Poţi alege viaţa sau moartea

  „Totuşi, învăţaţi-vă minte, oameni fără minte! Când vă veţi înţelepţi, nebunilor?” Psalmul 94:8

  Cu mulţi ani în urmă, am lucrat pentru o companie financiară mondială. În acea perioadă, nu eram un adventist de ziua a şaptea şi ştiam, de fapt, foarte puţin despre lucrurile spirituale.

  Slujba mea implica contactarea clienţilor care nu-şi plăteau datoriile. Odată, am vizitat pe un astfel de client acasă. Soţia, care evident că nu avea o zi prea bună, m-a salutat la uşă. Apariţia mea pe scenă a adăugat ceva la nefericirea ei.

  Soţul, care era clientul nostru, tocmai aflase că trebuia să aibă câteva degete amputate de la picior din cauza proastei circulaţii. Doctorul i-a spus că trebuia să înceteze să mai fumeze şi să bea, şi să-şi schimbe stilul de viaţă, pentru a-şi salva celălalt picior.

  Degetele i-au fost amputate, iar el a început imediat să bea şi să fumeze. Câteva luni mai târziu, am contactat familia şi am aflat că era din nou în spital pentru amputarea labei piciorului. A încetat să fumeze şi să bea? Nu! El şi-a continuat obiceiurile, iar mai târziu i-a fost amputat tot piciorul.

  Continuând să bea şi să fumeze, şi-a pierdut şi celălalt picior, un an mai târziu. Câteva luni după aceea, a murit! El a ignorat toate avertizările şi a continuat cu obiceiurile sale rele, până când corpul lui n-a mai putut îndura pedeapsa.

  „Caz extrem”, spuneţi dv. Deloc! Astfel de lucruri se întâmplă în fiecare zi. Personal, cunosc oameni care au suferit de infarct şi au fost sfătuiţi să-şi schimbe stilul de viaţă, dar au continuat la fel cu obiceiurile lor nesănătoase. Ignorarea sfaturilor medicilor le va cauza în cele din urmă mai multă durere şi suferinţă.

  Din nefericire, noi, oamenii, tindem mai mult să încălcăm sfaturile bune decât să le urmăm. Dumnezeu ne-a dat informaţii cum să ne păstrăm corpurile sănătoase şi cum să trăim vieţi neprihănite şi EI ne-a cerut să fim ascultători de voia Sa. Când facem aceasta, vom fi sănătoşi spiritual şi fizic. Căile Lui sunt totdeauna cele mai bune. Nu este timpul să ne oprim din stilul nostru de viaţă nesănătos şi să facem ceea ce spune El?

  Doamne, ajută-mă să nu trăiesc nebuneşte pe căile pe care le vreau eu. Dă-mi înţelepciune şi voinţă, ca să trăiesc după voia Ta. Amin.

  Jim Cox

  Poţi alege viaţa sau moartea - 2017. Dumnezeu ne-a dat informaţii cum să ne păstrăm corpurile sănătoase şi cum să trăim vieţi neprihănite şi EI ne-a cerut să fim ascultători de voia Sa. Când facem aceasta, vom fi sănătoşi spiritual şi fizic. Căile Lui sunt totdeauna cele mai bune.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...