Poţi învinge durerea

  „N-a mai rămas nimic sănătos în carnea mea din pricina mâniei Tale; nu mai este nici o vlagă în oasele mele în urma păcatului meu… Căci o durere arzătoare îmi mistuie măruntaiele.” Psalmii 38:3.7

  Practic, fiecare, dacă trăieşte destul, va avea o formă de artrită. Aceasta poate fi cauzată de ceva extern, care pătrunde în organism, cum ar fi un virus sau o bacterie, şi care afectează trupul, atacând ţesuturile. De aceea este atât de important să ne menţinem sistemul imunitar în cea mai bună stare.

  Artrita reumatoidă este cea de tip deformant. Poate crea umflături în toate cele 200 de articulaţii sinoviale din organism, dintre care jumătate sunt la nivelul spatelui. Când articulaţiile se inflamează, învelişul lor se umflă. Lichidul se scurge în afară, întrerupând funcţionarea normală a încheieturii, care devine destul de dureroasă şi de sensibilă şi dă o senzaţie de căldură. Tratamentul artritei implică fizioterapie, odihnă adecvată, repaus, mijloace care ajută încheieturile să nu fi suprasolicitate, comprese calde şi reci şi exerciţii uşoare. Folosirea judicioasă a medicamentelor poate fi, de asemenea, de ajutor.

  Reumatismul diferă de artrită, pentru că afectează ţesuturile care înconjoară articulaţia, incluzând muşchi, tendoane, ligamente şi „sacii” lubrifianţi din jurul articulaţiei. El este declanşat de patru factori legaţi de stilul de viaţă; suprasolicitare, supragreutate, lipsa exerciţiului fizic şi a unui somn de calitate.

  Cel mai obişnuit tip de artrită, osteoartrita, se poate preveni, într-o oarecare măsură, prin următoarele măsuri. Slăbire – solicitarea suplimentară de la nivelul articulaţiilor nu ajută cu nimic. Sănătatea cartilagiilor este următorul lucru foarte important şi este legat de folosirea lor. Cartilagiul (ţesutul dintre oase) nu este vascularizat, aşa că trebuie să primească nutrienţi din învelişul articulaţiei, ceea ce se întâmplă numai când folosim articulaţia. Aşa că avem nevoie de mişcare. Activităţile normale, zilnice, sunt adecvate pentru cei mai mulţi oameni, dar noi le recomandăm pacienţilor să facă plimbări rapide, de până la 20 de minute, de patru ori pe săptămână. Pe lângă aceasta, supravegheaţi dieta, evitaţi în special consumarea de grăsimi şi proteine.

  După cum mişcarea articulaţiilor dureroase este importantă pentru reducerea durerii, tot aşa este şi pe tărâm spiritual. A face faţă vinovăţiei, amărăciunii şi mâniei, deşi este dureros, este singura cale de a experimenta o adevărată sănătate spirituală. Nu lăsaţi durerea să vă reţină de la ceea ce ştiţi că ar trebui să faceţi!

  Provocare: Daca ai probleme cu artrita, încearcă o schimbare radicala în stilul de viaţă: slăbeşte, mănâncă fructe proaspete şi vegetale (eliminând grăsimea şi cantităţile prea mari de proteine), expune-te la mai puţin stres, fă mişcare şi dormi suficient!

  Edwin Krick

  Poţi învinge durerea - 2017. A face faţă vinovăţiei, amărăciunii şi mâniei, deşi este dureros, este singura cale de a experimenta o adevărată sănătate spirituală. Nu lăsaţi durerea să vă reţină de la ceea ce ştiţi că ar trebui să faceţi!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...