Articolul precedentNu te da bătut
  Articolul următorCursa

  Mulţumiri pentru spini

  „Seara vine plânsul, iar dimineaţa veselia.” Psalmi 30:5

  O legendă antică povesteşte despre o femeie care a vrut să fie trecută cu barca peste râul Styx, în ţara spiritelor. Barcagiul, Charon, îi oferă o băutură care o va face să uite viaţa pe care o părăseşte. În cele din urmă, ea nu o bea. Ea alege mai degrabă să-şi amintească durerile, necazurile şi eşecurile vieţii decât să uite bucuriile, triumfurile şi dragostea ei.

  Descoperim semnificaţia vieţii când ne bucurăm de plăcerile ei şi acceptăm cu bucurie durerea, suferinţa şi dezamăgirile.

  Renumitul predicator scoţian George Matheson, căruia îi venea greu să-L laude pe Dumnezeu când lucrurile mergeau rău, a învăţat această lecţie. Când a început să-şi piardă vederea, el s-a luptat cu povara lui până când a putut să se roage: „O, Dumnezeul meu, nu Ţi-am mulţumit niciodată pentru spinii din carnea mea. De mii de ori Ţi-am mulţumit pentru trandafiri, dar nici măcar o dată pentru spini. Aşteptam cu nerăbdare o lume în care să fiu recompensat pentru crucea mea, dar nu m-am gândit niciodată la crucea mea ca la o slavă prezentă. Învaţă-mă valoarea spinilor mei” (Our Daily Bread, 14 aprilie 1990).

  Fiecare dintre noi avem spini cu care trebuie să trăim. Ne putem ruga pentru izbăvire şi acceptare, aşa cum a făcut David. În teama şi disperarea lui, David a strigat deseori la Dumnezeu: „Doamne, nu mă pedepsi cu mânia Ta şi nu mă mustra cu urgia Ta. Ai milă de mine, Doamne, căci mă ofilesc! Vindecă-mă, Doamne, căci îmi tremură oasele. Sufletul mi-e îngrozit” (Psalmi 6:1-3). Dar el putea să accepte şi spinii şi să cânte: „Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie” (Psalmi 23:4).

  Citind Cuvântul lui Dumnezeu, putem fi mângâiaţi de felul în care prezenţa şi cuvintele lui Isus: „Eu sunt învierea şi viaţa” au transformat durerea şi tristeţea Măriei şi Martei (Ioan 11:25). Şi putem spune împreună cu apostolul Pavel: „Harul Meu îţi este de ajuns” (2 Corinteni 12:9).

  Când ţi se întâmplă lucruri rele, spune rugăciunea lui George Matheson: „învaţă-mă valoarea spinului meu” şi laudă-L pe Domnul.

  Antonio M. Rosario

  Mulţumiri pentru spini - 2017. Citind Cuvântul lui Dumnezeu, putem fi mângâiaţi de felul în care prezenţa şi cuvintele lui Isus: „Eu sunt învierea şi viaţa” au transformat durerea şi tristeţea Măriei şi Martei (Ioan 11:25). Şi putem spune împreună cu apostolul Pavel: „Harul Meu îţi este de ajuns” (2 Corinteni 12:9).
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...