Apa amară

  „Au ajuns la Mara; dar n-au putut să bea apă din Mara, pentru că era amară. Poporul a cârtit împotriva lui Moise, zicând: „Ce avem să bem?”… Domnul i-a arătat un lemn, pe care l-a aruncat în apă şi apa s-a făcut dulce.” Exod 15:23-25

  În decembrie 1993, reţeaua de tratare a apei din Washington D.C. avea probleme serioase. Din cauza riscului mare de contactare a infecţiilor, autorităţile locale au spus locuitorilor să evite să bea apă. Probleme asemănătoare au fost şi în alte oraşe şi sate.

  Pe lângă problemele în legătură cu tratarea apei, dezastrele naturale, cum ar fi: inundaţiile, cutremurele, uraganele şi cicloanele vor ameninţa calitatea apei. Excursioniştii şi cei care merg cu corturile în America de Nord, ca şi călătorii din alte ţări care beau apă nefiartă, se pot îmbolnăvi din cauza apei contaminate.

  Chiar apa foarte limpede poate adăposti boli serioase. De exemplu, giardia, un parazit intestinal, deseori locuieşte în vechi izvoare curgătoare.

  Cum ne putem apăra împotriva infectării cu apă contaminată? Avem nevoie de antibiotic sau de alt medicament? Centrele de prevenire şi control al bolilor din SUA ne spun că putem omorî organismele periculoase, fierbând apa timp de un minut. (Timpul de fierbere trebuie crescut dacă locuiţi la un nivel semnificativ deasupra nivelului mării).

  Remediul împotriva apei contaminate cu microbi este simplu şi ieftin. La fel şi remediul pentru încercările vieţii. De fapt, Dumnezeu a folosit ilustraţia apei impure pentru a preda această lecţie:

  „Pentru fiecare încercare, Dumnezeu a prevăzut ajutor. Când Israel, în deşert, a ajuns la apele amare de la Mara, Moise a strigat către Domnul. Domnul nu a venit cu un remediu nou; El i-a atras atenţia la ceea ce era la îndemână. Un arbust pe care El îl crease trebuia să fie aruncat în apă, ca să o facă curată şi dulce. Când s-a făcut aceasta, poporul a băut din apă şi a fost reîmprospătat. În fiecare încercare, dacă îl căutăm, Hristos ne va da ajutor. Ochii noştri vor fi deschişi să discearnă promisiunile vindecătoare, înregistrate în Cuvântul Său. Duhul Sfânt ne va învăţa cum să ne însuşim fiecare binecuvântare care va fi antidotul tristeţii. Pentru fiecare picătură amară care este aşezată pe buzele noastre, vom găsi o ramură pentru vindecare” (Divina vindecare, p. 233).

  Gândeşte-te la un timp când ai ajuns la „apele amare de la Mara” şi aminteşte-ți cum Dumnezeu a adus binecuvântări din amărăciune. Laudă-L pe Domnul, căci este bun.

  David J. DeRose

  Apa amară - 2017. În fiecare încercare, dacă îl căutăm, Hristos ne va da ajutor. Ochii noştri vor fi deschişi să discearnă promisiunile vindecătoare, înregistrate în Cuvântul Său. Duhul Sfânt ne va învăţa cum să ne însuşim fiecare binecuvântare care va fi antidotul tristeţii.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...