Articolul precedentFiţi miloşi
  Articolul următorMântuire numai prin credință

  Exersându-ți potențialul deplin

  Acum vedem ca într-o oglindă în chip întunecos; dar atunci vom vedea faţă în faţă. Acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin. 1 Corinteni 13:12

  Șase luni de sarcină sunt un timp extraordinar pentru viaţa unui cuplu, în special când e vorba de primul copil. Împreună cu soţul meu experimentăm dezvoltarea micuţului nostru. Intensitatea relaţiei noastre cu copilaşul creşte, în timp ce acesta îşi exersează capacităţile crescute din zi în zi.

  Primele câteva săptămâni şi luni de sarcină sunt un amestec de emoţii, hormoni şi întrebări. Următoarele aşteaptă cu nerăbdare necunoscutul moment al primei mişcări perceptibile. În cele din urmă, aceasta se întâmplă şi, cu fiecare zi care trece, senzaţia de viaţă devine mai puternică.

  Copilul trebuie să continue să-şi exploreze mica lui gogoaşă de lume pentru a-şi dezvolta muşchii, nervii, sistemul circulator şi alte părţi ale corpului. În esenţă, trebuie să se experimenteze pe sine pe deplin, complet în fiecare stadiu al maturizării sale.

  Aşa cum bebeluşul nostru nu poate controla mult din lumea lui – ce mănânc sau ce beau şi câtă odihnă şi activitate am – şi noi ne putem simţi limitaţi de circumstanţe, în special când ne gândim la mărturisirea pentru alţii. Dar aşa cum bebeluşul din pântece, în timp ce creşte, are ocazia să-şi întindă braţele, picioarele şi degetele, şi să se descopere pe sine, cu tot potenţialul lui, aceeaşi ocazie avem şi noi, ca creştini. Ce vom face noi în mediul în care trăim, în sfera noastră de slujire? Vom întinde braţele şi picioarele, ca să îi atingem pe alţii sau ne vom menţine status quo-ul?

  La fel cum eu şi soţul meu suntem emoţionaţi să vedem copilaşul crescând în fiecare zi, mă întreb dacă nu este la fel cu sentimentul pe care îl are Dumnezeu când ne veghează şi experimentează cu noi exerciţiul şi creşterea noastră spirituală?

  Să exersăm fiecare nu doar corpurile noastre în fiecare zi, ci şi şansa noastră de a fi născuţi din Duhul Sfânt. Doar atunci putem ajunge la alţii, întinzându-ne dincolo de rutina şi gogoaşa noastră confortabilă, atingând vieţi pentru împărăţie şi, făcând astfel, ajungem să ne dăm seama de potenţialul nostru cel mai deplin, ca fiinţe omeneşti.

  Iată o provocare: Găseşte pe cineva azi căruia să-i poţi împărtăşi dragostea lui Dumnezeu.

  Karis Osadchuck

  Exersându-ți potențialul deplin - 2017. Să exersăm fiecare nu doar corpurile noastre în fiecare zi, ci şi şansa noastră de a fi născuţi din Duhul Sfânt. Doar atunci putem ajunge la alţii, întinzându-ne dincolo de rutina şi gogoaşa noastră confortabilă, atingând vieţi pentru împărăţie şi, făcând astfel, ajungem să ne dăm seama de potenţialul nostru cel mai deplin, ca fiinţe omeneşti.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...