Articolul precedentCine eşti tu?
  Articolul următorNeprihănirea prin legătura personală

  Soarele incredibil al lui Dumnezeu

  Dulce este lumina şi o plăcere pentru ochi să vadă soarele. Eclesiastul 11:7

  Vă daţi seama ce dar extraordinar ne-a dat Dumnezeu prin soare? Gândiţi-vă, fără soare n-am avea nici o plantă verde. Clorofila, pigmentul verde al plantelor, captează energia de la soare şi o depozitează în principal sub formă de glucoză. Acest zahăr simplu este cărămida de bază pentru construirea mai multor glucide complexe şi este combustibilul organismului care dă vieţii animale cea mai mare parte din energie.

  Lumina soarelui oferă mediul de care avem nevoie pentru existenţa noastră, făcând plantele să creeze oxigen şi dioxid de carbon, iar razele lui reglează temperatura şi umiditatea la toate nivelurile de susţinere a vieţii.

  În plus, lumina soarelui este foarte bună pentru sănătatea noastră!

  1. Soarele ajută la vindecarea anumitor boli. Omoară microbii. Lumina soarelui a fost folosită cu succes în tratarea tuberculozei şi are un efect vindecător asupra infecţiilor, cum ar fi amigdalitele, pneumonia şi chiar lepra.

  2. Când soarele îţi atinge pielea, corpul fabrică vitamina D. De aceea vitamina D este numită uneori vitamina soarelui.

  3. Lumina care intră prin ochi în corp stimulează funcţiile organismului, stimulând glanda hipofiză, hipotalamusul şi glandele pineale, ca şi neurotransmiţătorii de la nivelul creierului.

  4. În cantitate moderată, lumina soarelui face pielea mai sănătoasă. Unele persoane din domeniul medicinii sugerează că pielea bronzată este de trei ori mai puternică în omorârea microbilor decât cea nebronzată. Totuşi, prea mult soare poate vătăma pielea. Arsurile de soare sunt asociate cu cancer de piele şi riduri, aşa că nu vă expuneţi prea mult la soare.

  5. Lumina soarelui are un efect benefic asupra nervilor. Îmbunătăţeşte dispoziţia şi probabil sporeşte endorfinele fabricate de creier, ca să determine un simţământ de bunăstare.

  6. Lumina soarelui întăreşte inima. Ca şi exerciţiul fizic, lumina soarelui scade frecvenţa pulsului, tonifică muşchiul inimii, sporeşte volumul de sânge pulsat, sporind eficienţa inimii şi normalizează tensiunea arterială.

  7. Lumina soarelui îmbunătăţeşte sistemul imunitar, crescând capacitatea de oxigenare a globulelor roşii.

  Lumina soarelui este pentru organism ceea ce este recunoştinţa pentru suflet. Dă un sentiment incredibil de bunăstare – şi este gratis.

  Stai în incredibila lumină a lui Dumnezeu cel puţin cinci minute astăzi şi spune-I lui Dumnezeu cât eşti de recunoscător pentru darul Lui!

  Jan W. Kuzma & Cecil Murphey

  Soarele incredibil al lui Dumnezeu - 2017. Lumina soarelui este pentru organism ceea ce este recunoştinţa pentru suflet. Dă un sentiment incredibil de bunăstare - şi este gratis. Stai în incredibila lumină a lui Dumnezeu cel puţin cinci minute astăzi şi spune-I lui Dumnezeu cât eşti de recunoscător pentru darul Lui!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...