Articolul precedentAdevărata frumuseţe
  Articolul următorNeprihănirea înseamnă Isus

  Renunțând la ceea ce nu este bun

  Întăreşte-te şi îmbărbătează-te. Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face. Iosua 1:9

  Nu lăsa pe nimeni să te păcălească, cofeina dă dependenţă.

  Copil fiind, nu-mi plăcea apa sau laptele, aşa că beam Coca-cola, Coke sau Pepsi. Beam atât de mult Pepsi, încât începusem să-l poftesc din ce în ce mai mult. Când aveam 25 de ani, era singura mea băutură – patru până la şase cutii pe zi. Totuşi, încă nu ştiam că eram dependentă.

  În ianuarie 1989, o prietenă adventistă m-a invitat la biserică. Am luat micul dejun şi obişnuitul meu pahar cu Pepsi înainte de a pleca. Ea nu mi-a spus că avea programul făcut pentru toată ziua, aşa că spre seară, fără Pepsi de la micul dejun, dependenţa mea de cafeină era mai mult decât puteam suporta. M-am ridicat să plec brusc. Nu mă puteam concentra, nici nu-mi puteam duce Biblia, şi aproape că am căzut pe scări. Prietena mea s-a oprit la o benzinărie şi mi-a cumpărat un Pepsi, pe care l-am băut în 20 de secunde. Imediat, m-am simţit mai bine. Atunci mi-am dat seama că aveam o problemă cu băutura.

  M-a luat la ea acasă, mi-a făcut floricele şi fursecuri şi m-a ascultat şi m-a ţinut în braţe în timp ce plângeam în durere şi confuzie. Mi-a spus despre grija lui Dumnezeu pentru bunăstarea mea totală şi că El nu dorea ca eu să fiu prinsă în ciclul dependenţei. Nevrând să mă lase singură în starea în care mă aflam, ea mi-a spus să rămân la ea peste noapte. Deşi mi-a făcut un mic dejun minunat de hrănitor dimineaţa, am băut un Pepsi când am ajuns acasă.

  După acea noapte, m-am rugat ca Dumnezeu să mă ajute să renunţ gradat la Pepsi, ca să nu trec prin simptome grave. I-am spus lui Dumnezeu sfârşitul de săptămână când vroiam să mă opresc complet. Doream să fiu singură cu Dumnezeu, dacă aveam simptome de renunţare la dependenţă.

  Spre surpriza mea, Dumnezeu m-a ajutat, aşa că atunci când a venit ziua să mă opresc complet, n-am avut nici un simptom de poftă sau de retragere. Astăzi beau doar apă şi suc. Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu, căci El aude şi răspunde strigătelor noastre pentru sănătate şi vindecare.

  Eşti dependent de vreo băutură sau mâncare? Te provoc să te rogi, să începi să consumi din ce în ce mai puţin, să alegi o zi în care să te opreşti şi să petreci acea zi cu Dumnezeu. El te va ajuta.

  Therese Valin

  Renunțând la ceea ce nu este bun - 2017. Spre surpriza mea, Dumnezeu m-a ajutat, aşa că atunci când a venit ziua să mă opresc complet, n-am avut nici un simptom de poftă sau de retragere. Astăzi beau doar apă şi suc. Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu, căci El aude şi răspunde strigătelor noastre pentru sănătate şi vindecare.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...