Articolul precedentNu te da bătut
  Articolul următorCursa

  Mulţumiri pentru spini

  „Seara vine plânsul, iar dimineaţa veselia.” Psalmi 30:5

  O legendă antică povesteşte despre o femeie care a vrut să fie trecută cu barca peste râul Styx, în ţara spiritelor. Barcagiul, Charon, îi oferă o băutură care o va face să uite viaţa pe care o părăseşte. În cele din urmă, ea nu o bea. Ea alege mai degrabă să-şi amintească durerile, necazurile şi eşecurile vieţii decât să uite bucuriile, triumfurile şi dragostea ei.

  Descoperim semnificaţia vieţii când ne bucurăm de plăcerile ei şi acceptăm cu bucurie durerea, suferinţa şi dezamăgirile.

  Renumitul predicator scoţian George Matheson, căruia îi venea greu să-L laude pe Dumnezeu când lucrurile mergeau rău, a învăţat această lecţie. Când a început să-şi piardă vederea, el s-a luptat cu povara lui până când a putut să se roage: „O, Dumnezeul meu, nu Ţi-am mulţumit niciodată pentru spinii din carnea mea. De mii de ori Ţi-am mulţumit pentru trandafiri, dar nici măcar o dată pentru spini. Aşteptam cu nerăbdare o lume în care să fiu recompensat pentru crucea mea, dar nu m-am gândit niciodată la crucea mea ca la o slavă prezentă. Învaţă-mă valoarea spinilor mei” (Our Daily Bread, 14 aprilie 1990).

  Fiecare dintre noi avem spini cu care trebuie să trăim. Ne putem ruga pentru izbăvire şi acceptare, aşa cum a făcut David. În teama şi disperarea lui, David a strigat deseori la Dumnezeu: „Doamne, nu mă pedepsi cu mânia Ta şi nu mă mustra cu urgia Ta. Ai milă de mine, Doamne, căci mă ofilesc! Vindecă-mă, Doamne, căci îmi tremură oasele. Sufletul mi-e îngrozit” (Psalmi 6:1-3). Dar el putea să accepte şi spinii şi să cânte: „Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie” (Psalmi 23:4).

  Citind Cuvântul lui Dumnezeu, putem fi mângâiaţi de felul în care prezenţa şi cuvintele lui Isus: „Eu sunt învierea şi viaţa” au transformat durerea şi tristeţea Măriei şi Martei (Ioan 11:25). Şi putem spune împreună cu apostolul Pavel: „Harul Meu îţi este de ajuns” (2 Corinteni 12:9).

  Când ţi se întâmplă lucruri rele, spune rugăciunea lui George Matheson: „învaţă-mă valoarea spinului meu” şi laudă-L pe Domnul.

  Antonio M. Rosario

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...