Articolul precedentA conversa de dragul conversației
  Articolul următorEl are un plan

  Aur verde de grădină

  „Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit, și a pus acolo pe omul pe care-l întocmise. Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi plăcuţi la vedere şi buni la mâncare.” Geneza 2:8-9

  Cultivarea unei grădini este benefică pentru sănătate.

  Poate că sună a muncă, dar curăţarea câtorva pomi şi semănarea unor seminţe, în aerul curat, ar putea fi exact ceea ce ai nevoie, pentru ca stresul să scadă, să ţi se limpezească mintea de griji şi să te ajute să faci exerciţiul fizic de care ai nevoie, ca să te simţi mai bine. De fapt, simpla privire a peisajelor încântătoare poate influenţa tensiunea arterială, pulsul şi tensiunea musculară!

  Joel Flagler, un agent agricol de la Universitatea Rutgers, spune că mai mulţi oameni practică grădinăritul, în loc de orice activitate relaxantă, pentru că „este o cale minunată de a înfrunta stresul, de a te reîmprospăta şi de a deveni mai productiv”.

  Studii făcute pe oameni din închisori şi spitale de boli mintale au raportat că lucrul cu plantele trezeşte instincte de hrănire şi îi face pe oameni să se simtă folositori şi reînnoiţi. „Se schimbă rolurile când pacienţii care au nevoie de îngrijire permanentă încep să dea îngrijire lucrurilor care au viaţă”, spune Flagler. Îi face să se împace mai bine cu ei înşişi.

  Dar grădina oferă mai multe beneficii pentru sănătate decât reducerea stresului. Dacă mănânci fructe şi legume care au crescut într-un sol bun, fără pesticide, ai cea mai bună ocazie posibilă să primeşti toate vitaminele şi mineralele de care organismul tău are nevoie.

  De exemplu, nivelurile scăzute ale mineralelor, au fost corelate cu probleme cum ar fi: alergiile, diabetul, hipertensiunea şi artritele. Primim aceste minerale în primul rând din hrana noastră. Într-o încercare de a determina diferenţa dintre vegetalele cultivate pentru a fi comercializate şi cele crescute acasă, s-a aflat că, în cele mai multe situaţii, cele crescute de particulari au câştigat; ele au cu 240% mai mult fier, cu 120% mai mult mangan şi cu 100% mai mult zinc decât cele comerciale.

  Toate aceste beneficii ale sănătăţii din grădinărit sunt suficiente ca să mă stimuleze să curăţ pomii şi să plantez legume. Şi uitându-mă la caisele mele Goldcot şi la merele roşii Gala, şi muşcând din acele piersici dulci şi zemoase Belle de Georgia, sunt convins că merită.

  Cred că Dumnezeu a ştiut ce făcea când a plantat o grădină pentru Adam şi Eva. Nu spune că a zis şi s-a făcut – spune că El a plantat-o! Pentru sănătatea ta, poate că este timpul să urmezi exemplul Creatorului!

  Găndeşte-te la ce ai putea planta în acest anotimp. Poate nişte roşii, castraveţi şi nişte ridichi, ca să te bucuri de aurul verde al grădinii lui Dumnezeu.

  Jan W. Kuzma

  Aur verde de grădină - 2017. Cred că Dumnezeu a ştiut ce făcea când a plantat o grădină pentru Adam şi Eva. Nu spune că a zis şi s-a făcut - spune că El a plantat-o! Pentru sănătatea ta, poate că este timpul să urmezi exemplul Creatorului!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...