Articolul precedentRăscumpărat pentru părtășie
  Articolul următorOboseala ucide

  Administrare de bani fără îngrijorare

  „Să nu fiţi iubitori de bani. Mulţumiţi-vă cu ce aveţi, căci El însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi.” Evrei 13:5

  Autorul nou testamental al epistolei către Evrei, în câteva cuvinte finale de sfat părintesc, citează din Deuteronom 31:6 câteva din ultimele cuvinte de încurajare, pe care Moise le-a dat poporului lui Dumnezeu: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi”. Marele conducător bătrân avea 120 de ani şi era plin de experienţă şi înţelepciune când a spus: Nu vă puneţi încrederea în lucrurile pieritoare.

  Spre deosebire de bani, faimă, avere şi alţi înlocuitori. Dumnezeul cerului nu te va părăsi şi nu te va lăsa niciodată.

  Totuşi, cei mai mulţi dintre noi petrecem 80% din orele în care suntem treji în domeniul banilor – gândindu-ne la ei, câştigându-i sau cheltuindu-i! Banii au devenit dumnezeul nostru, sau cel puţin unul dintre dumnezeii noştri. Şi cum îţi afectează sănătatea? Subiectul banilor vine prea adesea împachetat în stres, îngrijorare, frustrare, gelozie şi nemulţumire.

  Charles Caleb Colton spunea odată: „Bogăţia, până la urmă, este un lucru relativ, din moment ce acela care are puţin şi vrea şi mai puţin, este mai bogat decât acela care are mult şi vrea şi mai mult”. Producătorii de bunuri şi servicii, prin industria reclamei, cheltuiesc mai mult de 40 de miliarde de dolari pe an, lovindu-ne cu mai mult de 300.000 de mesaje de reclamă în fiecare zi pentru a ne face nefericiţi cu ceea ce avem, astfel ca să ne folosim banii sau să împrumutăm pentru a cumpăra produsele lor, care promit o împlinire iluzorie. Este de mirare că banii au devenit dumnezeul nostru şi alergarea după bani pasiunea noastră?

  Rezultatul este deseori o datorie crescută. The Wall Street Journal raporta că cuplurile americane medii, de vârstă mijlocie, au doar 2.600 de dolari în bunurile lor financiare. Tradus, aceasta înseamnă că, din cauză că atât de mulţi nu sunt mulţumiţi cu salariile lor, ei împrumută mult din câştigul lor viitor. Rezultatul este lipsa economiilor, mai puţine resurse financiare pentru a fi donate lucrării lui Dumnezeu şi datorii mari.

  Prin contrast, filozoful Henry David Thoreau spunea odată: „Ne facem mai bogaţi pe noi înşine, având mai puţine dorinţe.”

  Încrederea în Dumnezeul cerului, nu în bani şi în ceea ce pot ei cumpăra este moneda mulţumirii, o cheie spre o vieţuire sănătoasă, împlinită în această lume şi pentru veşnicie în lumea viitoare.

  Doamne, ajută-mă să fiu mulţumit cu bogăţia binecuvântărilor Tale şi nu cu banii lumeşti.

  Jeffrey K. Wilson

  Administrare de bani fără îngrijorare - 2017. Încrederea în Dumnezeul cerului, nu în bani şi în ceea ce pot ei cumpăra este moneda mulţumirii, o cheie spre o vieţuire sănătoasă, împlinită în această lume şi pentru veşnicie în lumea viitoare.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...