Articolul precedentSingur cu Dumnezeu
  Articolul următorÎn sala de aşteptare a Medicului

  Otravă în aer

  „Duhul lui Dumnezeu m-a făcut şi suflarea Celui Atotputernic îmi dă viaţă.” Iov 33:4

  S-a întâmplat într-o duminică, când am decis să merg la scufundări cu un aparat special, împreună cu prietenii mei misionari, Matt, Monica şi Julian. Eram sub apă de 30 de minute, la o adâncime de 18 m, explorând peretele care se ridică de pe fundul oceanului şi, în cele din urmă, iese la suprafaţă ca atolul Majuro din Insulele Marshall.

  Începând să mă simt ciudat, i-am făcut semn prietenului meu Julian că urma să ies. În timp ce ieşeam la suprafaţă, îmi verificam tot timpul aparatul de măsurare, ca să nu ajung prea repede şi să am probleme de adaptare. Apoi, cam la 9 m, n-am mai putut să-mi văd aparatul de măsurat sau să mă concentrez. Julian şi-a dat seama că aveam probleme şi m-a prins de braţ. La 3 m, respiram foarte repede şi simţeam că nu primesc nici un pic de aer. În cele din urmă, am ajuns la suprafaţă, mi-am scos masca şi am inhalat puternic aerul proaspăt. Mi-am umflat compensatorul şi am început să plutesc.

  Privind înjur, am exclamat: „Nu mai văd!” Totul era tulbure. M-am concentrat la ochelarii lui Julian destul de mult, până când am putut, în cele din urmă, să citesc cuvântul „temperat” de pe sticlă. Mă durea capul şi mă simţeam ameţit. Julian m-a dus la ţărm şi am stat acolo până când el s-a dus să-i caute pe ceilalţi prieteni.

  Mai târziu, Dl. Lane, directorul, a venit în cameră şi ne-a spus că n-ar trebui să ne mai folosim buteliile cu oxigen, pentru că, din greşeală, două dintre ele au fost umplute cu monoxid de carbon, când s-a stricat compresorul. Omul care umplea buteliile a dat drumul şi celuilalt compresor, ca să le termine de umplut, fără să-şi dea seama că le umplea cu gaz letal. Greşeala a fost descoperită când băiatul care a folosit cealaltă butelie s-a scufundat la 6 m sub apă. Prietenul cu care era l-a scos la suprafaţă, dar a rămas inconştient timp de patru ore, în spital. Atunci mi-am dat seama că eram norocos să fiu în viaţă.

  M-am gândit care pot fi consecinţele unei greşeli mici. Compresorul stricat aproape că a ucis doi oameni! Păcatul este la fel: poate că nu este ceva ce ceilalţi pot vedea sau mirosi, dar poate cauza moartea chiar în acelaşi fel. Realitatea este că Satana ucide, iar „suflarea Celui Atotputernic îmi dă viaţă”.

  Nu aştepta până când păcatul nu te lasă să mai respiri liber din Cuvântul lui Dumnezeu. Este singura protecţie împotriva gazului otrăvitor al lui Satana!

  Kevin Kuzma

  Otravă în aer - 2017. M-am gândit care pot fi consecinţele unei greşeli mici. Compresorul stricat aproape că a ucis doi oameni! Păcatul este la fel: poate că nu este ceva ce ceilalţi pot vedea sau mirosi, dar poate cauza moartea chiar în acelaşi fel. Realitatea este că Satana ucide, iar „suflarea Celui Atotputernic îmi dă viaţă”.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...