Rişti să contactezi o boala egipteană?

  „Doresc ca toate lucrurile tale să-ți meargă bine și sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău.” 3 Ioan 2

  Şapte milioane de americani au diabet. Dieta standard, tipic americană, bogată în grăsimi (40-47%) şi zahăr, contribuie la instalarea diabetului la adulți. Cu treizeci şi patru de secole în urmă, Dumnezeu ne-a îndemnai să evităm grăsimile (Levitic 7:23-25), dar cei mai mulţi dintre noi încă ignoră acest sfat important şi culeg rezultatele bolilor vechi de secole, cum ar fi diabetul.

  Arheologii au descoperit mumii de 3.000 de ani, care arată dovezi ale prezenţei diabetului şi aterosclerozei, aceleaşi boli pe care le avem şi noi astăzi. În acea vreme, egiptenii bogaţi aveau sclavi evrei şi alţi sclavi asiatici, care să le facă munca, în timp ce ei se înfruptau din mâncăruri bogate şi aveau stiluri de viaţă sedentare.

  „Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului, Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui şi dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu nici una din bolile cu care am lovit pe egipteni; căci Eu sunt Domnul care te vindecă.” (Exod 15:26).

  Alegând o dietă bazată pe plante şi făcând mult exerciţiu fizic, este posibil să reducem semnificativ riscul instalării diabetului la adulţi şi în multe cazuri să eliminăm nevoia de medicamente. Dumnezeu ştia de ce fel de nutriţie au nevoie oamenii, aşa că, la Creaţiune, El a oferit o hrană abundentă şi variată: fructe, cereale, nuci şi vegetale.

  La Centrul Creştin de Conferinţe de la Arrowhead Springs, timp de două zile, a avut loc un seminar cu privire la posibilitatea de regresie a diabetului, în urma acestuia, o soţie a spus, recunoscătoare: „Soţul meu a încetat să mai ia cele 85 de unităţi de insulină, în a doua zi a seminarului. Acum, după cinci luni, el a slăbit 25 kg, iar eu, 17. Domnul să fie lăudat!”

  Dumnezeu promite răsplătire cu sănătate celor care sunt ascultători. „Voi să slujiţi Domnului, Dumnezeului vostru şi El vă va binecuvânta pâinea şi apele şi voi îndepărta boala din mijlocul tău.” (Exod 23:25).

  Şi, în cele din urmă, pentru o sănătate deplină, Dumnezeu L-a trimis pe Isus Hristos: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug.” (Ioan 10:10).

  Dacă nu ai făcut-o deja, începe azi să trăieşti după un stil de viaţă mai sănătos. Alege să eviţi bolile egiptenilor.

  Henry C. Martin

  Rişti să contactezi o boala egipteană? - 2017. „Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului, Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui şi dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu nici una din bolile cu care am lovit pe egipteni; căci Eu sunt Domnul care te vindecă.” (Exod 15:26)
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...