Prezența Domnului

„Domnul a stat lângă mine și m-a întărit.” 2 Timotei 4:17

Eu şi soţul meu l-am auzit pe fiul nostru cel mai mare, Chuck, ţipând şi apoi împuşcându-se mortal. Era 19:10, o seară de decembrie, întunecată fizic şi spiritual. Dar vreau să împărtăşesc cu dumneavoastră ceva care până astăzi cred că este demn de luat în seamă: Domnul a stat lângă mine şi m-a întărit! Vorbim despre minuni, le cerem şi ne lamentăm că nu mai trăim în timpul lor. Eu nu cred asta. Minuni se întâmplă tot timpul şi consider că ceea ce s-a întâmplat în acea noapte întunecată şi disperată a fost cea mai mare experienţă a vieţii mele, chiar dacă priveam încremeniţi şi nu ne venea să credem că s-a putut întâmpla aşa ceva.

De fapt, am simţit o Prezenţă lângă mine, în timp ce o mulţime de gânduri treceau prin mintea mea îngrozită. Nu pot să explic, dar ştiu că am simţit-o. Pe măsură ce lunile de tristeţe treceau şi încercam să ne adunăm gândurile, îmi venea în minte acea Prezenţă şi Îi aduceam mulţumire că era – şi încă este – acolo. Altfel, nu ştiu cum aş fi putut să trec peste acea noapte. Psalmul 110:5 declară: „Dumnezeu stă la dreapta ta, ca să te protejeze” (TLB). M-am gândit la acest verset şi în acea seară, când mi-am amintit de articolul pe care îl citisem recent, despre un tânăr care şi-a ucis tatăl şi mama înainte să se sinucidă. Dumnezeu ne-a protejat în seara aceea – o altă minune.

Una dintre cele mai mari afirmaţii ale credinţei apare în Daniel 3:17-18: „Iată, Dumnezeul nostru căruia îi slujim poate să ne scoată din cuptorul aprins… Şi chiar de nu ne va scoate…” Şi chiar dacă nu ne va scoate…! Îmi amintesc că îl imploram pe Dumnezeu să nu lase să se întâmple acest lucru oribil. Dar s-a întâmplat. Uneori, Dumnezeu nu ne răspunde la rugăciuni aşa cum am fi vrut noi, dar El compensează acest lucru, sunt sigură. La câteva luni după moartea lui Chuck, am scris o broşură, efectiv pe genunchi, care a fost publicată în cele din urmă, şi a intrat în lucrarea misionară mondială. Chuck trăieşte în acele inimi care au fost mângâiate!

Dacă treci prin perioade grele, aminteşte-ţi că Domnul este lângă tine şi te va întări.

Pat Nordman

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor