Articolul precedentNu ne putem converti singuri
  Articolul următorPlatoşa

  Elixirul morţii

  „Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.” Efeseni 5:18

  Era în 1981, în una dintre marile zone metropolitane din Midwest. Un seminar evanghelistic de cinci săptămâni a condus mai mult de 50 de convertiţi la stilul de viaţă adventist. Unul dintre aceştia era Larry, un tânăr student, care nu ştiuse nimic despre credinţa adventiştilor de ziua a şaptea. Unul dintre impacturile cele mai profunde asupra vieţii lui Larry l-a avut mesajul despre sănătate. Influenţa lui îi va salva viaţa mai târziu.

  În timpul celor 10 ani de la botez, el a trecut prin multe încercări, în afara şi în interiorul bisericii. Totuşi, unele dintre obiceiurile stilului său de viaţă adventist n-au dispărut niciodată.

  La începutul anului 1990, Larry s-a angajat ca administrator la un bloc din centrul oraşului.

  Unul dintre chiriaşii clădirii era foarte inteligent, vorbea puţin şi avea un computer. Larry a fost invitat să folosească din când în când computerul şi mergea deseori în apartamentul chiriaşului. De fiecare dată, acesta îi oferea lui Larry o băutură pe care stilul de viaţă adventist o interzicea. Convingerile lui Larry despre sănătate îl determinau să refuze băutura.

  Într-o zi, Larry l-a observat pe acest om pe strada din apropierea blocului. Era încruntat şi părea abătut. Larry a luat această atitudine drept o schimbare de dispoziţie tinerească. Mai târziu, când a văzut ştirile de seară, şi-a dat seama de ce era deprimat. Era căutat de poliţie.

  Oraşul era Milwaukee, iar chiriaşul era Jeffrey Dahmer, un ucigaş notoriu, care câştigase control asupra victimelor sale, punându-le droguri în băutură. Larry s-a cutremurat când s-a gândit că a scăpat de soarta pe care o avuseseră alţii, pentru că şi el, ca şi Daniel din vechime, a refuzat să bea ceea ce era interzis.

  Cât de mulţi oameni, tineri şi bătrâni, şi-au pierdut vieţile din cauză că au lăsat căile apetitului nesupravegheate! Cât de multe victime au luat din băutura regelui şi din elixirul morţii!

  Astăzi, Larry îi aduce laudă lui Dumnezeu, pentru că a întâlnit stilul de viaţă adventist. Spre deosebire de substanţele care dau dependenţă, atunci când eşti plin de Duhul, nu există efecte secundare negative, El satisface.

  Ţine principiile de sănătate pe care le-ai învăţat.

  Niciodată nu ştii când ţi-ar putea salva sau prelungi viaţa.

  Auldwin T. Humphrey

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...