Soarele incredibil al lui Dumnezeu

Dulce este lumina şi o plăcere pentru ochi să vadă soarele. Eclesiastul 11:7

Vă daţi seama ce dar extraordinar ne-a dat Dumnezeu prin soare? Gândiţi-vă, fără soare n-am avea nici o plantă verde. Clorofila, pigmentul verde al plantelor, captează energia de la soare şi o depozitează în principal sub formă de glucoză. Acest zahăr simplu este cărămida de bază pentru construirea mai multor glucide complexe şi este combustibilul organismului care dă vieţii animale cea mai mare parte din energie.

Lumina soarelui oferă mediul de care avem nevoie pentru existenţa noastră, făcând plantele să creeze oxigen şi dioxid de carbon, iar razele lui reglează temperatura şi umiditatea la toate nivelurile de susţinere a vieţii.

În plus, lumina soarelui este foarte bună pentru sănătatea noastră!

1. Soarele ajută la vindecarea anumitor boli. Omoară microbii. Lumina soarelui a fost folosită cu succes în tratarea tuberculozei şi are un efect vindecător asupra infecţiilor, cum ar fi amigdalitele, pneumonia şi chiar lepra.

2. Când soarele îţi atinge pielea, corpul fabrică vitamina D. De aceea vitamina D este numită uneori vitamina soarelui.

3. Lumina care intră prin ochi în corp stimulează funcţiile organismului, stimulând glanda hipofiză, hipotalamusul şi glandele pineale, ca şi neurotransmiţătorii de la nivelul creierului.

4. În cantitate moderată, lumina soarelui face pielea mai sănătoasă. Unele persoane din domeniul medicinii sugerează că pielea bronzată este de trei ori mai puternică în omorârea microbilor decât cea nebronzată. Totuşi, prea mult soare poate vătăma pielea. Arsurile de soare sunt asociate cu cancer de piele şi riduri, aşa că nu vă expuneţi prea mult la soare.

5. Lumina soarelui are un efect benefic asupra nervilor. Îmbunătăţeşte dispoziţia şi probabil sporeşte endorfinele fabricate de creier, ca să determine un simţământ de bunăstare.

6. Lumina soarelui întăreşte inima. Ca şi exerciţiul fizic, lumina soarelui scade frecvenţa pulsului, tonifică muşchiul inimii, sporeşte volumul de sânge pulsat, sporind eficienţa inimii şi normalizează tensiunea arterială.

7. Lumina soarelui îmbunătăţeşte sistemul imunitar, crescând capacitatea de oxigenare a globulelor roşii.

Lumina soarelui este pentru organism ceea ce este recunoştinţa pentru suflet. Dă un sentiment incredibil de bunăstare – şi este gratis.

Stai în incredibila lumină a lui Dumnezeu cel puţin cinci minute astăzi şi spune-I lui Dumnezeu cât eşti de recunoscător pentru darul Lui!

Jan W. Kuzma & Cecil Murphey

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor