Articolul precedentŞi asta nu ajunge…
  Articolul următorNeprihănire pentru astăzi

  Supărarea: o experiență de învățare și predare

  Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne! Psalmii 9:10

  Când tatăl meu a murit acum doi ani, eram supărată pe Dumnezeu. De ce trebuia să se întâmple aşa cu tatăl meu ? Erau şi alţi taţi pe care putea să-i ia. De ce tocmai pe al meu? Am simţit că Dumnezeu m-a părăsit. Cine va avea grijă de mine? Cine mă va ajuta să-mi plătesc taxele şcolare? Cine va sta alături de mine în adolescenţă? Cine mă va învăţa cum să-mi schimb uleiul la maşină? Cine mă va conduce la altar când mă voi căsători?

  De Ziua Tatălui n-aveam nici un motiv să mă duc la magazinul Hallmark pentru o felicitare. Nici nu avea vreun rost să mă duc să cumpăr un dar. Cel mai mult îmi era dor să îl am pe tata lângă mine şi eram furioasă pe Dumnezeu. Nu puteam să fac faţă lumii, fiind singură! De ce eu? mă întrebam.

  Isus L-a întrebat pe Dumnezeu, când era pironit pe cruce, de ce Dumnezeu îl părăsise: „Eli, Eli, lama sabactani? adică Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?” (Matei 27,46). Şi eu puneam aceeaşi întrebare.

  Aceşti doi ani care au trecut au fost o experienţă a învăţării şi predării, învăţând că Dumnezeu permite să trecem prin încercări şi necazuri, astfel ca, dacă alegem să-L lăsăm pe El să ne ajute, să devenim mai puternici. Şi a fost şi o experienţă a predării. În Dumnezeu mi-am găsit singurătatea, pacea şi speranţa. Dumnezeu nu m-a părăsit. El a fost tot timpul prietenul şi partenerul meu.

  Am început să citesc Psalmii, pentru că David avea multe îndoieli pe care le aveam şi eu. El putea să-i spună exact lui Dumnezeu cum se simţea, să se descarce şi apoi să se întoarcă şi să-L laude pe Domnul. Am învăţat că acesta era răspunsul pentru a scăpa de amărăciune şi de a găsi vindecare. Şi rezultatul este o intimitate cu Dumnezeu, pe care n-am avut-o niciodată mai înainte.

  Acum lucrez cu pacienţi de la ospiciu. Am avut ocazia să-mi împărtăşesc experienţele cu pacienţii mei şi familiile lor. Dumnezeu foloseşte experienţa mea personală, ca să ajute credinţa mea şi să mă facă un martor pentru El. Şi pot să-L laud pentru asta.

  Ai simţit că Dumnezeu te-a părăsit? Spune-I lui Dumnezeu cum te simţi, citeşte Cuvântul Său şi experimentează vindecarea Sa.

  Barbara Choo

  Supărarea: o experiență de învățare și predare - 2017. David avea multe îndoieli pe care le aveam şi eu. El putea să-i spună exact lui Dumnezeu cum se simţea, să se descarce şi apoi să se întoarcă şi să-L laude pe Domnul. Am învăţat că acesta era răspunsul pentru a scăpa de amărăciune şi de a găsi vindecare.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...