Darul Sabatului

  „Dacă îţi vei opri piciorul în ziua Sabatului, dacă Sabatul va fi desfătarea ta şi… dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, nededându-te la flecării, … Eu te voi sui pe înălţimile țării, te voi face să te bucuri de moştenirea tatălui tău Iacov. Isaia 58:13-14

  Sabatul este o zi specială – un timp care trebuie pus deoparte, separat de muncă, programe şi îndatoriri zilnice. Este un timp de odihnă, relaxare, reorientare şi reamintire, pe care Dumnezeu l-a creat pentru tine, ca să-ţi reaminteşti toate binecuvântările Sale. Sabatul ne oferă ocazia de recreere pentru corpurile noastre obosite, pentru minţile noastre învălmăşite şi pentru sufletele noastre flămânde. Ne oferă părtăşie cu Creatorul şi unul cu altul. Fiecare Sabat este o sărbătoare a vieţii de 24 de ore.

  Pentru a obţine cu adevărat beneficiile pentru care Dumnezeu a creat această zi, trebuie s-o faci diferită, specială şi eliberată de stres. De aceea este important să eviţi lucruri cum ar fi: ziarele, radioul, televizorul, jocurile video sau orice implicare în afaceri. Când dai la o parte orice îndeletnicire seculară, presiunea şi tensiunile de la serviciu descresc sau chiar dispar. Sabatul este un timp de încărcare morală a bateriilor – un timp pentru a primi inspiraţie şi cunoştinţe spirituale.

  Dacă vrei să ai un stil de viaţă mai sănătos, nu îţi poţi permite să ignori ceea ce Sabatul vrea să facă pentru tine. În această zi, tu poţi căuta singurătatea în natură şi evita zgomotul aducător de stres. Este o zi în care să poţi evita şoselele aglomerate, pieţele, stadioanele şi sporturile competitive. Făcând aceasta, vei putea să menţii nivelurile sănătoase ale tensiunii arteriale. Închinându-ne lui Dumnezeu, în loc să ne închinăm muncii noastre, suntem eliberaţi de presiunea de a realiza, a produce, a concura. O vacanţă săptămânală fără stres poate să-ţi reîntinerească întregul organism.

  Sabatul este o zi în care să încetăm lucrul, dar este mult mai mult decât atât. Este şi un timp în care să încetăm să ne străduim să realizăm, să ne îngrijorăm şi să ne oprim să mai încercăm să ne controlăm propriile vieţi. Timp de şase zile, am călătorit şi am încercat să ne modelăm lumea după inteligenţa, creativitatea, inventivitatea şi truda noastră. Dar în Sabat, primim permisiunea să ne dăm la o parte şi să-L lăsăm pe Dumnezeul universului să ia conducerea, în timp ce noi ne bucurăm de o călătorie lejeră. O călătorie liberă cu Cel care a creat totul. Oh! Aşa că aşezaţi-vă în spate şi călătorie plăcută!

  Sabatul este un dar săptămânal, cu incredibile binecuvântări ataşate.

  Nu uita să-l deschizi în fiecare săptămână şi să experimentezi promisiunea lui Dumnezeu din Isaia 58:13-14.

  Jan W. & Kay Kuzma

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...