Avantajul adventist

Care este deci întâietatea [avantajul] iudeului, sau care este folosul tăierii împrejur? Oricum, sunt mari. Şi mai întâi de toate, prin faptul că lor le-au fost încredințate cuvintele lui Dumnezeu. Romani 3:1-2

În Romani 3, apostolul Pavel spune, de fapt, care este avantajul de a fi unul dintre cei aleşi ai lui Dumnezeu având cunoştinţă avansată, speranţă şi îndrumare. Apoi, continuă să descrie cum au primit ei profeţiile lui Dumnezeu. Ei au avut avantajul divin al cunoaşterii, al înţelegerii. Dar aceasta nu ne ajută cu nimic, dacă nu îl punem în practică, dacă nu devine o parte din viaţa noastră.

Eu cred că există un „avantaj adventist”. Cu mai mult de 130 de ani în urmă, Dumnezeu a dat pionierilor adventişti informaţii speciale în privinţa sănătăţii. Dar avantajul adventist nu va folosi cu nimic adventiştilor, dacă nu sunt o mărturie vie, care să demonstreze lumii superioritatea stilului de viaţă al lui Dumnezeu, atât din punct de vedere fizic, cât şi spiritual.

Când eram tânăr, am petrecut câţiva ani în Şcoala Vincent Hill, aflată pe dealurile de la poalele Muntelui Himalaia din India de Nord. Din cauza climei favorabile, la 10.000 de picioare altitudine (cam 3.000 m), existau în acea zonă câteva şcoli. A noastră totuşi era cea mai mică şi subiectul ridiculizării, pentru că aveam o dietă vegetariană. Ceilalţi ne provocau în tot felul de sporturi, dar noi refuzam întotdeauna din cauza regulamentului şcolii. Ei spuneau că o făceam, pentru că ne era teamă de ei.

A venit totuşi un timp când câţiva dintre noi am obosit să tot fim ridiculizaţi. În fiecare an, şcolile din zonă ţineau un concurs de alergare, cam la 20 de mile, care cerea să trecem pe un teren foarte dificil, cu nişte cheiuri uriaşe, unite prin poduri mici de frânghie, şi urcuş pe pante muntoase foarte abrupte. Noi nu prea trebuia să participăm la competiţie. Totuşi, trei dintre noi ne-am hotărât să intrăm şi să demonstrăm tuturor criticilor noştri că exista un avantaj adventist.

A fost un privilegiu să mă întorc din excursia de trei zile şi să fiu cu cel puţin un sfert de milă înaintea următorului concurent! Şi ceilalţi doi din şcoala noastră s-au situat pe poziţiile trei şi patru. După aceea n-a mai fost nici o îndoială despre „ierbivori” şi avantajul adventist.

Eşti tu o demonstraţie vie în faţa lumii a avantajului adventist?

Neal C. Wilson

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor