Articolul precedentRugăciunea umilinței
  Articolul următorMărturie la facultate

  Localităţi sănătoase

  „Dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: ’Mută-te de aici colo’ şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă.” Matei 17:20

  „Este un munte de boală acolo”, a spus o asistentă medicală.

  „E un munte de ignoranţă acolo”, a spus un profesor.

  „Acolo e un munte de crimă”, a spus un judecător.

  „E un munte de sărăcie acolo”, a spus un asistent social.

  „Da, este”, a spus un înţelept, „şi toate sunt acelaşi munte.”

  Un sondaj naţional de opinie, prin telefon, publicat în 1994 de Grupul Daniel Yankelovich, a întrebat 1.000 de americani: „Ce dă naştere sănătăţii?” Ei au concluzionat:

  – Oamenii sunt descurajaţi de sănătatea localităţilor lor.

  – Publicul are un nou concept despre ce dă naştere sănătăţii, un concept care se îndepărtează de ideea de a evita doar boala şi se apropie de căutarea activă a bunăstării.

  – Siguranţa familiei domină percepţia despre localităţi sănătoase.

  – Publicul este gata să joace un rol mai activ în sănătatea localităţilor lor. Conform unei afirmaţii din 1994 a Corporaţiei de Sănătate a SUA, „conceptul unei localităţi sănătoase este unul simplu, înrădăcinat în recunoaşterea faptului că determinanţii majori ai sănătăţii au puţin de a face cu sistemul de îngrijire medicală. Mai degrabă, sănătatea este determinată de accesul la elementele de bază ale sănătăţii, cum ar fi: hrana, adăpostul, aerul şi apa curată, resurse adecvate, educaţie, venit, un mediu fizic sănătos, suport social şi aşa mai departe”.

  Întrebarea este: Suntem noi, ca şi creştini, gata să ne implicăm în a face din localităţile noastre locuri mai sănătoase de locuit? Isus a spus că, dacă ar fi cât un grăunte de muştar, credinţa ar putea muta un munte.

  Dar mutarea muntelui ignoranţei, crimei şi sărăciei cere o credinţă activă. Trebuie să lucrăm împreună cu toţi cei care sunt interesaţi de sănătatea localităţilor noastre – educatori, jurişti, administraţia locală, oameni de afaceri şi alţii – ca să ne adresăm punctelor importante, care ne afectează localităţile, împreună putem muta munţii şi putem clădi localităţi sănătoase – locuri unde oamenii au grijă unii de alţii, educaţia este preţuită, munca şi joaca sunt onorate, copiii sunt iubiţi, iar bătrânii stimaţi, şi unde vecinii plâng şi râd împreună. Astfel de localităţi vor oferi protecţie celui slab, ocazii celui puternic, vindecare pentru bolnav şi infirm şi creştere pentru toţi.

  Ce poţi face astăzi, ca să construieşti o localitate sănătoasă acolo unde locuieşti?

  Ted Hamilton

  Localităţi sănătoase - 2017. Suntem noi, ca şi creştini, gata să ne implicăm în a face din localităţile noastre locuri mai sănătoase de locuit? Isus a spus că, dacă ar fi cât un grăunte de muştar, credinţa ar putea muta un munte.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...