Articolul precedentCrezând că El este
  Articolul următorO, ce zi va fi aceea!

  Fii fericit şi trăieşte

  „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă! Filipeni 4:4

  Ştiinţa a arătat că fericirea prelungeşte viaţa. Doctorii Belloc şi Breslow au condus un studiu pe aproximativ 7.000 de oameni din Alameda Country, de lângă San Francisco. Puneau întrebări simple privind obiceiurile şi au observat cauzele morţii. Din studiu s-a aflat că vârsta morţii este asociată cu anumite obiceiuri de sănătate. În mod surprinzător, dieta şi exerciţiul, deşi sunt importante, nu erau cei mai mari factori care contribuiau la păstrarea longevităţii. De-a lungul unei perioade de nouă ani, cu 57% mai mult mureau cei nefericiţi decât cei fericiţi.

  Ellen White face două afirmaţii interesante despre sănătatea „perfectă”. Una este aceea că „o sănătate perfectă depinde de o perfectă circulaţie” (Mărturii, voi. 2, p. 523). Dar a doua afirmaţie nu are nimic de a face cu exerciţiul fizic sau cu ceea ce mâncăm. Ea spune: „Ca să avem o sănătate perfectă, inimile noastre trebuie să fie umplute cu speranţă, dragoste şi bucurie” (Counsels on Health, p. 587).

  S-ar putea ca un fumător bucuros să trăiască mai mult decât un vegetarian deprimat şi posomorât? Şi s-ar putea ca o persoană fericită, care nu face mişcare, să fie mai bine decât un vegetarian maratonist ursuz?

  Bucuria şi fericirea pot descreşte, dacă neglijezi să le foloseşti. Bucuria este un obicei. Nu lăsa circumstanţele, indiferent cât de triste şi deranjante sunt, să-ţi ucidă bucuria şi mulţumirea. Fericirea este mai mult decât o faţă galbenă, zâmbitoare, pe care o avem pe o insignă. Este o alegere pe care trebuie s-o facem şi să o folosim, altfel se va dispersa, la fel cum muşchii se atrofiază atunci când nu-i folosim.

  Luând în considerare circumstanţele în care a fost scrisă Epistola către Filipeni – în timp ce apostolul Pavel era închis într-o închisoare din Roma – cartea este o operă uimitoare. În loc de un ton depresiv, întunecat, cum ne-am fi aşteptat de la un prizonier. Epistola către Filipeni este numită Epistola bucuriei. De fapt, ideea de bucurie şi de veselie apare de mai mult de douăsprezece ori în această epistolă scurtă. Pavel spune: „M-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc. Ştiu să trăiesc smerit şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni, m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă” (Filipeni 4:11-12). Poţi spune acelaşi lucru?

  Când te descurajezi, citeşte Epistola bucuriei şi bucură-te în Domnul întotdeauna.

  DeWitt S. Williams

  Fii fericit şi trăieşte - 2017. Pavel spune: „M-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc. Ştiu să trăiesc smerit şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni, m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă” (Filipeni 4:11-12). Poţi spune acelaşi lucru?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...