Articolul precedentSursa puterii lui Isus
  Articolul următorŞi am îmbătrânit

  Pâine pentru viaţă

  „Eu sunt pâinea vie care s-a coborât din cer. Dacă mănâncă cineva din pâinea aceasta, va trăi în veac; şi pâinea pe care o voi da Eu este trupul Meu, pe care îl voi da pentru viaţa lumii.” Ioan 6:51

  În dimineaţa aceasta răcoroasă de primăvară, stau în faţa cântarului meu de bucătărie, cântărind diferite ingrediente într-un castron mare maro. Este ziua în care fac pâine, este timpul să-mi umplu din nou cămara cu pâinile brune ale vieţii, aşa cum numea tatăl meu pâinea. Nici o masă nu era completă pentru el, fără o felie din pâinea pe care o făcea mama mea.

  Mama m-a învăţat să fac pâine din făină integrală, de care se bucura întotdeauna familia mea, deseori citând: „Este o datorie sacră a celor care gătesc să înveţe cum să prepare hrană sănătoasă… Este nevoie de gândire şi grijă pentru a face o pâine bună; dar este mai multă religie într-o bucată de pâine decât cred mulţi” (Divina vindecare, p. 285).

  Şi aşa duc mai departe tradiţia, deşi acum familia mea a crescut şi aş putea foarte uşor să cumpăr pâine integrală din oraş. Pentru mine, este aproape un exerciţiu spiritual să frământ coca moale, să-i dau formă şi să o pun în tăvi, apoi să aştept să crească. Şi în timp ce pâinea se coace, aroma care face să îţi lase gura apă umple toată casa.

  Cu plăcere, împart pâinile maronii cu o tânără mamă foarte ocupată şi cu micuţii ei de lângă noi, sau cu prietenul meu pensionar, a cărui soţie nu mai poate găti şi coace, cum făcea cândva.

  În timp ce măsor şi amestec ingredientele, mă gândesc la ce metafore spirituale aş putea găsi. Făina – sâmburele întreg al Cuvântului lui Dumnezeu. Drojdia – lucrarea dragostei lui Dumnezeu în viaţa mea. Sarea – Isus a zis; „Voi sunteţi sarea pământului” (Matei 5:13). Mierea – spiritul dulce al dragostei pentru Dumnezeu, pentru familie, pentru toţi pe care îi întâlnesc. Uleiul – Duhul Sfânt. Apa – apa vie pe care a oferit-o Isus (vezi Ioan 4:10.14). Pâinea – deplinătatea vieţii lui Isus şi a jertfei Sale când S-a numit pe Sine Pâinea Vieţii.

  Doamne, dă-mi această pâine a vieţii, ca să pot trăi prin ea, acum şi în veşnicie.

  Provocare: poţi învăţa să faci o pâine bună, hrănitoare.

  Velda Nelson

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...