Articolul precedentSingur cu Dumnezeu
  Articolul următorÎn sala de aşteptare a Medicului

  Otravă în aer

  „Duhul lui Dumnezeu m-a făcut şi suflarea Celui Atotputernic îmi dă viaţă.” Iov 33:4

  S-a întâmplat într-o duminică, când am decis să merg la scufundări cu un aparat special, împreună cu prietenii mei misionari, Matt, Monica şi Julian. Eram sub apă de 30 de minute, la o adâncime de 18 m, explorând peretele care se ridică de pe fundul oceanului şi, în cele din urmă, iese la suprafaţă ca atolul Majuro din Insulele Marshall.

  Începând să mă simt ciudat, i-am făcut semn prietenului meu Julian că urma să ies. În timp ce ieşeam la suprafaţă, îmi verificam tot timpul aparatul de măsurare, ca să nu ajung prea repede şi să am probleme de adaptare. Apoi, cam la 9 m, n-am mai putut să-mi văd aparatul de măsurat sau să mă concentrez. Julian şi-a dat seama că aveam probleme şi m-a prins de braţ. La 3 m, respiram foarte repede şi simţeam că nu primesc nici un pic de aer. În cele din urmă, am ajuns la suprafaţă, mi-am scos masca şi am inhalat puternic aerul proaspăt. Mi-am umflat compensatorul şi am început să plutesc.

  Privind înjur, am exclamat: „Nu mai văd!” Totul era tulbure. M-am concentrat la ochelarii lui Julian destul de mult, până când am putut, în cele din urmă, să citesc cuvântul „temperat” de pe sticlă. Mă durea capul şi mă simţeam ameţit. Julian m-a dus la ţărm şi am stat acolo până când el s-a dus să-i caute pe ceilalţi prieteni.

  Mai târziu, Dl. Lane, directorul, a venit în cameră şi ne-a spus că n-ar trebui să ne mai folosim buteliile cu oxigen, pentru că, din greşeală, două dintre ele au fost umplute cu monoxid de carbon, când s-a stricat compresorul. Omul care umplea buteliile a dat drumul şi celuilalt compresor, ca să le termine de umplut, fără să-şi dea seama că le umplea cu gaz letal. Greşeala a fost descoperită când băiatul care a folosit cealaltă butelie s-a scufundat la 6 m sub apă. Prietenul cu care era l-a scos la suprafaţă, dar a rămas inconştient timp de patru ore, în spital. Atunci mi-am dat seama că eram norocos să fiu în viaţă.

  M-am gândit care pot fi consecinţele unei greşeli mici. Compresorul stricat aproape că a ucis doi oameni! Păcatul este la fel: poate că nu este ceva ce ceilalţi pot vedea sau mirosi, dar poate cauza moartea chiar în acelaşi fel. Realitatea este că Satana ucide, iar „suflarea Celui Atotputernic îmi dă viaţă”.

  Nu aştepta până când păcatul nu te lasă să mai respiri liber din Cuvântul lui Dumnezeu. Este singura protecţie împotriva gazului otrăvitor al lui Satana!

  Kevin Kuzma

  Otravă în aer - 2017. M-am gândit care pot fi consecinţele unei greşeli mici. Compresorul stricat aproape că a ucis doi oameni! Păcatul este la fel: poate că nu este ceva ce ceilalţi pot vedea sau mirosi, dar poate cauza moartea chiar în acelaşi fel. Realitatea este că Satana ucide, iar „suflarea Celui Atotputernic îmi dă viaţă”.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...