Gelozia îţi poate distruge sanatatea

  „Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuşi. Fiecare dintre voi să se uite nu la foloasele lui, ci şi la foloasele altora.” Filipeni 2:3-4

  De-a lungul istoriei pământului, gelozia a fost unul dintre mijloacele cele mai eficiente ale răului în producerea necazului. În timpul pribegiei prin pustie a poporului Israel, Maria şi Aaron au devenit geloşi pe fratele lor, Moise, şi Domnul i-a mustrat, lovind-o pe Maria cu lepră, timp de şapte zile (Numeri 12:1-14).

  Solomon scria: „Furia este fără milă şi mânia năvalnică, dar cine poate sta împotriva geloziei?” (Proverbe 27:4).

  Isus a găsit necesar să-i mustre pe ucenicii Lui, pentru că în mod gelos doreau să fie cei mai mari (vezi Marcu 9:33-35).

  Apostolul Pavel pune gelozia printre „faptele naturii păcătoase”, în Galateni 5:19-20.

  Gelozia afectează emoţiile. Acestea, prin sistemul nervos vegetativ, influenţează funcţiile diferitelor organe ale corpului. În cazul geloziei, intelectul pierde controlul asupra emoţiilor, permiţând astfel bolii să se dezvolte.

  Într-unul dintre tratatele clasice de literatură medicală. dr. Edward Weiss vorbeşte despre o tânără femeie care se plângea de dureri de cap persistente. Dr. Weiss a făcut o examinare generală şi a aranjat să i se facă o serie de teste de laborator, dar n-a găsit nici o explicaţie. Între timp, s-au dezvoltat şi alte simptome, incluzând tulburări de tranzit intestinal. În cele din urmă, pacienta a căzut la pat. Descurajată din cauza faptului că nu observa nici o ameliorare, ea a renunţat la serviciile doctorului Weiss şi l-a sunat pe vechiul medic al familiei, care o cunoştea din copilărie. Într-o conversaţie obişnuită, el a descoperit că ea era geloasă pe femeia cu care se căsătorise fratele ei. O dată ce a fost convinsă că schimbările ei emoţionale cauzaseră simptomele, tânăra s-a însănătoşit.

  Iată două idei importante, pe care le subliniază Ellen White: mai întâi, „starea minţii afectează sănătatea într-un grad mult mai mare decât îşi dau unii seama” (Divina vindecare, p. 225). Şi, în al doilea rând, „dacă mintea este liberă şi fericită, iar conştiinţa împăcată că ceea ce face este bine şi îi face pe alţii fericiţi, aceasta va crea o bucurie care va reacţiona asupra întregului organism, făcând circulaţia sângelui mai liberă şi ridicând tonusul întregului corp.” (Medical Ministry, p. 105).

  Curăţă-ţi gunoiul emoţional – gelozia, invidia, mânia – şi te vei simţi mai bine.

  Harold Shryock

  Gelozia îţi poate distruge sanatatea - 2017. Dacă mintea este liberă şi fericită, iar conştiinţa împăcată că ceea ce face este bine şi îi face pe alţii fericiţi, aceasta va crea o bucurie care va reacţiona asupra întregului organism, făcând circulaţia sângelui mai liberă şi ridicând tonusul întregului corp.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...