Articolul precedentŞi asta nu ajunge…
  Articolul următorNeprihănire pentru astăzi

  Supărarea: o experiență de învățare și predare

  Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne! Psalmii 9:10

  Când tatăl meu a murit acum doi ani, eram supărată pe Dumnezeu. De ce trebuia să se întâmple aşa cu tatăl meu ? Erau şi alţi taţi pe care putea să-i ia. De ce tocmai pe al meu? Am simţit că Dumnezeu m-a părăsit. Cine va avea grijă de mine? Cine mă va ajuta să-mi plătesc taxele şcolare? Cine va sta alături de mine în adolescenţă? Cine mă va învăţa cum să-mi schimb uleiul la maşină? Cine mă va conduce la altar când mă voi căsători?

  De Ziua Tatălui n-aveam nici un motiv să mă duc la magazinul Hallmark pentru o felicitare. Nici nu avea vreun rost să mă duc să cumpăr un dar. Cel mai mult îmi era dor să îl am pe tata lângă mine şi eram furioasă pe Dumnezeu. Nu puteam să fac faţă lumii, fiind singură! De ce eu? mă întrebam.

  Isus L-a întrebat pe Dumnezeu, când era pironit pe cruce, de ce Dumnezeu îl părăsise: „Eli, Eli, lama sabactani? adică Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?” (Matei 27,46). Şi eu puneam aceeaşi întrebare.

  Aceşti doi ani care au trecut au fost o experienţă a învăţării şi predării, învăţând că Dumnezeu permite să trecem prin încercări şi necazuri, astfel ca, dacă alegem să-L lăsăm pe El să ne ajute, să devenim mai puternici. Şi a fost şi o experienţă a predării. În Dumnezeu mi-am găsit singurătatea, pacea şi speranţa. Dumnezeu nu m-a părăsit. El a fost tot timpul prietenul şi partenerul meu.

  Am început să citesc Psalmii, pentru că David avea multe îndoieli pe care le aveam şi eu. El putea să-i spună exact lui Dumnezeu cum se simţea, să se descarce şi apoi să se întoarcă şi să-L laude pe Domnul. Am învăţat că acesta era răspunsul pentru a scăpa de amărăciune şi de a găsi vindecare. Şi rezultatul este o intimitate cu Dumnezeu, pe care n-am avut-o niciodată mai înainte.

  Acum lucrez cu pacienţi de la ospiciu. Am avut ocazia să-mi împărtăşesc experienţele cu pacienţii mei şi familiile lor. Dumnezeu foloseşte experienţa mea personală, ca să ajute credinţa mea şi să mă facă un martor pentru El. Şi pot să-L laud pentru asta.

  Ai simţit că Dumnezeu te-a părăsit? Spune-I lui Dumnezeu cum te simţi, citeşte Cuvântul Său şi experimentează vindecarea Sa.

  Barbara Choo

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...