Articolul precedentSursa puterii lui Isus
  Articolul următorŞi am îmbătrânit

  Pâine pentru viaţă

  „Eu sunt pâinea vie care s-a coborât din cer. Dacă mănâncă cineva din pâinea aceasta, va trăi în veac; şi pâinea pe care o voi da Eu este trupul Meu, pe care îl voi da pentru viaţa lumii.” Ioan 6:51

  În dimineaţa aceasta răcoroasă de primăvară, stau în faţa cântarului meu de bucătărie, cântărind diferite ingrediente într-un castron mare maro. Este ziua în care fac pâine, este timpul să-mi umplu din nou cămara cu pâinile brune ale vieţii, aşa cum numea tatăl meu pâinea. Nici o masă nu era completă pentru el, fără o felie din pâinea pe care o făcea mama mea.

  Mama m-a învăţat să fac pâine din făină integrală, de care se bucura întotdeauna familia mea, deseori citând: „Este o datorie sacră a celor care gătesc să înveţe cum să prepare hrană sănătoasă… Este nevoie de gândire şi grijă pentru a face o pâine bună; dar este mai multă religie într-o bucată de pâine decât cred mulţi” (Divina vindecare, p. 285).

  Şi aşa duc mai departe tradiţia, deşi acum familia mea a crescut şi aş putea foarte uşor să cumpăr pâine integrală din oraş. Pentru mine, este aproape un exerciţiu spiritual să frământ coca moale, să-i dau formă şi să o pun în tăvi, apoi să aştept să crească. Şi în timp ce pâinea se coace, aroma care face să îţi lase gura apă umple toată casa.

  Cu plăcere, împart pâinile maronii cu o tânără mamă foarte ocupată şi cu micuţii ei de lângă noi, sau cu prietenul meu pensionar, a cărui soţie nu mai poate găti şi coace, cum făcea cândva.

  În timp ce măsor şi amestec ingredientele, mă gândesc la ce metafore spirituale aş putea găsi. Făina – sâmburele întreg al Cuvântului lui Dumnezeu. Drojdia – lucrarea dragostei lui Dumnezeu în viaţa mea. Sarea – Isus a zis; „Voi sunteţi sarea pământului” (Matei 5:13). Mierea – spiritul dulce al dragostei pentru Dumnezeu, pentru familie, pentru toţi pe care îi întâlnesc. Uleiul – Duhul Sfânt. Apa – apa vie pe care a oferit-o Isus (vezi Ioan 4:10.14). Pâinea – deplinătatea vieţii lui Isus şi a jertfei Sale când S-a numit pe Sine Pâinea Vieţii.

  Doamne, dă-mi această pâine a vieţii, ca să pot trăi prin ea, acum şi în veşnicie.

  Provocare: poţi învăţa să faci o pâine bună, hrănitoare.

  Velda Nelson

  Pâine pentru viaţă - 2017. Este o datorie sacră a celor care gătesc să înveţe cum să prepare hrană sănătoasă... Este nevoie de gândire şi grijă pentru a face o pâine bună; dar este mai multă religie într-o bucată de pâine decât cred mulţi.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...