Articolul precedentEste Petru stânca?
  Articolul următorLibertatea prin robie

  Avantajul adventist

  Care este deci întâietatea [avantajul] iudeului, sau care este folosul tăierii împrejur? Oricum, sunt mari. Şi mai întâi de toate, prin faptul că lor le-au fost încredințate cuvintele lui Dumnezeu. Romani 3:1-2

  În Romani 3, apostolul Pavel spune, de fapt, care este avantajul de a fi unul dintre cei aleşi ai lui Dumnezeu având cunoştinţă avansată, speranţă şi îndrumare. Apoi, continuă să descrie cum au primit ei profeţiile lui Dumnezeu. Ei au avut avantajul divin al cunoaşterii, al înţelegerii. Dar aceasta nu ne ajută cu nimic, dacă nu îl punem în practică, dacă nu devine o parte din viaţa noastră.

  Eu cred că există un „avantaj adventist”. Cu mai mult de 130 de ani în urmă, Dumnezeu a dat pionierilor adventişti informaţii speciale în privinţa sănătăţii. Dar avantajul adventist nu va folosi cu nimic adventiştilor, dacă nu sunt o mărturie vie, care să demonstreze lumii superioritatea stilului de viaţă al lui Dumnezeu, atât din punct de vedere fizic, cât şi spiritual.

  Când eram tânăr, am petrecut câţiva ani în Şcoala Vincent Hill, aflată pe dealurile de la poalele Muntelui Himalaia din India de Nord. Din cauza climei favorabile, la 10.000 de picioare altitudine (cam 3.000 m), existau în acea zonă câteva şcoli. A noastră totuşi era cea mai mică şi subiectul ridiculizării, pentru că aveam o dietă vegetariană. Ceilalţi ne provocau în tot felul de sporturi, dar noi refuzam întotdeauna din cauza regulamentului şcolii. Ei spuneau că o făceam, pentru că ne era teamă de ei.

  A venit totuşi un timp când câţiva dintre noi am obosit să tot fim ridiculizaţi. În fiecare an, şcolile din zonă ţineau un concurs de alergare, cam la 20 de mile, care cerea să trecem pe un teren foarte dificil, cu nişte cheiuri uriaşe, unite prin poduri mici de frânghie, şi urcuş pe pante muntoase foarte abrupte. Noi nu prea trebuia să participăm la competiţie. Totuşi, trei dintre noi ne-am hotărât să intrăm şi să demonstrăm tuturor criticilor noştri că exista un avantaj adventist.

  A fost un privilegiu să mă întorc din excursia de trei zile şi să fiu cu cel puţin un sfert de milă înaintea următorului concurent! Şi ceilalţi doi din şcoala noastră s-au situat pe poziţiile trei şi patru. După aceea n-a mai fost nici o îndoială despre „ierbivori” şi avantajul adventist.

  Eşti tu o demonstraţie vie în faţa lumii a avantajului adventist?

  Neal C. Wilson

  Avantajul adventist - 2017. A fost un privilegiu să mă întorc din excursia de trei zile şi să fiu cu cel puţin un sfert de milă înaintea următorului concurent! Şi ceilalţi doi din şcoala noastră s-au situat pe poziţiile trei şi patru. După aceea n-a mai fost nici o îndoială despre „ierbivori” şi avantajul adventist.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...