O minte mulţumită

  „Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. Filipeni 4:8

  În timp ce lucram în armată, ca medic, am observat că, aproape de sfârşitul anului, multe soţii, în special cele ale militarilor cu misiuni departe de casă, veneau la dispensar, ca să caute tranchilizante.

  Totuşi, o femeie, o asistentă medicală, avea întotdeauna un zâmbet pe faţă şi o personalitate debordantă. Din moment ce aceasta era destul de neobişnuit, am întrebat-o cum putea să-şi păstreze o dispoziţie atât de bună, în timp ce toţi cei din jurul ei erau atât de nervoşi şi de deprimaţi. Iată răspunsul ei: „în mod frecvent, oamenii încep să răspândească bârfe şi alte informaţii negative despre ceea ce se întâmplă la bază. Dar când cineva vine la mine acasă, invit persoana înăuntru şi, în timp ce lucrez, ascult ceea ce povesteşte. Dar când începe să povestească despre cei care au probleme, despre copiii nu ştiu cui, care au dat de necaz, sau despre cutare, al cărei soţ sau a cărui soţie nu este credincios, îl opresc şi spun: ’Eu am destule probleme pe cap, aşa că nu am nevoie să le mai ascult şi pe ale altora. Dacă vrei să vorbeşti despre lucruri bune, poţi rămâne, dar dacă vrei să vorbeşti despre lucruri negative, va trebui să pleci.’

  Aşa cum vă puteţi aştepta, spuse ea râzând, nu am prea mulţi prieteni apropiaţi, dar pe cei pe care îi am mă pot baza.

  Al doilea lucru pe care îl fac este să îmi păstrez mintea proaspătă şi activă. Oricând citesc ceva în ziar sau în acte şi nu înţeleg, merg la bibliotecă şi o întreb pe bibliotecară dacă mă poate ajuta să găsesc cărţi pe care să le înţeleg şi din care mă pot documenta în domeniul respectiv, aşa că întotdeauna îmi împrospătez mintea cu informaţii noi şi gânduri pozitive. De aceea nu am nevoie de nici un medicament care să mă menţină fericită.”

  Două lucruri vă vor ajuta să aveţi o minte mulţumită:

  1. Evitaţi informaţiile negative – de la oricine.
  2. Continuaţi să vă informaţi.

  Pavel a spus acelaşi lucru în textul nostru de astăzi. Secretul unei vieţi de creştin, pline de succes, nu se află atât de mult în ceea ce facem, cât în ceea ce lăsăm să intre în minţile noastre. Gândurile pozitive, amabile, admirabile, excelente şi vrednice de laudă cultivă acelaşi tip de minte care era şi în Hristos Isus.

  Cu ce îţi vei umple mintea astăzi?

  Richard Neil

  O minte mulţumită - 2017. Secretul unei vieţi de creştin, pline de succes, nu se află atât de mult în ceea ce facem, cât în ceea ce lăsăm să intre în minţile noastre. Gândurile pozitive, amabile, admirabile, excelente şi vrednice de laudă cultivă acelaşi tip de minte care era şi în Hristos Isus.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...