Dieta pentru anul 2000

  „Şi Dumnezeu a zis: ‘Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.’” Geneza 1:29

  Dieta pe care oamenii de ştiinţă din domeniul nutriţiei o recomandă pentru anul 2000 este incredibil de similară cu cea pe care a dat-o Dumnezeu lui Adam şi Evei: fructe, seminţe, cereale şi nuci, plus legumele care au fost adăugate la căderea în păcat. Consumând această hrană, chiar fără să aibă acces la pomul vieţii, fiinţele omeneşti au trăit aproape 1.000 de ani.

  După aceea, cei care au supravieţuit Potopului au adăugat dietei lor carnea curată, care a scurtat drastic durata vieţii (Geneza 9:2-3). Această dietă cu carne a fost acceptată de oamenii de atunci!

  Apoi, în 1863, Ellen White a început să vorbească împotriva cărnii. În 1864, ea scria: „Mulţi mor din cauza bolilor cauzate doar de mâncarea de carne; totuşi, lumea nu pare să devină mai înţeleaptă” (Dietă şi hrană, p. 339). La sfârşitul secolului al XIX-lea şi între 1902 şi 1905, ea a făcut următoarele comentarii: „Sunt instruită să spun că, dacă consumarea de carne a fost vreodată sigură, acum nu mai este” (ibid., p. 338). „Carnea n-a fost niciodată cea mai bună hrană; dar folosirea ei este acum de două ori mai pusă sub semnul întrebării, din moment ce boala la animale creşte atât de rapid” (ibid.). În 1902, ea prezicea: „Nu va mai fi mult până ce carnea va fi discreditată de mulţi, în afară de adventiştii de ziua a şaptea” (ibid.).

  Acum, după aproape 100 de ani, prezicerea se adevereşte. În 1977, Comunitatea ştiinţifică a admis în cele din urmă că greşeau atunci când recomandau carnea şi produsele animale ca o sursă primară de nutriţie. Şi în 1992, s-a tipărit, bazat pe dovezi ştiinţifice, un nou ghid de hrană, Ghidul piramidei de hrana, care arată foarte asemănător cu planul recomandat de Biblie. Hrana pe care ei o recomandă spre a fi cel mai des consumată este scăzută în grăsime şi oferă fibre, glucide complexe, vitamine şi minerale. Aceste alimente provin din cereale şi alte plante; pâinea, orezul, cerealele pastele făinoase, fructele şi legumele.

  Dumnezeu ne-a spus ce să mâncăm la început şi, deşi am avut nevoie de mii de ani ca să ne dăm seama de aceasta, am ajuns în cele din urmă la dieta acceptată de Dumnezeu, ca fiind dieta pentru anul 2000.

  Provocare: uită-te la modelul tău de alimentaţie. Alege o schimbare mică, pe care ai dori s-o faci imediat, ca să te apropii mai mult de planul de hrănire, aşa cum Dumnezeu l-a intenţionat pentru sănătatea noastră optimă.

  Marilyn Renk

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...