Poţi învinge durerea

  „N-a mai rămas nimic sănătos în carnea mea din pricina mâniei Tale; nu mai este nici o vlagă în oasele mele în urma păcatului meu… Căci o durere arzătoare îmi mistuie măruntaiele.” Psalmii 38:3.7

  Practic, fiecare, dacă trăieşte destul, va avea o formă de artrită. Aceasta poate fi cauzată de ceva extern, care pătrunde în organism, cum ar fi un virus sau o bacterie, şi care afectează trupul, atacând ţesuturile. De aceea este atât de important să ne menţinem sistemul imunitar în cea mai bună stare.

  Artrita reumatoidă este cea de tip deformant. Poate crea umflături în toate cele 200 de articulaţii sinoviale din organism, dintre care jumătate sunt la nivelul spatelui. Când articulaţiile se inflamează, învelişul lor se umflă. Lichidul se scurge în afară, întrerupând funcţionarea normală a încheieturii, care devine destul de dureroasă şi de sensibilă şi dă o senzaţie de căldură. Tratamentul artritei implică fizioterapie, odihnă adecvată, repaus, mijloace care ajută încheieturile să nu fi suprasolicitate, comprese calde şi reci şi exerciţii uşoare. Folosirea judicioasă a medicamentelor poate fi, de asemenea, de ajutor.

  Reumatismul diferă de artrită, pentru că afectează ţesuturile care înconjoară articulaţia, incluzând muşchi, tendoane, ligamente şi „sacii” lubrifianţi din jurul articulaţiei. El este declanşat de patru factori legaţi de stilul de viaţă; suprasolicitare, supragreutate, lipsa exerciţiului fizic şi a unui somn de calitate.

  Cel mai obişnuit tip de artrită, osteoartrita, se poate preveni, într-o oarecare măsură, prin următoarele măsuri. Slăbire – solicitarea suplimentară de la nivelul articulaţiilor nu ajută cu nimic. Sănătatea cartilagiilor este următorul lucru foarte important şi este legat de folosirea lor. Cartilagiul (ţesutul dintre oase) nu este vascularizat, aşa că trebuie să primească nutrienţi din învelişul articulaţiei, ceea ce se întâmplă numai când folosim articulaţia. Aşa că avem nevoie de mişcare. Activităţile normale, zilnice, sunt adecvate pentru cei mai mulţi oameni, dar noi le recomandăm pacienţilor să facă plimbări rapide, de până la 20 de minute, de patru ori pe săptămână. Pe lângă aceasta, supravegheaţi dieta, evitaţi în special consumarea de grăsimi şi proteine.

  După cum mişcarea articulaţiilor dureroase este importantă pentru reducerea durerii, tot aşa este şi pe tărâm spiritual. A face faţă vinovăţiei, amărăciunii şi mâniei, deşi este dureros, este singura cale de a experimenta o adevărată sănătate spirituală. Nu lăsaţi durerea să vă reţină de la ceea ce ştiţi că ar trebui să faceţi!

  Provocare: Daca ai probleme cu artrita, încearcă o schimbare radicala în stilul de viaţă: slăbeşte, mănâncă fructe proaspete şi vegetale (eliminând grăsimea şi cantităţile prea mari de proteine), expune-te la mai puţin stres, fă mişcare şi dormi suficient!

  Edwin Krick

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...