Articolul precedentEste Petru stânca?
  Articolul următorLibertatea prin robie

  Avantajul adventist

  Care este deci întâietatea [avantajul] iudeului, sau care este folosul tăierii împrejur? Oricum, sunt mari. Şi mai întâi de toate, prin faptul că lor le-au fost încredințate cuvintele lui Dumnezeu. Romani 3:1-2

  În Romani 3, apostolul Pavel spune, de fapt, care este avantajul de a fi unul dintre cei aleşi ai lui Dumnezeu având cunoştinţă avansată, speranţă şi îndrumare. Apoi, continuă să descrie cum au primit ei profeţiile lui Dumnezeu. Ei au avut avantajul divin al cunoaşterii, al înţelegerii. Dar aceasta nu ne ajută cu nimic, dacă nu îl punem în practică, dacă nu devine o parte din viaţa noastră.

  Eu cred că există un „avantaj adventist”. Cu mai mult de 130 de ani în urmă, Dumnezeu a dat pionierilor adventişti informaţii speciale în privinţa sănătăţii. Dar avantajul adventist nu va folosi cu nimic adventiştilor, dacă nu sunt o mărturie vie, care să demonstreze lumii superioritatea stilului de viaţă al lui Dumnezeu, atât din punct de vedere fizic, cât şi spiritual.

  Când eram tânăr, am petrecut câţiva ani în Şcoala Vincent Hill, aflată pe dealurile de la poalele Muntelui Himalaia din India de Nord. Din cauza climei favorabile, la 10.000 de picioare altitudine (cam 3.000 m), existau în acea zonă câteva şcoli. A noastră totuşi era cea mai mică şi subiectul ridiculizării, pentru că aveam o dietă vegetariană. Ceilalţi ne provocau în tot felul de sporturi, dar noi refuzam întotdeauna din cauza regulamentului şcolii. Ei spuneau că o făceam, pentru că ne era teamă de ei.

  A venit totuşi un timp când câţiva dintre noi am obosit să tot fim ridiculizaţi. În fiecare an, şcolile din zonă ţineau un concurs de alergare, cam la 20 de mile, care cerea să trecem pe un teren foarte dificil, cu nişte cheiuri uriaşe, unite prin poduri mici de frânghie, şi urcuş pe pante muntoase foarte abrupte. Noi nu prea trebuia să participăm la competiţie. Totuşi, trei dintre noi ne-am hotărât să intrăm şi să demonstrăm tuturor criticilor noştri că exista un avantaj adventist.

  A fost un privilegiu să mă întorc din excursia de trei zile şi să fiu cu cel puţin un sfert de milă înaintea următorului concurent! Şi ceilalţi doi din şcoala noastră s-au situat pe poziţiile trei şi patru. După aceea n-a mai fost nici o îndoială despre „ierbivori” şi avantajul adventist.

  Eşti tu o demonstraţie vie în faţa lumii a avantajului adventist?

  Neal C. Wilson

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...