Articolul precedentPierdut din neglijență
  Articolul următorErau trei şi încă unul

  Discutând cu Dumnezeu despre sănătate

  „Fiule, dacă vei primi cuvintele Mele, dacă vei păstra cu tine învăţăturile Mele,.. şi dacă-ţi vei pleca inima la pricepere… dacă vei umbla după ea, ca după o comodă, atunci vei înţelege frica de Domnul şi vei găsi cunoştinţa lui Dumnezeu.” Proverbe 2:1-5

  Timp de cinci ani, am văzut-o pe mama mea murind încet din cauza sclerozei amiotrofice laterale (SAL), o boală care în mod gradat degenerează neuronii motori, cauzând paralizie. Deşi nervii motori (ai mişcării) mor, determinând paralizia, nervii senzitivi (ai simţurilor) continuă să funcţioneze, aşa că fiecare mişcare pe care cineva o face cu corpul acestor bolnavi le cauzează o durere cruntă. Nu există tratament. O persoană cu SAL trăieşte ca într-un coşciug de sticlă. Mintea le este ascuţită, dar corpul devine complet paralizat, până când, în cele din urmă, mor sufocaţi când diafragma se opreşte din funcţionare.

  Privind-o pe mama cum murea de această moarte hidoasă, m-am înfuriat. M-am rugat pentru vindecarea ei. Când aceasta nu a venit, m-am rugat ca Dumnezeu să-i îndepărteze durerea. Şi când nici aceasta nu s-a întâmplat, credinţa mea s-a prăbuşit. Cum ar putea un Dumnezeu „iubitor” să permită o asemenea suferinţă? Mama mea a făcut atâta bine, în special pentru copiii orbi, deci cum putea Dumnezeu s-o lovească astfel? Apoi, m-am gândit la Uza. El încerca doar să echilibreze chivotul. De ce l-a lovit Dumnezeu cu moarte când l-a atins?

  Într-o zi, când eram disperată, distrusă şi fără putere de a mai continua, mi-am deschis Biblia acoperită de praf şi am citit Isaia 43:25-26, unde Dumnezeu spune: „Eu, Eu îţi şterg fărădelegile pentru Mine… Adu-mi aminte, să ne judecăm împreună” (să discutăm problema împreună, NIV).

  Am început să cercetez Scripturile pentru răspunsuri şi să discut cu Dumnezeu. Apoi m-am gândit la părintele care spune unui copil: „Nu atinge soba; te vei arde.” Când copilul nu ascultă şi se arde, părintele este cel care a ars copilul? Nu! Atunci am înţeles. Nu Dumnezeu l-a ucis pe Uza. Dumnezeu ştia că slava Lui va ucide fiinţele omeneşti păcătoase şi pentru că chivotul era umplut cu slava Sa, El, în dragoste, i-a avertizat să nu-l atingă. Uza nu a ascultat şi a suferit consecinţa naturală.

  Începând să văd durerea şi moartea ca o consecinţă a păcatului şi nu ca ceva cauzat de Dumnezeu, am început să mă încred. Acum ştiu că Dumnezeu are răspunsurile pentru durerea şi confuzia noastră, dacă vom discuta cu El, aşa cum ne cere El să facem.

  Dacă eşti confuz despre ceea ce ți s-a întâmplat sau se întâmplă cuiva drag, discută cu Dumnezeu. Scripturile Lui şi Duhul Său cel Sfânt pot aduce o vindecare interioară extraordinară.

  Jacalyn Nosek

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...