Articolul precedentMister Happy
  Articolul următorDeplorabil sau sublim

  Alhaji

  Cu mână tare și cu braţ întins, căci în veac ţine îndurarea Lui! Psamii 136:12

  Într-un spital de misiune, întâlnim multe istorii minunate, dar cele în care speranţa şi funcţionarea sunt redate unui copil sunt poate cele mai mişcătoare. Alhaji, un băieţel de 9 ani din Freetown, capitala Sierrei Leone, este unul din miracolele lui Dumnezeu.

  Într-o zi, când Alhaji se juca afară, el a văzut că încăperea în care stăteau mama şi sora lui luase foc. El a alergat înăuntru ca să salveze ceva din bunuri, dar, din nefericire, o draperie în flăcări a căzut peste el. Deşi a putut să iasă din cameră, era într-o stare teribilă. Partea stângă a capului, braţului şi trunchiului său aveau arsuri severe de gradul trei, iar urechea îi fusese arsă în întregime.

  Mama lui l-a dus la spitalul de stat din Freetown, unde a stat 11 luni. Acolo cele mai multe dintre răni s-au vindecat, dar braţul i se lipise de corp. Părea că nu are braţ deloc – doar mâna îi ieşea afară. Doctorul i-a spus că singurul lucru de făcut era să-i taie mâna ca să nu apară atât de urât. Băiatul şi mama lui au fost îngroziţi şi au refuzat.

  Au auzit despre Spitalul pentru leproşi, Masanga, şi au decis să meargă să ceară sfat. Alhaji a avut şansa să-l întâlnească pe doctorul R. Kazen, care a făcut prima operaţie, tăind pielea şi separându-i braţul de corp. Apoi procesul anevoios, consumator de timp al grefelor de piele şi exerciţiilor a început să-i refacă funcţionarea. Mai târziu, un chirurg venit în vizită, dr. Robert Horner, i-a făcut o altă operaţie, care i-a făcut mâna stângă să funcţioneze mai bine.

  Mama şi surioara lui Alhaji au stat cu el tot timpul şi l-au încurajat foarte mult. După un an întreg la Masanga, putea să-şi folosească din nou braţul. Deşi nu era perfect, s-a simţit din nou ca o fiinţă umană, nu ca un monstru deformat.

  Când îl văd pe Alhaji cu braţul întins şi putând să-l folosească, mă gândesc cât de bun este Dumnezeu să îşi întindă braţele, prin cei consacraţi, care lucrează în domeniul sănătăţii, spre oameni care altfel nu ar avea speranţă.

  Noi toţi putem primi „operaţia” lui Dumnezeu! Dumnezeu a promis să taie şi să îndepărteze păcatul nostru şi să ne refacă la o viaţă abundentă, dacă ne vom supune durerii inevitabile. O, cât de recunoscători ar trebui să fim noi pentru braţele Sale întinse spre noi!

  Jerre St. Clair

  Alhaji - 2017. Noi toţi putem primi „operaţia” lui Dumnezeu! Dumnezeu a promis să taie şi să îndepărteze păcatul nostru şi să ne refacă la o viaţă abundentă, dacă ne vom supune durerii inevitabile. O, cât de recunoscători ar trebui să fim noi pentru braţele Sale întinse spre noi!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...