Articolul precedentLegătura cu cerul
  Articolul următorCare e deosebirea?

  Prezența Domnului

  „Domnul a stat lângă mine și m-a întărit.” 2 Timotei 4:17

  Eu şi soţul meu l-am auzit pe fiul nostru cel mai mare, Chuck, ţipând şi apoi împuşcându-se mortal. Era 19:10, o seară de decembrie, întunecată fizic şi spiritual. Dar vreau să împărtăşesc cu dumneavoastră ceva care până astăzi cred că este demn de luat în seamă: Domnul a stat lângă mine şi m-a întărit! Vorbim despre minuni, le cerem şi ne lamentăm că nu mai trăim în timpul lor. Eu nu cred asta. Minuni se întâmplă tot timpul şi consider că ceea ce s-a întâmplat în acea noapte întunecată şi disperată a fost cea mai mare experienţă a vieţii mele, chiar dacă priveam încremeniţi şi nu ne venea să credem că s-a putut întâmpla aşa ceva.

  De fapt, am simţit o Prezenţă lângă mine, în timp ce o mulţime de gânduri treceau prin mintea mea îngrozită. Nu pot să explic, dar ştiu că am simţit-o. Pe măsură ce lunile de tristeţe treceau şi încercam să ne adunăm gândurile, îmi venea în minte acea Prezenţă şi Îi aduceam mulţumire că era – şi încă este – acolo. Altfel, nu ştiu cum aş fi putut să trec peste acea noapte. Psalmul 110:5 declară: „Dumnezeu stă la dreapta ta, ca să te protejeze” (TLB). M-am gândit la acest verset şi în acea seară, când mi-am amintit de articolul pe care îl citisem recent, despre un tânăr care şi-a ucis tatăl şi mama înainte să se sinucidă. Dumnezeu ne-a protejat în seara aceea – o altă minune.

  Una dintre cele mai mari afirmaţii ale credinţei apare în Daniel 3:17-18: „Iată, Dumnezeul nostru căruia îi slujim poate să ne scoată din cuptorul aprins… Şi chiar de nu ne va scoate…” Şi chiar dacă nu ne va scoate…! Îmi amintesc că îl imploram pe Dumnezeu să nu lase să se întâmple acest lucru oribil. Dar s-a întâmplat. Uneori, Dumnezeu nu ne răspunde la rugăciuni aşa cum am fi vrut noi, dar El compensează acest lucru, sunt sigură. La câteva luni după moartea lui Chuck, am scris o broşură, efectiv pe genunchi, care a fost publicată în cele din urmă, şi a intrat în lucrarea misionară mondială. Chuck trăieşte în acele inimi care au fost mângâiate!

  Dacă treci prin perioade grele, aminteşte-ţi că Domnul este lângă tine şi te va întări.

  Pat Nordman

  Prezența Domnului - 2017. Dacă treci prin perioade grele, aminteşte-ţi că Domnul este lângă tine şi te va întări.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...