Articolul precedentNădăjduind în Domnul
  Articolul următorGrădina uscată

  Un remediu vechi, dar incredibil de eficient

  „Nu este nici un leac alinător în Galaad? Nu este nici un doctor acolo? Pentru ce nu se face dar vindecarea fiicei poporului meu?” Ieremia 8:22

  Cărbunele medicinal are proprietăţi de vindecare uimitoare. De fapt, dacă aş fi naufragiată pe o insulă şi aş putea să iau un singur lucru care să mă protejeze de boală, infecţie şi rănire, aş alege cărbunele.

  Nepoţica mea s-a aşezat accidental pe un muşuroi de furnici veninoase. Imediat, sute de furnici au înţepat-o. Ţipa isteric din cauza durerii. Am luat-o, i-am dat hainele jos şi am alergat la o cadă de baie. Am umplut cada cu apă, apoi am adăugat cărbune. În mai puţin de două minute, cufundată în acea baie de cărbune, s-a oprit din plâns. Cărbunele a neutralizat otrava şi nu mai avea dureri.

  Cărbunele are o capacitate incredibilă de absorbţie. Suprafaţa totală a tuturor particulelor dintr-un cub mic de cărbune cu latura de numai 10 mm este de 1.000 m2! O dată ce o substanţă este absorbită de cărbune, spălarea lui cu plasmă sanguină sau suc gastric nu va face ca materialul absorbit să se resoarbă. De aceea, Bertrand, în 1913, a supravieţuit după ce a înghiţit cinci grame de trioxid de arseniu, amestecat cu cărbune, iar Touery a supravieţuit în 1831, după ce a înghiţit de 10 ori doza letală de stricnină şi o cantitate egală de cărbune.

  Cărbunele va absorbi chiar agenţii producători de cancer, cum ar fi: metilclorantrenul şi benzopirenul, care, când sunt lăsate în contact cu pielea, pot produce cancer de piele.

  Ellen White recomandă binefacerile compreselor cu cărbune pentru febră şi răni inflamate. Apoi adaugă: „Scriu aceste lucruri, ca să ştiţi că Domnul nu ne-a lăsat fără folosirea remediilor simple care, atunci când sunt folosite, nu vor lăsa organismul într-o stare mai slăbită, aşa cum se întâmplă când se folosesc medicamente.” (Selected Messages, book 2, p. 296).

  Dumnezeu a prevăzut, de asemeni, pentru noi şi un balsam de Galaad, pentru rănile păcatului – sângele Său. Are nişte calităţi de „neutralizare” atât de incredibile, încât nu există rană a păcatului atât de rea, încât să nu poată fi vindecată. Dar, ca şi în cazul cărbunelui, puterea lui incredibilă de vindecare nu va realiza prea mult, dacă nu o aplici în viaţa ta.

  Acceptă astăzi sacrificiul lui Isus şi experimentează vindecarea extraordinară a lui Dumnezeu pentru inima ta rănită.

  Agatha Thrash

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...