Articolul precedentAceeaşi rugăciune
  Articolul următorPacea aduce ușurare

  Spre bine?

  Pe de altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. Romani 8:28

  Nimeni dintre noi nu şi-a plănuit viaţa aşa cum este ea. Dar viaţa adevărată nu este niciodată împachetată frumos în cutii cu etichete care să fie descărcate la sfârşitul călătoriei, ca şi conţinutul unei remorci. Al doilea fiu al nostru, Terry, are un scaun cu rotile, pe care îl noi numim „Porsche-ul mov”, şi pe care îl foloseşte ca să poată fi întotdeauna cu noi.

  Terry face parte din familia noastră de 25 de ani. Ani de dragoste, speranţă, lacrimi, bucurii, frustrări – ca şi lecţii de răbdare şi dependenţă, care ne-au făcut să încetinim alergarea noastră.

  Rugăciunea mea de dimineaţă pentru „putere pentru azi” a devenit aşa de naturală, încât nu-mi pot închipui să încep ziua altfel. Căci a avea în familie o persoană cu incapacitate fizică pe termen lung este o provocare zilnică, nu doar o dată pe lună sau la sfârşitul săptămânii. Şi puterea lui Dumnezeu ne-a susţinut pe toţi, zilnic, săptămânal, lunar, în toţi aceşti 25 de ani.

  Cuvintele „bine” şi „spre binele” sunt la distanţă mare unul de altul. Planul original al lui Dumnezeu nu cuprindea familii având fii sau fiice infirmi. Având un astfel de copil, nu este „bine”, dar reacţiile personale la circumstanţe pot lucra „spre bine”, când copiii lui Dumnezeu Îi dau voie să îi modeleze în ciuda circumstanţelor critice. Căci Dumnezeu aşteaptă răbdător, cu braţele întinse spre copiii Lui în suferinţă, dorind să fie mângâietorul, puterea şi îndrumătorul lor.

  Pot înţelege mai bine propria mea incapacitate să „îmi fac singură drumul spre cer”, atunci când am grijă de fiul meu, făcând pentru el lucruri pe care nu le poate face singur. Îmi aminteşte că nu pot fi „destul de bun” pentru cer fără jertfa Mântuitorului meu. Acest fapt a transformat tendinţele mele de autosuficienţă în acceptarea recunoscătoare a sacrificiului lui Isus.

  Aştept cu nerăbdare timpul când ne vom muta de pe pământ în locuinţele noastre cereşti, când Terry îşi va abandona Porshe-ul lui mov şi vom intra în cer împreună cu ceilalţi creştini etichetaţi „desăvârşiţi în Hristos”. Împreună vom umbla pe străzi de aur. Amintirea Porshe-ului mov va păli, în timp ce împreună cu toţi locuitorii cerului îl vom lăuda pe Dumnezeu pentru moartea lui Hristos pentru noi, care ne-a învrednicit să intrăm în căminele noastre din cer.

  Ce aştepţi cu nerăbdare să laşi în urmă când Isus va veni şi te va eticheta „desăvârşit în Hristos”?

  Connie W. Nowlan

  Spre bine? - 2017. Aştept cu nerăbdare timpul când ne vom muta de pe pământ în locuinţele noastre cereşti, când vom intra în cer împreună cu ceilalţi creştini etichetaţi „desăvârşiţi în Hristos”. Toţi locuitorii cerului îl vom lăuda pe Dumnezeu pentru moartea lui Hristos pentru noi, care ne-a învrednicit să intrăm în căminele noastre din cer.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...