Articolul precedentCrezând că El este
  Articolul următorO, ce zi va fi aceea!

  Fii fericit şi trăieşte

  „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă! Filipeni 4:4

  Ştiinţa a arătat că fericirea prelungeşte viaţa. Doctorii Belloc şi Breslow au condus un studiu pe aproximativ 7.000 de oameni din Alameda Country, de lângă San Francisco. Puneau întrebări simple privind obiceiurile şi au observat cauzele morţii. Din studiu s-a aflat că vârsta morţii este asociată cu anumite obiceiuri de sănătate. În mod surprinzător, dieta şi exerciţiul, deşi sunt importante, nu erau cei mai mari factori care contribuiau la păstrarea longevităţii. De-a lungul unei perioade de nouă ani, cu 57% mai mult mureau cei nefericiţi decât cei fericiţi.

  Ellen White face două afirmaţii interesante despre sănătatea „perfectă”. Una este aceea că „o sănătate perfectă depinde de o perfectă circulaţie” (Mărturii, voi. 2, p. 523). Dar a doua afirmaţie nu are nimic de a face cu exerciţiul fizic sau cu ceea ce mâncăm. Ea spune: „Ca să avem o sănătate perfectă, inimile noastre trebuie să fie umplute cu speranţă, dragoste şi bucurie” (Counsels on Health, p. 587).

  S-ar putea ca un fumător bucuros să trăiască mai mult decât un vegetarian deprimat şi posomorât? Şi s-ar putea ca o persoană fericită, care nu face mişcare, să fie mai bine decât un vegetarian maratonist ursuz?

  Bucuria şi fericirea pot descreşte, dacă neglijezi să le foloseşti. Bucuria este un obicei. Nu lăsa circumstanţele, indiferent cât de triste şi deranjante sunt, să-ţi ucidă bucuria şi mulţumirea. Fericirea este mai mult decât o faţă galbenă, zâmbitoare, pe care o avem pe o insignă. Este o alegere pe care trebuie s-o facem şi să o folosim, altfel se va dispersa, la fel cum muşchii se atrofiază atunci când nu-i folosim.

  Luând în considerare circumstanţele în care a fost scrisă Epistola către Filipeni – în timp ce apostolul Pavel era închis într-o închisoare din Roma – cartea este o operă uimitoare. În loc de un ton depresiv, întunecat, cum ne-am fi aşteptat de la un prizonier. Epistola către Filipeni este numită Epistola bucuriei. De fapt, ideea de bucurie şi de veselie apare de mai mult de douăsprezece ori în această epistolă scurtă. Pavel spune: „M-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc. Ştiu să trăiesc smerit şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni, m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă” (Filipeni 4:11-12). Poţi spune acelaşi lucru?

  Când te descurajezi, citeşte Epistola bucuriei şi bucură-te în Domnul întotdeauna.

  DeWitt S. Williams

  Fii fericit şi trăieşte - 2017. Pavel spune: „M-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc. Ştiu să trăiesc smerit şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni, m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă” (Filipeni 4:11-12). Poţi spune acelaşi lucru?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...