Articolul precedentLegătura cu cerul
  Articolul următorCare e deosebirea?

  Prezența Domnului

  „Domnul a stat lângă mine și m-a întărit.” 2 Timotei 4:17

  Eu şi soţul meu l-am auzit pe fiul nostru cel mai mare, Chuck, ţipând şi apoi împuşcându-se mortal. Era 19:10, o seară de decembrie, întunecată fizic şi spiritual. Dar vreau să împărtăşesc cu dumneavoastră ceva care până astăzi cred că este demn de luat în seamă: Domnul a stat lângă mine şi m-a întărit! Vorbim despre minuni, le cerem şi ne lamentăm că nu mai trăim în timpul lor. Eu nu cred asta. Minuni se întâmplă tot timpul şi consider că ceea ce s-a întâmplat în acea noapte întunecată şi disperată a fost cea mai mare experienţă a vieţii mele, chiar dacă priveam încremeniţi şi nu ne venea să credem că s-a putut întâmpla aşa ceva.

  De fapt, am simţit o Prezenţă lângă mine, în timp ce o mulţime de gânduri treceau prin mintea mea îngrozită. Nu pot să explic, dar ştiu că am simţit-o. Pe măsură ce lunile de tristeţe treceau şi încercam să ne adunăm gândurile, îmi venea în minte acea Prezenţă şi Îi aduceam mulţumire că era – şi încă este – acolo. Altfel, nu ştiu cum aş fi putut să trec peste acea noapte. Psalmul 110:5 declară: „Dumnezeu stă la dreapta ta, ca să te protejeze” (TLB). M-am gândit la acest verset şi în acea seară, când mi-am amintit de articolul pe care îl citisem recent, despre un tânăr care şi-a ucis tatăl şi mama înainte să se sinucidă. Dumnezeu ne-a protejat în seara aceea – o altă minune.

  Una dintre cele mai mari afirmaţii ale credinţei apare în Daniel 3:17-18: „Iată, Dumnezeul nostru căruia îi slujim poate să ne scoată din cuptorul aprins… Şi chiar de nu ne va scoate…” Şi chiar dacă nu ne va scoate…! Îmi amintesc că îl imploram pe Dumnezeu să nu lase să se întâmple acest lucru oribil. Dar s-a întâmplat. Uneori, Dumnezeu nu ne răspunde la rugăciuni aşa cum am fi vrut noi, dar El compensează acest lucru, sunt sigură. La câteva luni după moartea lui Chuck, am scris o broşură, efectiv pe genunchi, care a fost publicată în cele din urmă, şi a intrat în lucrarea misionară mondială. Chuck trăieşte în acele inimi care au fost mângâiate!

  Dacă treci prin perioade grele, aminteşte-ţi că Domnul este lângă tine şi te va întări.

  Pat Nordman

  Prezența Domnului - 2017. Dacă treci prin perioade grele, aminteşte-ţi că Domnul este lângă tine şi te va întări.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...