O minte mulţumită

  „Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. Filipeni 4:8

  În timp ce lucram în armată, ca medic, am observat că, aproape de sfârşitul anului, multe soţii, în special cele ale militarilor cu misiuni departe de casă, veneau la dispensar, ca să caute tranchilizante.

  Totuşi, o femeie, o asistentă medicală, avea întotdeauna un zâmbet pe faţă şi o personalitate debordantă. Din moment ce aceasta era destul de neobişnuit, am întrebat-o cum putea să-şi păstreze o dispoziţie atât de bună, în timp ce toţi cei din jurul ei erau atât de nervoşi şi de deprimaţi. Iată răspunsul ei: „în mod frecvent, oamenii încep să răspândească bârfe şi alte informaţii negative despre ceea ce se întâmplă la bază. Dar când cineva vine la mine acasă, invit persoana înăuntru şi, în timp ce lucrez, ascult ceea ce povesteşte. Dar când începe să povestească despre cei care au probleme, despre copiii nu ştiu cui, care au dat de necaz, sau despre cutare, al cărei soţ sau a cărui soţie nu este credincios, îl opresc şi spun: ’Eu am destule probleme pe cap, aşa că nu am nevoie să le mai ascult şi pe ale altora. Dacă vrei să vorbeşti despre lucruri bune, poţi rămâne, dar dacă vrei să vorbeşti despre lucruri negative, va trebui să pleci.’

  Aşa cum vă puteţi aştepta, spuse ea râzând, nu am prea mulţi prieteni apropiaţi, dar pe cei pe care îi am mă pot baza.

  Al doilea lucru pe care îl fac este să îmi păstrez mintea proaspătă şi activă. Oricând citesc ceva în ziar sau în acte şi nu înţeleg, merg la bibliotecă şi o întreb pe bibliotecară dacă mă poate ajuta să găsesc cărţi pe care să le înţeleg şi din care mă pot documenta în domeniul respectiv, aşa că întotdeauna îmi împrospătez mintea cu informaţii noi şi gânduri pozitive. De aceea nu am nevoie de nici un medicament care să mă menţină fericită.”

  Două lucruri vă vor ajuta să aveţi o minte mulţumită:

  1. Evitaţi informaţiile negative – de la oricine.
  2. Continuaţi să vă informaţi.

  Pavel a spus acelaşi lucru în textul nostru de astăzi. Secretul unei vieţi de creştin, pline de succes, nu se află atât de mult în ceea ce facem, cât în ceea ce lăsăm să intre în minţile noastre. Gândurile pozitive, amabile, admirabile, excelente şi vrednice de laudă cultivă acelaşi tip de minte care era şi în Hristos Isus.

  Cu ce îţi vei umple mintea astăzi?

  Richard Neil

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...