Articolul precedentPrivind la Isus
  Articolul următorDe unde să ştiu eu?

  Împărţindu-ţi darul milei

  „Înţelepciunea care vine de sus este întâi curată… uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire şi nefățarnică.” Iacov 3:17

  Biblia vorbeşte despre multe daruri spirituale. Să luăm, de exemplu, pe cele din Romani 12:6-8. Unele sunt mai uşor de observat, cum ar fi darul profeției, al slujirii, al învăţării, al dărniciei, al administraţiei. Chiar acele persoane care au darul încurajării, care ridică oamenii cu optimismul şi bucuria lor, tind să fie observaţi şi apreciaţi. Însă, spre sfârşitul listei, este un dar liniştit şi amabil, pe care puţini îl observă şi îl apreciază, dar pe care eu îl consider cel mai mare dintre toate: darul milei.

  „Kari” întruchipa toate însuşirile pe care le implică definiţia milei, din dicţionar: amabilitate excesivă a ceea ce se aşteaptă sau cere să fie dreptate; tratament amabil sau plin de compasiune; îndepărtarea suferinţei.

  Alergând de-a lungul unei străzi de lângă Universitatea Andrews, Kari a ajuns în dreptul unui bătrân care, cu capul plecat, se întorcea încet acasă de la cimitirul unde se afla îngropată soţia sa. Kari şi-a încetinit ritmul şi a mers cu el acasă. Bătrânul a fost foarte recunoscător că cineva îi arătase interes. Kari a menţinut legătura cu el. Uneori, se oprea să-i admire grădina sau îi lăsa o mică scrisoare de încurajare.

  Pe bunica Lois, a cunoscut-o la o întâlnire de rugăciune. Kari mai era cu două fete. Când s-au împărţit pe perechi, ca să se roage, ea s-a uitat în jur după cineva cu care să se roage şi a văzut-o pe bunicuţă singură. Surprinsă de faptul că tânăra a abordat-o şi că îi arăta interes, ea a început să plângă. Soţul ei murise şi îi era destul de greu. Au devenit prietene. Kari mergea s-o viziteze, iar Lois îi scria vederi. Au devenit o familie. Bunica Lois chiar a călătorit mai mult de 800 km, ca să participe la nunta lui Kari.

  Kari este fizioterapist acum, dar comisioanele ei de milă continuă. Un bileţel aici, un minut mai mult de ascultat colo, o floare, un telefon, un zâmbet şi o viaţă de durere şi de lipsă, pe care mulţi par s-o îndure, nu mai pare atât de rea.

  Poate că nu aveţi darul milei în mod natural, dar prin harul lui Dumnezeu îl puteţi practica. Tot ceea ce aveţi de făcut este să căutaţi pe cineva care este îndurerat şi să vă abateţi din drumul vostru, ca să le arătaţi cât de mult vă pasă.

  Găndeşte-te la cineva căruia i-ai putea dărui puţină bucurie.

  De ce să nu îi scrii o scrisoare sau să îi dai un telefon chiar acum?

  Kay Kuzma

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...