Exersându-ți potențialul deplin

Acum vedem ca într-o oglindă în chip întunecos; dar atunci vom vedea faţă în faţă. Acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin. 1 Corinteni 13:12

Șase luni de sarcină sunt un timp extraordinar pentru viaţa unui cuplu, în special când e vorba de primul copil. Împreună cu soţul meu experimentăm dezvoltarea micuţului nostru. Intensitatea relaţiei noastre cu copilaşul creşte, în timp ce acesta îşi exersează capacităţile crescute din zi în zi.

Primele câteva săptămâni şi luni de sarcină sunt un amestec de emoţii, hormoni şi întrebări. Următoarele aşteaptă cu nerăbdare necunoscutul moment al primei mişcări perceptibile. În cele din urmă, aceasta se întâmplă şi, cu fiecare zi care trece, senzaţia de viaţă devine mai puternică.

Copilul trebuie să continue să-şi exploreze mica lui gogoaşă de lume pentru a-şi dezvolta muşchii, nervii, sistemul circulator şi alte părţi ale corpului. În esenţă, trebuie să se experimenteze pe sine pe deplin, complet în fiecare stadiu al maturizării sale.

Aşa cum bebeluşul nostru nu poate controla mult din lumea lui – ce mănânc sau ce beau şi câtă odihnă şi activitate am – şi noi ne putem simţi limitaţi de circumstanţe, în special când ne gândim la mărturisirea pentru alţii. Dar aşa cum bebeluşul din pântece, în timp ce creşte, are ocazia să-şi întindă braţele, picioarele şi degetele, şi să se descopere pe sine, cu tot potenţialul lui, aceeaşi ocazie avem şi noi, ca creştini. Ce vom face noi în mediul în care trăim, în sfera noastră de slujire? Vom întinde braţele şi picioarele, ca să îi atingem pe alţii sau ne vom menţine status quo-ul?

La fel cum eu şi soţul meu suntem emoţionaţi să vedem copilaşul crescând în fiecare zi, mă întreb dacă nu este la fel cu sentimentul pe care îl are Dumnezeu când ne veghează şi experimentează cu noi exerciţiul şi creşterea noastră spirituală?

Să exersăm fiecare nu doar corpurile noastre în fiecare zi, ci şi şansa noastră de a fi născuţi din Duhul Sfânt. Doar atunci putem ajunge la alţii, întinzându-ne dincolo de rutina şi gogoaşa noastră confortabilă, atingând vieţi pentru împărăţie şi, făcând astfel, ajungem să ne dăm seama de potenţialul nostru cel mai deplin, ca fiinţe omeneşti.

Iată o provocare: Găseşte pe cineva azi căruia să-i poţi împărtăşi dragostea lui Dumnezeu.

Karis Osadchuck

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor