Articolul precedentPierdut și regăsit
  Articolul următorDumnezeu m-a atins

  Vindecare miraculoasa

  „Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” Iacov 5:16

  De ce nu vedem mai multe miracole de vindecare? Mi-am pus de multe ori această întrebare. Necrezând că este din cauza lipsei de rugăciune unul pentru altul, am început să studiez mai adânc problema. Cred că am găsit un răspuns parţial în unele dintre afirmaţiile pe care le-a făcut Ellen White.

  În Medical Ministry, Ellen White indică faptul că obiceiurile rele ale persoanei bolnave îl împiedică pe Dumnezeu să răspundă rugăciunii acesteia pentru vindecare. „Mulţi se aşteaptă că Dumnezeu îi va apăra de boală doar pentru că L-au rugat aceasta. Dar Dumnezeu nu a luat în seamă rugăciunile lor, pentru că credinţa lor n-a fost desăvârşită prin fapte. Dumnezeu nu va face un miracol care să-i apere de boală pe cei care nu au grijă de ei înşişi, ci violează continuu legile sănătăţii şi nu fac nici un efort, ca să prevină boala” (p. 13).

  Ea continuă: „Este datoria noastră să studiem legile care guvernează fiinţa noastră şi să ne conformăm lor.” (Healthful Living, p. 13).

  În cele din urmă, „când facem tot ceea ce putem, ca să ne păstrăm sănătatea, atunci putem aştepta ca rezultatele binecuvântate să urmeze şi putem să-i cerem lui Dumnezeu în credinţă să binecuvânteze eforturile noastre, de păstrare a sănătăţii. El va răspunde apoi rugăciunilor noastre, dacă prin aceasta Numele Său poate fi glorificat; dar toţi să înţeleagă că au o lucrare de făcut. Dumnezeu nu va lucra într-un mod miraculos, ca să păstreze sănătatea celor ce au obiceiuri care îi vor îmbolnăvi cu siguranţă.” (Selected Messages, book 2, p. 464).

  Lucrând cu oameni bolnavi, pot verifica afirmaţiile de mai sus. Am văzut vindecarea miraculoasă a celor ce au început să urmeze legile sănătăţii, însănătoşirea ca urmare a schimbărilor de stil de viaţă a depăşit cu mult aşteptările medicilor. Este ca şi cum Dumnezeu ar da nota 10 efortului acestor oameni!

  Experienţa mea arată că, atunci când luăm decizia de a urma legile de sănătate ale lui Dumnezeu şi acţionăm conform lor, El îşi găseşte plăcere să ne dea mai multă sănătate decât merităm.

  Ţi-ar plăcea să trăieşti un miracol? Este vreun obicei din stilul tău de viaţă care ar putea să-L împiedice pe Dumnezeu să facă o minune pentru tine?

  Jackson A. Saxon

  Vindecare miraculoasa - 2017. Dumnezeu nu va lucra într-un mod miraculos, ca să păstreze sănătatea celor ce au obiceiuri care îi vor îmbolnăvi cu siguranţă.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...