O minte mulţumită

  „Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. Filipeni 4:8

  În timp ce lucram în armată, ca medic, am observat că, aproape de sfârşitul anului, multe soţii, în special cele ale militarilor cu misiuni departe de casă, veneau la dispensar, ca să caute tranchilizante.

  Totuşi, o femeie, o asistentă medicală, avea întotdeauna un zâmbet pe faţă şi o personalitate debordantă. Din moment ce aceasta era destul de neobişnuit, am întrebat-o cum putea să-şi păstreze o dispoziţie atât de bună, în timp ce toţi cei din jurul ei erau atât de nervoşi şi de deprimaţi. Iată răspunsul ei: „în mod frecvent, oamenii încep să răspândească bârfe şi alte informaţii negative despre ceea ce se întâmplă la bază. Dar când cineva vine la mine acasă, invit persoana înăuntru şi, în timp ce lucrez, ascult ceea ce povesteşte. Dar când începe să povestească despre cei care au probleme, despre copiii nu ştiu cui, care au dat de necaz, sau despre cutare, al cărei soţ sau a cărui soţie nu este credincios, îl opresc şi spun: ’Eu am destule probleme pe cap, aşa că nu am nevoie să le mai ascult şi pe ale altora. Dacă vrei să vorbeşti despre lucruri bune, poţi rămâne, dar dacă vrei să vorbeşti despre lucruri negative, va trebui să pleci.’

  Aşa cum vă puteţi aştepta, spuse ea râzând, nu am prea mulţi prieteni apropiaţi, dar pe cei pe care îi am mă pot baza.

  Al doilea lucru pe care îl fac este să îmi păstrez mintea proaspătă şi activă. Oricând citesc ceva în ziar sau în acte şi nu înţeleg, merg la bibliotecă şi o întreb pe bibliotecară dacă mă poate ajuta să găsesc cărţi pe care să le înţeleg şi din care mă pot documenta în domeniul respectiv, aşa că întotdeauna îmi împrospătez mintea cu informaţii noi şi gânduri pozitive. De aceea nu am nevoie de nici un medicament care să mă menţină fericită.”

  Două lucruri vă vor ajuta să aveţi o minte mulţumită:

  1. Evitaţi informaţiile negative – de la oricine.
  2. Continuaţi să vă informaţi.

  Pavel a spus acelaşi lucru în textul nostru de astăzi. Secretul unei vieţi de creştin, pline de succes, nu se află atât de mult în ceea ce facem, cât în ceea ce lăsăm să intre în minţile noastre. Gândurile pozitive, amabile, admirabile, excelente şi vrednice de laudă cultivă acelaşi tip de minte care era şi în Hristos Isus.

  Cu ce îţi vei umple mintea astăzi?

  Richard Neil

  O minte mulţumită - 2017. Secretul unei vieţi de creştin, pline de succes, nu se află atât de mult în ceea ce facem, cât în ceea ce lăsăm să intre în minţile noastre. Gândurile pozitive, amabile, admirabile, excelente şi vrednice de laudă cultivă acelaşi tip de minte care era şi în Hristos Isus.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...