pentru sănătate şi vindecare.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...