Articolul precedentNu ne putem converti singuri
  Articolul următorPlatoşa

  Elixirul morţii

  „Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.” Efeseni 5:18

  Era în 1981, în una dintre marile zone metropolitane din Midwest. Un seminar evanghelistic de cinci săptămâni a condus mai mult de 50 de convertiţi la stilul de viaţă adventist. Unul dintre aceştia era Larry, un tânăr student, care nu ştiuse nimic despre credinţa adventiştilor de ziua a şaptea. Unul dintre impacturile cele mai profunde asupra vieţii lui Larry l-a avut mesajul despre sănătate. Influenţa lui îi va salva viaţa mai târziu.

  În timpul celor 10 ani de la botez, el a trecut prin multe încercări, în afara şi în interiorul bisericii. Totuşi, unele dintre obiceiurile stilului său de viaţă adventist n-au dispărut niciodată.

  La începutul anului 1990, Larry s-a angajat ca administrator la un bloc din centrul oraşului.

  Unul dintre chiriaşii clădirii era foarte inteligent, vorbea puţin şi avea un computer. Larry a fost invitat să folosească din când în când computerul şi mergea deseori în apartamentul chiriaşului. De fiecare dată, acesta îi oferea lui Larry o băutură pe care stilul de viaţă adventist o interzicea. Convingerile lui Larry despre sănătate îl determinau să refuze băutura.

  Într-o zi, Larry l-a observat pe acest om pe strada din apropierea blocului. Era încruntat şi părea abătut. Larry a luat această atitudine drept o schimbare de dispoziţie tinerească. Mai târziu, când a văzut ştirile de seară, şi-a dat seama de ce era deprimat. Era căutat de poliţie.

  Oraşul era Milwaukee, iar chiriaşul era Jeffrey Dahmer, un ucigaş notoriu, care câştigase control asupra victimelor sale, punându-le droguri în băutură. Larry s-a cutremurat când s-a gândit că a scăpat de soarta pe care o avuseseră alţii, pentru că şi el, ca şi Daniel din vechime, a refuzat să bea ceea ce era interzis.

  Cât de mulţi oameni, tineri şi bătrâni, şi-au pierdut vieţile din cauză că au lăsat căile apetitului nesupravegheate! Cât de multe victime au luat din băutura regelui şi din elixirul morţii!

  Astăzi, Larry îi aduce laudă lui Dumnezeu, pentru că a întâlnit stilul de viaţă adventist. Spre deosebire de substanţele care dau dependenţă, atunci când eşti plin de Duhul, nu există efecte secundare negative, El satisface.

  Ţine principiile de sănătate pe care le-ai învăţat.

  Niciodată nu ştii când ţi-ar putea salva sau prelungi viaţa.

  Auldwin T. Humphrey

  Elixirul morţii - 2017. Astăzi, Larry îi aduce laudă lui Dumnezeu, pentru că a întâlnit stilul de viaţă adventist. Spre deosebire de substanţele care dau dependenţă, atunci când eşti plin de Duhul, nu există efecte secundare negative, El satisface.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...