Articolul precedentMister Happy
  Articolul următorDeplorabil sau sublim

  Alhaji

  Cu mână tare și cu braţ întins, căci în veac ţine îndurarea Lui! Psamii 136:12

  Într-un spital de misiune, întâlnim multe istorii minunate, dar cele în care speranţa şi funcţionarea sunt redate unui copil sunt poate cele mai mişcătoare. Alhaji, un băieţel de 9 ani din Freetown, capitala Sierrei Leone, este unul din miracolele lui Dumnezeu.

  Într-o zi, când Alhaji se juca afară, el a văzut că încăperea în care stăteau mama şi sora lui luase foc. El a alergat înăuntru ca să salveze ceva din bunuri, dar, din nefericire, o draperie în flăcări a căzut peste el. Deşi a putut să iasă din cameră, era într-o stare teribilă. Partea stângă a capului, braţului şi trunchiului său aveau arsuri severe de gradul trei, iar urechea îi fusese arsă în întregime.

  Mama lui l-a dus la spitalul de stat din Freetown, unde a stat 11 luni. Acolo cele mai multe dintre răni s-au vindecat, dar braţul i se lipise de corp. Părea că nu are braţ deloc – doar mâna îi ieşea afară. Doctorul i-a spus că singurul lucru de făcut era să-i taie mâna ca să nu apară atât de urât. Băiatul şi mama lui au fost îngroziţi şi au refuzat.

  Au auzit despre Spitalul pentru leproşi, Masanga, şi au decis să meargă să ceară sfat. Alhaji a avut şansa să-l întâlnească pe doctorul R. Kazen, care a făcut prima operaţie, tăind pielea şi separându-i braţul de corp. Apoi procesul anevoios, consumator de timp al grefelor de piele şi exerciţiilor a început să-i refacă funcţionarea. Mai târziu, un chirurg venit în vizită, dr. Robert Horner, i-a făcut o altă operaţie, care i-a făcut mâna stângă să funcţioneze mai bine.

  Mama şi surioara lui Alhaji au stat cu el tot timpul şi l-au încurajat foarte mult. După un an întreg la Masanga, putea să-şi folosească din nou braţul. Deşi nu era perfect, s-a simţit din nou ca o fiinţă umană, nu ca un monstru deformat.

  Când îl văd pe Alhaji cu braţul întins şi putând să-l folosească, mă gândesc cât de bun este Dumnezeu să îşi întindă braţele, prin cei consacraţi, care lucrează în domeniul sănătăţii, spre oameni care altfel nu ar avea speranţă.

  Noi toţi putem primi „operaţia” lui Dumnezeu! Dumnezeu a promis să taie şi să îndepărteze păcatul nostru şi să ne refacă la o viaţă abundentă, dacă ne vom supune durerii inevitabile. O, cât de recunoscători ar trebui să fim noi pentru braţele Sale întinse spre noi!

  Jerre St. Clair

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...