Articolul precedentSingura sursă de mere
  Articolul următorPeste o sută de ani

  Într-o glumă bună este vindecare

  „Atunci gura ne era plină de strigăte de bucurie şi limba de cântări de veselie. Atunci se spune printre neamuri: ‘Domnul a făcut mari lucruri pentru ei!’” Psalmul 126:2

  M-am sculat în orele târzii ale nopţii, simţindu-mă foarte bolnavă. Stând întinsă în întuneric, puteam auzi sunetele nocturne ale satului african din apropiere, încă nou pentru mine la şase săptămâni de la începutul misiunii noastre în Nigeria. Ştiam că această durere era ceva nou, căci ceea ce experimentam erau acele ultime groaznice dureri dinainte de naşterea copilului şi în mod sigur nu eram însărcinată.

  Târându-mă jos din pat, m-am îndreptat încet spre frigider, unde îmi ţineam sticla cu pastile pentru malarie. Ni se spusese că la primul semn de malarie trebuia să luăm şase pastile, ca să facem atacul mai puţin sever, dar vai, n-am găsit decât una. Înghiţind tableta, m-am întors în dormitorul nostru unde soţul meu dormea. În cele din urmă, l-am trezit pe Gary, i-am spus ce credeam că mi se întâmplă şi l-am rugat să pună o pătură pe mine. În întuneric, el a pus pe mine o cuvertură, dar aceasta doar a creat o nouă problemă. Pentru prima dată în viaţă, simţeam fiecare cută. Când i-am cerut să îndrepte cutele, şi el şi-a dat seama că era grav.

  La răsăritul soarelui, soţul meu s-a dus să-l caute pe doctor. Câteva minute mai târziu a venit Elena, şi, în timp ce Gary o saluta, ea a întrebat: „Ce pot să fac?”

  Fără să ezite, el a replicat: „Cred că trebuie s-o împuşti”. Imediat a început să râdă când a văzut privirea îngrozită a Elenei. Dându-şi seama de dublul înţeles al cuvintelor sale, ea mi-a dat repede tratamentul necesar, ca să pot îndura şi să supravieţuiesc primei mele confruntări cu malaria.

  În timpul anilor petrecuţi în Nigeria, Elena râdea deseori la glumele lui Gary. Capacitatea lui Gary de a vedea partea amuzantă în aproape fiecare situaţie l-a ajutat să se împrietenească cu foarte mulţi străini. Umorul lui nu numai că-i atrage pe oameni, dar a şi legat familia noastră. Umorul a adăugat bucurie vieţii noastre de fiecare zi şi a înălţat deseori dispoziţia noastră în timpul perioadelor grele. Dumnezeu vrea să ne bucurăm de viaţă pe deplin şi sunt recunoscătoare că am o doză specială de umor la noi acasă.

  Pot vedea şi alţii că Domnul a făcut mari lucruri pentru tine? Încearcă să răspândeşti mai mult umor şi râs în viaţa ta şi, poate, vor vedea.

  Dianne Affolter

  Într-o glumă bună este vindecare - 2017. Umorul lui nu numai că-i atrage pe oameni, dar a şi legat familia noastră. Umorul a adăugat bucurie vieţii noastre de fiecare zi şi a înălţat deseori dispoziţia noastră în timpul perioadelor grele. Dumnezeu vrea să ne bucurăm de viaţă pe deplin şi sunt recunoscătoare că am o doză specială de umor la noi acasă.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...