Articolul precedentAceeaşi rugăciune
  Articolul următorPacea aduce ușurare

  Spre bine?

  Pe de altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. Romani 8:28

  Nimeni dintre noi nu şi-a plănuit viaţa aşa cum este ea. Dar viaţa adevărată nu este niciodată împachetată frumos în cutii cu etichete care să fie descărcate la sfârşitul călătoriei, ca şi conţinutul unei remorci. Al doilea fiu al nostru, Terry, are un scaun cu rotile, pe care îl noi numim „Porsche-ul mov”, şi pe care îl foloseşte ca să poată fi întotdeauna cu noi.

  Terry face parte din familia noastră de 25 de ani. Ani de dragoste, speranţă, lacrimi, bucurii, frustrări – ca şi lecţii de răbdare şi dependenţă, care ne-au făcut să încetinim alergarea noastră.

  Rugăciunea mea de dimineaţă pentru „putere pentru azi” a devenit aşa de naturală, încât nu-mi pot închipui să încep ziua altfel. Căci a avea în familie o persoană cu incapacitate fizică pe termen lung este o provocare zilnică, nu doar o dată pe lună sau la sfârşitul săptămânii. Şi puterea lui Dumnezeu ne-a susţinut pe toţi, zilnic, săptămânal, lunar, în toţi aceşti 25 de ani.

  Cuvintele „bine” şi „spre binele” sunt la distanţă mare unul de altul. Planul original al lui Dumnezeu nu cuprindea familii având fii sau fiice infirmi. Având un astfel de copil, nu este „bine”, dar reacţiile personale la circumstanţe pot lucra „spre bine”, când copiii lui Dumnezeu Îi dau voie să îi modeleze în ciuda circumstanţelor critice. Căci Dumnezeu aşteaptă răbdător, cu braţele întinse spre copiii Lui în suferinţă, dorind să fie mângâietorul, puterea şi îndrumătorul lor.

  Pot înţelege mai bine propria mea incapacitate să „îmi fac singură drumul spre cer”, atunci când am grijă de fiul meu, făcând pentru el lucruri pe care nu le poate face singur. Îmi aminteşte că nu pot fi „destul de bun” pentru cer fără jertfa Mântuitorului meu. Acest fapt a transformat tendinţele mele de autosuficienţă în acceptarea recunoscătoare a sacrificiului lui Isus.

  Aştept cu nerăbdare timpul când ne vom muta de pe pământ în locuinţele noastre cereşti, când Terry îşi va abandona Porshe-ul lui mov şi vom intra în cer împreună cu ceilalţi creştini etichetaţi „desăvârşiţi în Hristos”. Împreună vom umbla pe străzi de aur. Amintirea Porshe-ului mov va păli, în timp ce împreună cu toţi locuitorii cerului îl vom lăuda pe Dumnezeu pentru moartea lui Hristos pentru noi, care ne-a învrednicit să intrăm în căminele noastre din cer.

  Ce aştepţi cu nerăbdare să laşi în urmă când Isus va veni şi te va eticheta „desăvârşit în Hristos”?

  Connie W. Nowlan

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...