Articolul precedentO lucrare care cere timp
  Articolul următorPauză!

  Atingerea vindecătoare a muzicii

  „Şi când duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua harfa şi cânta cu mâna lui; Saul răsufla atunci mai uşor, se simţea uşurat şi duhul cel râu pleca de la el.” 1 Samuel 16:23

  Regele Saul era tulburat, conştiinţa lui avea remuşcări. Răsucindu-se în patul lui, somnul l-a părăsit. Nu era pe vremea aceea nici Diazepam, nici Rudotel sau alte calmante şi somnifere. Aşa că, în acele ore târzii din noapte, îl chema pe David, tânărul păstor, să cânte cadenţe calde şi melodioase pe instrumentul lui cu coarde, şi somnul venea. Muzica îl reîmprospăta, îi calma nervii şi îl făcea să se simtă mai bine.

  Cunoscutul filozof Friedrich Nietzsche scria, în 1889, că „fără muzică, viaţa ar fi o greşeală”. Muzica are un impact extraordinar de mare asupra psihicului omenesc. De fapt, este acum un agent vindecător, acceptat în medicină.

  Ca rezultat al studiului de absolvire de acum câţiva ani, de la Universitatea Southern California, am devenit foarte interesat în folosirea muzicii ca o cale de a schimba comportamentul oamenilor. În munca mea de la Life Care Centers, am văzut cum muzica, în faţetele ei multiple, schimba dispoziţia oamenilor în câteva minute. Unii indivizi mai bătrâni, care dormeau aproape întreaga zi sau poate doar stăteau şi se uitau fără să facă nimic, începeau să-şi mişte ritmic picioarele şi să bată din palme când veneau la terapia cu muzică. Muzica ajunge acolo unde nu poate ajunge nimeni.

  Whitcomb raportează că muzica este „un încărcător de baterii pentru creier şi unii oameni vor începe frecvent să se lase în voia amintirilor şi să exprime gânduri şi sentimente în moduri despre care se credea că sunt de mult adormite.”

  Satana, acest geniu muzical, cunoaşte efectul pe care muzica îl are asupra oamenilor. Dar în loc să-i aline, el se delectează în a face exact invers. S-au făcut studii care au arătat că supraîncărcarea senzorială poate spori anxietatea. El face aceasta cu bătăi rapide şi sunete tari şi haotice. Muzica cu mai puţin de 72 de bătăi pe minut (pulsul normal) are un efect calmant. Sunetele repezi, puternice, zgomotoase sporesc anxietatea.

  Pot mărturisi pentru adevărul cuvintelor Ellenei White; „Când este folosită spre bine, muzica este o binecuvântare; însă adesea ea este făcută unul din mijloacele cele mai atractive prin care Satana prinde în cursă sufletele. Când se face abuz de ea, aceasta îi conduce pe cei neconsacraţi la mândrie, vanitate şi nebunie. Când îi dăm voie să ia locul dedicării şi rugăciunii, este un blestem teribil” (Mărturii, vol. 1, p. 520).

  Data viitoare, când nu poţi dormi, nu înghiţi repede o pastilă. Relaxează-te şi adormi cu muzica minunată a lui Dumnezeu.

  Jimmy Rhodes

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...