Articolul precedentSingura sursă de mere
  Articolul următorPeste o sută de ani

  Într-o glumă bună este vindecare

  „Atunci gura ne era plină de strigăte de bucurie şi limba de cântări de veselie. Atunci se spune printre neamuri: ‘Domnul a făcut mari lucruri pentru ei!’” Psalmul 126:2

  M-am sculat în orele târzii ale nopţii, simţindu-mă foarte bolnavă. Stând întinsă în întuneric, puteam auzi sunetele nocturne ale satului african din apropiere, încă nou pentru mine la şase săptămâni de la începutul misiunii noastre în Nigeria. Ştiam că această durere era ceva nou, căci ceea ce experimentam erau acele ultime groaznice dureri dinainte de naşterea copilului şi în mod sigur nu eram însărcinată.

  Târându-mă jos din pat, m-am îndreptat încet spre frigider, unde îmi ţineam sticla cu pastile pentru malarie. Ni se spusese că la primul semn de malarie trebuia să luăm şase pastile, ca să facem atacul mai puţin sever, dar vai, n-am găsit decât una. Înghiţind tableta, m-am întors în dormitorul nostru unde soţul meu dormea. În cele din urmă, l-am trezit pe Gary, i-am spus ce credeam că mi se întâmplă şi l-am rugat să pună o pătură pe mine. În întuneric, el a pus pe mine o cuvertură, dar aceasta doar a creat o nouă problemă. Pentru prima dată în viaţă, simţeam fiecare cută. Când i-am cerut să îndrepte cutele, şi el şi-a dat seama că era grav.

  La răsăritul soarelui, soţul meu s-a dus să-l caute pe doctor. Câteva minute mai târziu a venit Elena, şi, în timp ce Gary o saluta, ea a întrebat: „Ce pot să fac?”

  Fără să ezite, el a replicat: „Cred că trebuie s-o împuşti”. Imediat a început să râdă când a văzut privirea îngrozită a Elenei. Dându-şi seama de dublul înţeles al cuvintelor sale, ea mi-a dat repede tratamentul necesar, ca să pot îndura şi să supravieţuiesc primei mele confruntări cu malaria.

  În timpul anilor petrecuţi în Nigeria, Elena râdea deseori la glumele lui Gary. Capacitatea lui Gary de a vedea partea amuzantă în aproape fiecare situaţie l-a ajutat să se împrietenească cu foarte mulţi străini. Umorul lui nu numai că-i atrage pe oameni, dar a şi legat familia noastră. Umorul a adăugat bucurie vieţii noastre de fiecare zi şi a înălţat deseori dispoziţia noastră în timpul perioadelor grele. Dumnezeu vrea să ne bucurăm de viaţă pe deplin şi sunt recunoscătoare că am o doză specială de umor la noi acasă.

  Pot vedea şi alţii că Domnul a făcut mari lucruri pentru tine? Încearcă să răspândeşti mai mult umor şi râs în viaţa ta şi, poate, vor vedea.

  Dianne Affolter

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...