Articolul precedentO lucrare care cere timp
  Articolul următorPauză!

  Atingerea vindecătoare a muzicii

  „Şi când duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua harfa şi cânta cu mâna lui; Saul răsufla atunci mai uşor, se simţea uşurat şi duhul cel râu pleca de la el.” 1 Samuel 16:23

  Regele Saul era tulburat, conştiinţa lui avea remuşcări. Răsucindu-se în patul lui, somnul l-a părăsit. Nu era pe vremea aceea nici Diazepam, nici Rudotel sau alte calmante şi somnifere. Aşa că, în acele ore târzii din noapte, îl chema pe David, tânărul păstor, să cânte cadenţe calde şi melodioase pe instrumentul lui cu coarde, şi somnul venea. Muzica îl reîmprospăta, îi calma nervii şi îl făcea să se simtă mai bine.

  Cunoscutul filozof Friedrich Nietzsche scria, în 1889, că „fără muzică, viaţa ar fi o greşeală”. Muzica are un impact extraordinar de mare asupra psihicului omenesc. De fapt, este acum un agent vindecător, acceptat în medicină.

  Ca rezultat al studiului de absolvire de acum câţiva ani, de la Universitatea Southern California, am devenit foarte interesat în folosirea muzicii ca o cale de a schimba comportamentul oamenilor. În munca mea de la Life Care Centers, am văzut cum muzica, în faţetele ei multiple, schimba dispoziţia oamenilor în câteva minute. Unii indivizi mai bătrâni, care dormeau aproape întreaga zi sau poate doar stăteau şi se uitau fără să facă nimic, începeau să-şi mişte ritmic picioarele şi să bată din palme când veneau la terapia cu muzică. Muzica ajunge acolo unde nu poate ajunge nimeni.

  Whitcomb raportează că muzica este „un încărcător de baterii pentru creier şi unii oameni vor începe frecvent să se lase în voia amintirilor şi să exprime gânduri şi sentimente în moduri despre care se credea că sunt de mult adormite.”

  Satana, acest geniu muzical, cunoaşte efectul pe care muzica îl are asupra oamenilor. Dar în loc să-i aline, el se delectează în a face exact invers. S-au făcut studii care au arătat că supraîncărcarea senzorială poate spori anxietatea. El face aceasta cu bătăi rapide şi sunete tari şi haotice. Muzica cu mai puţin de 72 de bătăi pe minut (pulsul normal) are un efect calmant. Sunetele repezi, puternice, zgomotoase sporesc anxietatea.

  Pot mărturisi pentru adevărul cuvintelor Ellenei White; „Când este folosită spre bine, muzica este o binecuvântare; însă adesea ea este făcută unul din mijloacele cele mai atractive prin care Satana prinde în cursă sufletele. Când se face abuz de ea, aceasta îi conduce pe cei neconsacraţi la mândrie, vanitate şi nebunie. Când îi dăm voie să ia locul dedicării şi rugăciunii, este un blestem teribil” (Mărturii, vol. 1, p. 520).

  Data viitoare, când nu poţi dormi, nu înghiţi repede o pastilă. Relaxează-te şi adormi cu muzica minunată a lui Dumnezeu.

  Jimmy Rhodes

  Atingerea vindecătoare a muzicii - 2017. Când este folosită spre bine, muzica este o binecuvântare; însă adesea ea este făcută unul din mijloacele cele mai atractive prin care Satana prinde în cursă sufletele. Când se face abuz de ea, aceasta îi conduce pe cei neconsacraţi la mândrie, vanitate şi nebunie. Când îi dăm voie să ia locul dedicării şi rugăciunii, este un blestem teribil
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...