Elixirul morţii

„Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.” Efeseni 5:18

Era în 1981, în una dintre marile zone metropolitane din Midwest. Un seminar evanghelistic de cinci săptămâni a condus mai mult de 50 de convertiţi la stilul de viaţă adventist. Unul dintre aceştia era Larry, un tânăr student, care nu ştiuse nimic despre credinţa adventiştilor de ziua a şaptea. Unul dintre impacturile cele mai profunde asupra vieţii lui Larry l-a avut mesajul despre sănătate. Influenţa lui îi va salva viaţa mai târziu.

În timpul celor 10 ani de la botez, el a trecut prin multe încercări, în afara şi în interiorul bisericii. Totuşi, unele dintre obiceiurile stilului său de viaţă adventist n-au dispărut niciodată.

La începutul anului 1990, Larry s-a angajat ca administrator la un bloc din centrul oraşului.

Unul dintre chiriaşii clădirii era foarte inteligent, vorbea puţin şi avea un computer. Larry a fost invitat să folosească din când în când computerul şi mergea deseori în apartamentul chiriaşului. De fiecare dată, acesta îi oferea lui Larry o băutură pe care stilul de viaţă adventist o interzicea. Convingerile lui Larry despre sănătate îl determinau să refuze băutura.

Într-o zi, Larry l-a observat pe acest om pe strada din apropierea blocului. Era încruntat şi părea abătut. Larry a luat această atitudine drept o schimbare de dispoziţie tinerească. Mai târziu, când a văzut ştirile de seară, şi-a dat seama de ce era deprimat. Era căutat de poliţie.

De același autor

Oraşul era Milwaukee, iar chiriaşul era Jeffrey Dahmer, un ucigaş notoriu, care câştigase control asupra victimelor sale, punându-le droguri în băutură. Larry s-a cutremurat când s-a gândit că a scăpat de soarta pe care o avuseseră alţii, pentru că şi el, ca şi Daniel din vechime, a refuzat să bea ceea ce era interzis.

Cât de mulţi oameni, tineri şi bătrâni, şi-au pierdut vieţile din cauză că au lăsat căile apetitului nesupravegheate! Cât de multe victime au luat din băutura regelui şi din elixirul morţii!

Astăzi, Larry îi aduce laudă lui Dumnezeu, pentru că a întâlnit stilul de viaţă adventist. Spre deosebire de substanţele care dau dependenţă, atunci când eşti plin de Duhul, nu există efecte secundare negative, El satisface.

Ţine principiile de sănătate pe care le-ai învăţat.

Niciodată nu ştii când ţi-ar putea salva sau prelungi viaţa.

Auldwin T. Humphrey

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Elixirul morţii - 2017. Astăzi, Larry îi aduce laudă lui Dumnezeu, pentru că a întâlnit stilul de viaţă adventist. Spre deosebire de substanţele care dau dependenţă, atunci când eşti plin de Duhul, nu există efecte secundare negative, El satisface. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.